АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СУТНІСТЬ ПРАВА МОЛОДІ НА ПРАЦЮ

Читайте также:
  1. E. АВТОРСКИЕ ПРАВА
  2. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  3. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  4. II. Права тюремных священников.
  5. II. ЧЛЕНСТВО В ПАРТИИ. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КПРФ
  6. II. ЧЛЕНСТВО В ПАРТИИ. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КПРФ
  7. III. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  8. III. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  9. III. Права и обязанности Сторон
  10. III. УЧАСТНИКИ КЛУБА. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНОВ КЛУБА
  11. IV. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ОРГАНИЗАЦИИ
  12. IV. ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ЧЛЕНА САДОВОДЧЕСКОГО НЕКОММЕРЧЕСКОГО ТОВАРИЩЕСТВА

Правове регулювання реалізації

Права молоді на працю

1. сутність права МОЛОДІ на працю.

2. НЕПОВНОЛІТНІ У ТРУДОВИХ ВІДНОСИНАХ.

3. ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ПІДГОТОВКА ЯКИХ ЗДІЙСНЮВАЛАСЬ ЗА ДЕРЖАВНИМ ЗАМОВЛЕННЯМ.

СУТНІСТЬ ПРАВА МОЛОДІ НА ПРАЦЮ.

Молоде покоління – головний елемент соціальної структури суспільства і від рівня його самовизначення залежить добробут суспільства в цілому.

Найактуальнішою проблемою сьогодні – залишається питання працевлаштування молоді – майбутнього держави, від долі якої залежить подальший національний розвиток.

Ринок праці умовно поділяється на 3 групи:

1. підліткова група (14-19 років) складається з учнів середніх шкіл, професійних училищ, технікумів. Ця категорія молоді майже не залучена до професійної трудової діяльності. В більшості випадків «тіньове» працевлаштування.

2. молодь у віці 20-24 роки – студенти, випускники різних рівнів навчальних закладів, тобто ті молоді люди, які закінчують або закінчили професійну підготовку і шукають роботу, їх доля на ринку праці ускладнюється тим, що вони мають як правило низьку кваліфікацію, невеликий досвід роботи. Це зумовлює нерівні можливості при влаштуванні на роботу молоді цієї групи., оскільки вони менш конкурентоспроможні в порівнянні зі своїми зрілими і досвідченими конкурентами.

3. молодь у віці 25-29 років – це молоді люди, які як правило вже самовизначились у виборі своєї професійної діяльності, мають вже певний стаж роботи, кваліфікацію. Підготовлені до трудового життя, впевнені у собі як з професійної, так і психологічної точки зору. Ця група має переваги на ринку праці перед юними випускниками різних навчальних закладів.

Серед молоді, яка виходить на ринок праці, кожний 4-й не має професії, а 7 – професійного досвіду. Із цих причин молоді люди в середньому в 1, 5 рази частіше отримують відмови в прийому на роботу.

Основні причини:

- недостатній рівень освіти, кваліфікації

- недостатній досвід роботи

- відсутність необхідних для роботи вмінь та навичок

- молодий вік

- вимоги до заробітної плати

- стан здоров’я

- наявність малолітньої дитини

- невміння правильно поводитися в бесіді з роботодавцем.

Відсутність досвіду роботи та глибоких професійних знань – основний недолік, який стає на заваді працевлаштування молодих людей. Та не варто забувати про ряд переваг до яких належать тривалий період майбутньої працездатності в порівнянні з іншими віковими групами працівників, відсутність негативного досвіду безвідповідального відношення до результатів праці, більш висока мобільність та адаптивність. В поєднанні з великим бажанням працювати та сприянням служби зайнятості - це гарантія швидкого працевлаштування випускників.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)