АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок підбору матеріалу та написання роботи, її обсяг. Керівництво у розробці курсової роботи викладачами кафедри

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  5. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  6. II. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  7. II. Повторення вивченого матеріалу.
  8. II. Повторення вивченого матеріалу.
  9. II. Порядок аккредитации
  10. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  11. II. Порядок медицинского освидетельствования
  12. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе

Організація і виконання курсової роботи.

1. Мета, призначення і обсяг курсової роботи.

Курсова робота виконується студентами 3 курсу та 2 року навчання з метою поглиблення, систематизації та закріплення одержаних знань та виробки навичок самостійної роботи з літературою, а також для вивчення та узагальнення досвіду роботи (командира механізованого взводу).

Тематика курсової роботи з тактичної підготовки розробляється кафедрою військової підготовки і видається студентам за 1,5-2 місяці до строку її виконання.

Курсова робота - це своєрідний творчий екзамен, який дозволяє зробити висновок про рівень теоретичних знань студентів, про вміння застосовувати їх на практиці.

Матеріал курсової роботи - це виклад суті якогось питання з теорії і практики ведення бойових дій з необхідними схемами та кресленнями.

Курсова робота повинна показати добру підготовленість, глибокі та надійні знання студента з обраної теми, володіння теорією і практикою ведення бою. Крім того студент повинен показати добрі знання основних першоджерел і документів, методичної літератури з основ ведення загальновійськового сучасного бою, вміння самостійно їх аналізувати і роботи свої спостереження та узагальнення.

Результати роботи повинні бути чіткими, ясними, відповідати меті. Курсова робота повинна бути написана грамотно, добрим літературним складом, розбірливо і правильно оформлена.

Успішне виконання курсової роботи передбачає дотримання певної системи, яка включає:

• вибір та обміркування теми курсової роботи;

• підбір матеріалу;

• робота з першоджерелами;

• складання плану роботи;

• вивчення передового досвіду;

• написання та оформлення курсової роботи;

• захист курсової роботи.

Порядок підбору матеріалу та написання роботи, її обсяг. Керівництво у розробці курсової роботи викладачами кафедри.

Вибір теми - перша та найважливіша мить курсової роботи. Вона повинна відповідати інтересам студента, його практичному досвіду, рівню науково-теоретичної і методичної підготовки. Під час вибору теми студенту необхідно уявити собі ступінь її вивчення, актуальність для практичної роботи, можливості курсу тактичної підготовки.

Кожен студент має можливість запропонувати і свою тему, яка його цікавить. У цьому випадку тема повинна бути погоджена з кафедрою і відповідати вимогам до тематики курсової роботи.


Вибравши тему, студент повинен поговорити з науковим керівником, з'ясувати її значення і ступінь важливості, визначити загальне коло проблем.

Викладач порадить, до яких джерел необхідно звернутися на першому етапі роботи.

Тему курсової роботи необхідно зареєструвати та погодити з керівництвом.

Підбір матеріалу - проводиться з метою отримання правильного і достатньо глибокого уявлення про тему курсової роботи, добре розуміння суті проблеми, з'ясувати основні питання, які пов'язані з темою, виділити серед них основні та другорядні. Цьому повинно передбачати вивчення • широкого кола літератури та правильний підбір. Велику допомогу в цьому він може отримати під час роботи з бібліотечними покажчиками, (алфавітні і систематичні каталоги, предметні покажчики, картотека журнальних та газетних статей, довідково-інформаційна література, енциклопедичні словники й таке інше).

Робота з літературою вимагає певних способів фіксації матеріалу. Найбільше поширення має накопичення прикладів, фактів, цитат, статистичних даних з літературних та інших джерел на спеціальних картках (листах паперу) або спеціальних зошитах, в яких розподіляються сторінки згідно плану (глав) курсової роботи. При цьому обов'язково треба зазначити автора книги, статті, повну назву роботи, сторінки, видавництво та рік видання. Складену бібліографію бажано узгодити з керівництвом.

Під час збирання матеріалу до курсової роботи накопичуються і ілюстрації, фотознімки, таблиці, схеми, діаграми відповідно до змісту курсової роботи, окремих питань її.

Під час роботи з джерелами необхідно робити виписки важливих авторських думок та власних нотаток та спостережень. Записи можна робити по сюжету виконання курсової роботи або по проблемам, які в ній ставляться.

Під час вивчення робіт монографічного характеру треба уважно слідкувати за розвитком авторської думки, вміти відрізняти головні положення від доказів і прикладів, які використовує автор. Читання обов'язково супроводжується точним записом найважливіших думок.

У процесі вивчення матеріалу у студентів виникають свої власні міркування і висновки, які також необхідно записати.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)