АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовка до дії

Читайте также:
  1. II. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  2. III. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  3. Глава 18. Підготовка фахівців з питань цивільного захисту
  4. Домашня підготовка до лабораторної роботи
  5. Обсяг лабораторної роботи та підготовка до захисту
  6. Підготовка дипломної магістерської роботи до захисту та його організація
  7. Підготовка до будівництва об'єкта
  8. Підготовка до виборів
  9. Підготовка до роботи
  10. Підготовка доповіді реферативного типу. Типовий перелік тем доповідей поданий у таблиці.
  11. Підготовка і пред’явлення прокурором позову (заяви).

Розпалювання котла роблять після чергової зупинки або ремонту. Попередньо перевіряють якість виконання ремонтних робіт, а також усунені дефекти і враховані зауваження, записані в журнал дефектів перед остановом котла. Для цього оглядають котел та його допоміжне обладнання, перевіряючи стан пальників, обмурівки, обшивки, колекторів, паро - і водопроводів, їх арматури і підвісок (опор). Після значних внутрішніх ремонтів контролюють стан топкових екранів, внутрішніх елементів, пальників, поверхонь нагріву, їх підвісок, опор, захисних та дистанційних пристроїв, звертаючи увагу на відсутність тріщин, свищів і здуттів, слідів корозії і забруднень труб, правильність їх установки і забезпечення термічних розширень.

Крім того, оглядають: допоміжні механізми та їх приводи, тягодуттьові машини (вентилятори, димососи, повітродувки, електро - і турбоприводы, системи охолодження і мастила); млини, живильники сирого палива і пилу, бункера; елементи системи пылеприготовления, обдувки і дробоочищення; системи шлакозолоулавливания і видалення. Обов'язковою умовою є перевірка зв'язку, освітлення, протипожежного готовності блоку. Потім перевіряють запаси палива в бункерах і води в баках конденсату, положення арматури і гарнітури на пароводяному і газовоздушном трактах, підготовку мазутного і газового господарства, роботу захисно-запальных пристроїв, безперебійність подачі пари від стороннього джерела, правильність установки вантажів запобіжних клапанів.

До підготовки газоповітряного тракту належать: відкриття запірних шиберів на повітроводах і індивідуальних на пальниках, закриття всіх напрямних апаратів тягодуттьових машин; відкриття шиберів на стороні всмоктування димососів та напірної сторони вентиляторів, закриття регулюючих шиберів подачі гарячого повітря на млини і

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011
добавки (присадки) в них холодного повітря; відкриття ліній рециркуляції повітря.

Перед заповненням котла водою закривають вбудовану відкривають засувку і регулює живильний клапан, повітровідвідники на тракті до ВЗ, Дросельні клапани та вбудованого сепаратора. Крім того, при закритті загальної) і індивідуальної засувок уприскування відкривається арматура на лінії зливу з колекторів вприскування в деаератор. Щоб уникнути закидання води в перегревательный тракт за ВЗ і забрудненої води з розпалювального розширювача закривають клапан на лінії відводу від сепаратора до перегревателю за ВЗ і на лініях відводу пари і води від розширювача до конденсатора, відкривши клапан і засувку для скидання води в циркуляційний водовід.

Одночасно з підготовкою циркуляційного контуру розпалювального проводиться складання схеми паропроводів свіжої і проміжного пара, яка полягає у відкритті головної парової засувки і її дренажів, засувок та їх вприскувань, дренажів промперегріву і скидної засувки і закриття регулювальних клапанів, їх охолоджувачів в. вприскувань в трубопроводі-скидання пари за швидкодіючим включає клапаном; засувок, що регулюють байпасні клапанів і повітряників промперегріву. Після складання схеми включають живильний електронасос і котел заповнюють водою. По мірі заповнення раніше відкриті повітровідвідники поступово закривають. Далі підвищують тиск води перед ВЗ до необхідного рівня і прокачують розпалювальний витрата води (приблизно 30%) по контуру. Для надійного видалення повітря кілька разів збільшують витрату води і знову повертаються до растопочному витраті.

Завершивши заповнення і прокачування котла водою, включають димососи, дуттьові вентилятори, регенеративні повітропідігрівники, їх допоміжне устаткування і вентилюють газоповітряний тракт. При підготовці до розпалюванні на газі заповнюють і продувають газопроводи; використовуючи мазут вставлять під тиск мазутні і парові магістралі. При зупинці більш ніж на три доби паралельно з пуском котла виробляють водяну промивку тракту до ВЗ, доки вміст у воді сполук заліза не досягне норми.

Відмінності підготовки до розпалюванні з холодного стану котлів інших конструкцій, а також до растопкам з інших станів полягають переважно в особливостях підготовки схеми пароводяного тракту. Так, при підготовці до розпалюванні з гарячого стану відсутні операції, пов'язані із заповненням котла водою, і спрощуються операції підготовки пароводяного тракту. Підготовчі передпускові роботи, особливо що стосуються перевірки та огляду обладнання, значно ускладнюються при підготовці пуску після капітальних ремонтів і ще більше - після монтажу.

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)