АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Внаслідок аварії на АЕС після її стабілізації

Читайте также:
  1. S.I.2. Види діяльності, які може здійснювати юридична особа після одержання нею спеціального дозволу (ліцензії)
  2. Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді розглядається не пізніш як через три дні після її надходження до суду апеляційної інстанції.
  3. В експерименті у жаби було зруйновано гіпофіз. Внаслідок цього через деякий час її шкіра посвітлішала. Відсутність якого гормону викликала таку реакцію шкірного покриву?
  4. Вимоги безпеки після закінчення роботи.
  5. Виправдувальний вирок або судове рішення, що звільняє обвинуваченого з-під варти, виконуються в цій частині негайно після їх проголошення в залі судового засідання.
  6. Внаслідок поразки селянсько-козацького повстання 1637 р. повстання Павлюка реєстр було зменшено до 6 тис. чол. та обмежено козацьке самоврядування.
  7. Внаслідок тривалої аферентації в нервові тканини головного мозку настає втома в першу чергу у центральних синапсах. Яким чином це проявляється на функціях організму?
  8. Глава 17. Відшкодування матеріальних збитків та надання допомоги постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації
  9. грудня 1991р. проведено референдум, де більшість населення проголосувала за незалежність, після чого країни світу почали її визнавати- першими були Канада, Польща.
  10. Діаграма термінів життя зернівок після обробки відповідними речовинами та проростання
  11. Е. Анемія внаслідок порушення еритропоезу с. 373, 375

Після стабілізації радіаційних обставин на АЕС на грунт та у воду випадуть радіоактивні речовини з великим періодом напіврозпаду (див. табл.1)., внаслідок чого утворюються зони з різним ступенем радіоактивного забруднення. Територія, що зазнає радіоактивного забруднення внаслідок аварії, на основі експертних висновків (результатів радіаційної розвідки рівнів забруднення місцевості) поділяється на чотири зони:

I зона відчуження - це територія, що зазнає забруднення ґрунту ізотопами цезію Сз-137 від П зон=40 Кu / км2 на зовнішній межі та вище, з якої проведено евакуацію населення;

II зона безумовно (обов'язкового) відселення - це територія, що зазнає забруднення ґрунту ізотопами цезію Сз-137 від П зон =15 Кu / км2 на зовнішній межі до 40 Кu /км2 на внутрішній межі, де річна еквівалентна доза опромінення людини може перевищувати 0,5 бер;
III зона гарантованого, добровільного відселення – це територія, де забруднення Сз-137 від П зон =5 Кu / км2 на зовнішній межі до П зон =15 Кu / км2 на внутрішній межі, і річна доза опромінення може перевищити 0,1 бер;
IV зона посиленого радіоекологічного контролю – це територія, де забруднення Сз-137 від Пзон =1 Кu / км2 на зовнішній межі до П зон = 5 Кu / км2 на внутрішній межі, і річна доза опромінення не повинна перевищувати

0,1 бер.

Межі цих зон встановлюються та переглядаються Кабінетом Міністрів України на основі експертних висновків.

Так площа території постраждалої після Чорнобильської катастрофи

становить:

49509км.кв. - IV -зона,з рівнем забруднення від (1 до 5) Кu / км2;
5326км.кв. - III - зона, з рівнем забруднення від (5до 15) Кu / км2;
1900 Км.кв. - II –зона, з рівнем забруднення від (15 до 40) Кu / км2 .;

310 км.кв. - I – зона, з рівнем забруднення понад 40 Кu / км2.
В даний час в 150 населених пунктах, де проживають люди рівень забруднення перевищує 5 Кu / км2, а в 22х з них більше 15 Кu / км2. Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до появи нових проблем, пов'язаних з охороною здоров'я населення окремих регіонів України.

Рівень радіації на забрудненій місцевості з часом спадає відповідно до закону:

,

де Р0 - рівень радіації у момент часу t0 після аварії, [ бер/год ];

Рt - рівень радіації у будь який момент часу і після аварії, [ бер/год];

п - показник, що характеризує швидкість спаду рівня радіації.

Якщо вважати, що після аварії на АЕС Рt ~ const, то людина, що знахо­диться в забрудненій зоні, отримає дозу опромінення, яка залежить від рівня забруднення місцевості і часу знаходження людини на цій місцевості:

[ бер ],

де Р – потужність дози випромінювання (рівень радіації) на місцевості, [ бер/год ];

Кпосл - коефіцієнт послаблення радіації будинками, сховищами, тощо.

 

Оцінку радіаційних обставин внаслідок аварії на АЕС після її стабілізації розглянемо на прикладі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)