АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Статья 36

Читайте также:
  1. Анализ затрат по статьям калькуляции
  2. Важный элемент оценки ценности новостей – количество читателей, которых статья наверняка заинтересует.
  3. ВВОДНАЯ СТАТЬЯ
  4. Вводная часть. Для кого эта статья. Для чего эта статья.
  5. Вступительная статья выдающегося ученого Ахмада Шакира
  6. Группировка затрат, образующих себестоимость СМР, по статьям и элементам.
  7. Для исчисления себестоимости отдельных видов продукции производственные предприятия используют группировку затрат по статьям калькуляции.
  8. Методика анализа издержек обращения по статьям.
  9. О молитве. Статья I
  10. О молитве. Статья II
  11. Очень сложно разобраться в терминологии Блинчевской: статья вторая, вставка первая..
  12. Редакционная статья: в ней проводится линия

Консул может принимать на хранение деньги, ценности, ценные бумаги и документы, принадлежащие гражданам СССР.

В случае смерти лица, которому принадлежало имущество, сданное на хранение, к такому имуществу применяются положения статьи 34 настоящего Устава.

 

 

115. Нотаріальне посвідчення документів у Генеральному консульстві України в Нью-Йорку

Нотаріальне оформлення документів проводиться у приміщенні Генерального консульства України в Нью-Йорку без попереднього запису на загальних підставах у години прийому відвідувачів з 9.00 до 13.00.
Відповідно до Статті 38 Закону України "Про нотаріат" консульський відділ вчиняє такі нотаріальні дії:

посвідчує угоди (договори, заповіти, доручення та ін.), крім договорів про відчуження та заставу жилих будинків, квартир, дач, садових будинків, гаражів, земельних ділянок, іншого нерухомого майна, що знаходиться в Україні;
вживає заходів до охорони спадкового майна;
видає свідоцтва про право на спадщину;
видає свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя;
засвідчує вірність копій документів і виписок з них;
засвідчує справжність підпису на документах;
засвідчуює вірність перекладу документів з однієї мови на іншу;
засвідчує факт, що громадянин є живим;
засвідчує факт знаходження громадянина в певному місці;
засвідчує тотожність громадянина з особою, зображеною на фотокартці;
засвідчує час пред'явлення документів;
вчиняє виконавчі написи;
приймає на зберігання документи;
вчиняє морські протести.

З метою уникнення непорозумінь Генеральне консульство України в Нью-Йорку рекомендує попередньо з'ясувати в органах та установах України текст документу або зміст правочину, який має бути вчинено.

Якщо документ, що підлягає посвідченню або засвідченню, викладений неправильно чи неграмотно (чи складений з порушенням вимог чинного законодавства), консул пропонує особі, які звернулася за вчиненням нотаріальної дії, виправити його або скласти новий.

На бажання особи, документ може бути складений консулом.

Під час звернення необхідно пред'явити такі документи:

  • дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • заяву із зазначенням нотаріальної дії, яку необхідно вчинити;
  • примірник документу, який необхідно посвідчити або засвідчити;
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру платника податків (за наявності);

money order виповнений на адресу Генерального консульства України в Нью-Йорку (залежно від консульської дії);

  • інші документи, необхідні для вчинення нотаріальної дії (свідоцтво про право власності на нерухоме майно, свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про смерть тощо).

Нотаріальні дії вчинюються в день пред'явлення всіх необхідних для цього документів, сплати консульського збору та відшкодування фактичних витрат.

Консульський збір приймається виключно у вигляді money order виповненого на адресу Генерального консульства України в Нью-Йорку.

 

Вчинення нотаріальної дії може бути відкладене у разі необхідності витребування додаткових відомостей або документів від фізичних та юридичних осіб або направлення документів на експертизу, а також якщо відповідно до закону консул повинен упевнитись у відсутності в зацікавлених осіб заперечень проти вчинення цієї дії.


При вчиненні нотаріальних дій консул встановлює особу учасників цивільних правовідносин, які особисто звернулись за вчиненням нотаріальних дій.

Встановлення особи здійснюється за паспортом громадянина України для виїзду за кордон або іншими документами, які унеможливлюють будь-які сумніви щодо особи громадянина.

 

При посвідченні договорів майнового характеру до консульського відділу додатково треба подати відомості:

  • для юридичних осіб-резидентів – відомості про найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України;
  • для юридичних осіб-нерезидентів – найменування, місцезнаходження та державу;
  • для громадян України – прізвище, ім'я, по-батькові, адреса постійного місця проживання та ідентифікаційний номер згідно з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків та інших обов'язкових платежів;
  • для іноземців та осіб без громадянства – прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), громадянство, адресу місця проживання.

У відповідності до статті 46 Закону України «Про нотаріат» консул управі витребувати від фізичних та юридичних осіб відомості та документи, необхідні для вчинення нотаріальних дій. Такі відомості і (або) документи повинні бути подані в строк, указаний консулом.

Ненадання відомостей або документів на вимогу консула є підставою для відкладення, зупинення нотаріальної дії або відмови в її вчиненні.

Нотаріально посвідчувані правочини, а також заяви та інші документи підписуються у присутності консула.

Не приймаються для вчинення нотаріальних дій документи, що мають підчистки або дописки, закреслені слова чи інші незастережені виправлення, документи, текст яких неможливо прочитати внаслідок пошкодження, документи, у яких не можна прочитати все в них написане (наприклад, залиті чорнилом, потерті тощо) а також документи, написані олівцем.


Нотаріальне посвідчення документів у місцевих нотаріусів

У разі проживання особи на значній відстані від Посольства чи генеральних консульств України необхідні нотаріальні дії можуть бути вчинені нотаріусом за місцем проживання.

У цьому разі документи можуть бути складені як українською, так і англійською мовою.

Документи, посвідчені або засвідчені місцевим нотаріусом, підлягають обов'язковому засвідченню апостилем.

 

 

116. онсульська легалізація офіційних документів - це процедура підтвердження дійсності оригіналів офіційних документів або посвідчення справжності підписів посадових осіб, уповноважених засвідчувати підписи на документах, а також дійсності відбитків штампів, печаток, якими скріплено документ. При цьому консул не несе відповідальності за зміст документа.

 

Департамент консульської служби МЗС України відповідно до положення Віденської конвенції про консульські відносини 1963 року, Консульським Статутом України, затвердженого Указом Президента України № 127/94, та Інструкцією про порядок консульської легалізації офіційних документів в Україні і за кордоном, затвердженої наказом МЗС України № 113 від 04.06. 2002 р., здійснює легалізацію документів, виданих офіційними установами України і призначених для використання за кордоном.

 

Департамент консульської служби легалізує наступні документи:

  • оригінали офіційних документів нового українського зразка, виданих органами реєстрації актів цивільного стану і засвідчених управлінням юстиції тієї області, де вони були видані, управлінням юстиції АР Крим, міськими управліннями юстиції міст Києва та Севастополя, Центральним і Лівобережним РАГСом м. Києва;
  • оригінали документів про освіту міжнародного зразка легалізуються при супроводі листом-заявкою вищого навчального закладу, що видав документ, засвідченого в міністерстві, який курує вказаний навчальний заклад;
  • копії, переклади та інші документи, засвідчені або видані державними нотаріусами, засвідчені, у свою чергу, Міністерством юстиції України.

 

Офіційні документи після легалізації в Департаменті консульської служби повинні бути засвідчені в дипломатичному представництві тієї країни, де вони будуть використовуватися.

 

Легалізації не підлягають:

  • документи і акти, які суперечать законодавству України або можуть за своїм змістом завдати шкоди інтересам України, або містять відомості, що порочать честь і гідність громадян;
  • оригінали, копії та фотокопії паспортів, військових квитків, трудових книжок, документів, що мають характер листування, дозволів на носіння зброї, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів (технічних паспортів), посвідчення водія, посвідчення особи, нормативно-правові акти та роз'яснення щодо їх застосування;
  • документи, видані органами та посадовими особами з перевищенням їх повноважень.

 

Департамент консульської служби не легалізує документи, складені на території іноземних держав. Такі документи повинні бути легалізовані у консульській установі України, що знаходиться в країні походження документів. У разі відсутності в країні походження документів консульської установи України іноземні документи можуть бути легалізовані Департаментом консульської служби МЗС України за умови їх засвідчення в МЗС країни походження документів та в консульській установі цієї країни, що представляє її інтереси в Україні.

 

У фізичних осіб документи на легалізацію приймаються за наявності у них паспорта або іншого документа що засвідчує особу, при легалізації довідок про сімейний стан обов'язкова наявність паспорта. У разі необхідності здати на легалізацію документи, що належать іншій особі або виписані на його ім'я, заявник повинен надати нотаріально підтверджене доручення від власника документів. Довіреність, видана компетентними органами іноземної держави, повинна бути засвідчена консульською установою України, що діюэ у цій державі.

 

У юридичних осіб документи на легалізацію приймаються при супроводі їх листом-заявкою, що написані на бланку з реквізитами та печаткою, в якому зазначаються перелік документів, мета їхньої легалізації та дані про особу, уповноважену подавати зазначені документи. При необхідності підтвердження фактів, викладених в документах, що підлягають легалізації, ДКС МЗС може вимагати надання додаткових документів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)