АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Циклова комісія економіки та туризму

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ

НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

 

 

Циклова комісія економіки та туризму

 

М Е Т О Д И Ч Н І В К А З І В К И

До написання та захисту реферативної роботи

з дисципліни «МАРКЕТИНГ»

 

для студентів спеціальності 5.03050401 "Економіка підприємства"

напряму підготовки 6.030504 "Економіка підприємства"

 

 

Львів - 2011


Методичні вказівки до написання та захисту реферативної роботи з дисципліни «Маркетинг» для студентів спеціальності 5.03050401 "Економіка підприємства" напряму підготовки 6.030504 "Економіка підприємства" Технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка». – Львів, 2011. - 12с.

Укладач:

Правдивець О.О., викладач економічних дисциплін Технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка»

Рецензент:

Розглянуто і схвалено на засіданні циклової комісії економіки та туризму

Протокол №___ від «___»______________ 2011 р.

 

Голова комісії ____________ Н.М. Бойко

Львів 2011

ЗМІСТ

Вступ

1. Загальні положення……………………………………………………………..5

2. Вимоги до структури, змісту та якості реферативної роботи………………..6

3. Вимоги до оформлення реферативної роботи………………………………...8

4. Критерії оцінювання якості виконання реферативної роботи……………….8

5. Рекомендована тематика реферативних робіт………………………………...9

Додатки


ВСТУП

В умовах ринкових відносин особливе місце займає маркетинг як сучасна концепція керування і метод практичного господарювання. Інструментарій маркетингу дозволяє максимально пристосувати виробництво до потреб і запитів покупців, сприяє формуванню раціональних потреб, підвищенню конкурентоспроможності продукції.

Маркетинг — це постійний і систематичний аналіз потреб ринку, що сприяє розробці ефективних товарів з особливими властивостями, призначених для конкурентних груп покупців. Ці особливі властивості відрізняють їх від товарів конкурентів і в такий спосіб створюють виробникові стійку конкурентну перевагу.

Маркетинг — це цілісна система організації та управління діяльністю фірм, спрямована на забезпечення збуту продукції, безперебійний рух товару від виробника до споживача з метою одержання максимального прибутку. Головне — орієнтація на ринок, підпорядкування всіх її функцій завданням маркетингу.

Успішно організована і здійснена робота з маркетингу допомагає оперативніше і своєчасніше виявляти й ліквідовувати недоліки у стратегічному плануванні, організації та реалізації комерційної діяльності, а також у системі управління загалом, налагоджувати тісну співпрацю із суспільством.

Мета реферативної роботи — розширити та поглибити знання майбутнього фахівця, навчити користуватися рекомендованою та додатковою літературою, звертатись до періодичних видань протягом навчання та всієї трудової діяльності.


«Реферат (нім. Referat від лат. refero – доповідаю) – 1. Стислий усний або письмовий виклад наукової праці, результатів наукового дослідження, змісту книги і т.ін. 2. Доповідь на будь-яку тему, написана, зроблена на основі критичного огляду літературних та інших джерел»

Великий тлумачний словник сучасної української мови / Укладач і голов. ред. В.Т. Бусел. – К.: Ірпінь: ВТФ «Перун», 2001. – с. 1028

загальні положення

У відповідності до навчального плану підготовки фахівців за спеціальністю 5.03050401 "Економіка підприємства" студенти третього курсу виконують реферативну роботу з дисципліни «Маркетинг», що зумовлено зростаючим значенням самостійної роботи студентів у навчальному процесі.

Мета написання реферативної роботи – показати конкретні навички мислення, ерудицію, вміння самостійно опрацьовувати і аналізувати літературні джерела.

Реферат як одна з форм індивідуальних навчальних завдань дає можливість вирішувати такі проблеми:

1) розвиток навичок роботи з науковою літературою, періодичними виданнями та інформаційними ресурсами мережі Інтернет;

2) здатність до узагальнення матеріалу на основі пошуку та вивчення різних джерел інформації;

3) вміння чітко висловлювати свої думки у письмовій формі;

4) набуття певного досвіду для виконання у майбутньому складніших видів не лише навчальної роботи – курсової і дипломної, а й публічних виступів перед кваліфікованою аудиторією, а також ділових доповідей і професійного листування.

Реферативна робота припускає зміст наступних елементів наукового дослідження:

- самостійність виконання;

- комплексний і системний підходи до обґрунтування обраної теми;

- застосування творчого підходу і відбиття власного бачення в трактуванні теми.

Самостійність виконання передбачає використання літературних та інших інформаційних джерел й практики діяльності підприємств. Обов’язковим є наведення матеріалу з посиланням на джерела інформації.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)