АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конструкторський розділ

Читайте также:
  1. I розділ
  2. Актуальність розділу.
  3. Бальнеологія як розділ курортології. Головні бальнеологічні групи мінеральних вод.
  4. В – Індивідуальні розділи курсу
  5. Вимоги до написання підрозділу
  6. Вимоги до написання підрозділу
  7. Вимоги до написання підрозділу
  8. Висновки до розділу
  9. Висновки до розділу
  10. Висновки до розділу
  11. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 1
  12. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 2

2.1. Характеристика зовнішньої форми і конструкції моделі-пропозиції.

На першому етапі необхідно розробити технічний ескіз моделі, що проектується на підставі ескізу (малюнка) моделі. Технічний ескіз розробляється у видах спереду-збоку-ззаду з нанесенням на ескіз всіх конструктивних поясів і середньосагіттальної лінії.

Аналіз ескізу моделі виконують в два етапи. На першому етапі визначається загальна форма і об’єм моделі, що відображено на технічному ескізі. На другому етапі проводять більш ретельний аналіз моделі застосовуючи коефіцієнт подібності М, величину якого визначають за формулою:

М=Рн / Рр; Рнр*М,

де, Рн – номінальний розмір деталі в натуральну величину; Рр –розмір деталі на малюнку моделі.

Результати розрахунків розмірів та розташування деталей і ліній моделі записують в табличній формі (таблиця 2.1).

 

Таблиця 2.1 – Розрахунок ділянок переносу модельних особливостей

Назва ділянки Умовне позначення Розмір ділянки на малюнку, см Масштабний коефіцієнт Розмір ділянки в натуральну, см
1 2 3 4 5

 

Характеристику зовнішньої форми і конструкції об’єкта, що проектується, виконують з метою визначення кількості деталей об’єкту, конфігурації їх зрізів, місць розташування членувань, формоутворюючих та декоративних елементів, дрібних деталей тощо, а також для вибору методів і прийомів конструктивного моделювання відповідно до ДСТУ 2027-91, ДСТУ2023-91 та оформляють у табличній формі у вигляді ескізів деталей(таблиця 2.2).

 

Таблиця 2.2 – Характеристика зовнішньої форми і конструкції моделі ______________________

Номер деталі Назва деталі Ескіз деталі Кількість деталей
в лекалах в крої
1 2 3 4 5

 

2.2. Конструкторська розробка об’єкта проектування.

2.2.1 Розробка модельної конструкції.

Розробку модельної конструкції виконують використовуючи готові лекала моделі базової конструкції.

З метою отримання креслення модельної конструкції виробу попередньо обирають і обґрунтовують певні прийоми 1-4-го видів конструктивного моделювання, за допомогою яких можна отримати креслення модельної конструкції (МК) відповідно до технічного ескізу моделі-пропозиції.

Рекомендується подати в табличній формі (таблиця 2.3) схематичну характеристику основних видів і прийомів технічного моделювання деталей конструкції виробу (спинка, перед, рукав, комір тощо).

 

Таблиця 2.3 - Характеристика прийомів технічного моделювання

Вид та прийом Моделювання Вихідна конструктивна ділянка деталі Отримана конструктивна ділянка деталі
1 2 3

 

Всі фасонні та модельні особливості наносять на креслення вихідної базової конструкції виробу.

2.2.2. Розробка креслень лекал деталей проектованого виробу.

В обсязі курсової роботи розробка лекал виконується з урахуванням індивідуального виготовлення проектованого виробу. В системі індивідуального пошиття одягу розкрій виробів з тканин виконують за допомогою лекал деталей верху, які виготовляються на основі креслення модельної конструкції виробу шляхом копіювання вихідних деталей без припусків на шви і запаси.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)