АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Еволюція торгового капіталу

Читайте также:
  1. Вивіз капіталу в умовах сучасного імперіалізму
  2. Види торгового капіталу
  3. Виникнення та еволюція менежменту
  4. Вклади до статутного капіталу
  5. Встановлення профілю торгового підприємства
  6. ГЕНЕТИЧНА ЕВОЛЮЦІЯ РОЗУМУ
  7. Гроші та їх функції. Еволюція грошей. Законои крошового обігу
  8. Еволюція від натуралізму до модернізму (творчість І. Франка)
  9. Еволюція ліберальних ідей
  10. Еволюція методологічних підходів до дослідження політичних явищ.
  11. ЕВОЛЮЦІЯ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ. СУЧАСНІ НАПРЯМИ І ШКОЛИ ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ. ВИДАТНІ УКРАЇНСЬКІ ЕКОНОМІСТИ
  12. Еволюція систем управління базами даних

План.

Вступ…….......................................................................................................

І Розділ Еволюція торговельного капіталу…………………………………

1. Торгівля.…………………………………………………………………

2 Суть, роль і фунції торгового капіталу ………………………………..

3. Підвиди торгового капіталу:…………………………………………….

-Товарно-торговий, …………………………………………………………

-Грошово-торговий………………………………………………………….

II розділ 1.Торгівельний прибуток………………………………………….

III розділ.Торговельний капітал в умовах торгівлі України..........................

1.Критерії успішності економічної стратегії…………………………….

2. Розвиток взаємодії між державою і торговим капіталом………….

- Олігархічний тип узгодження інтересів……………………………….……

- інституційна модель…………………………………………………..….…..

Висновки……………………………………………………………….………

Список літератури………………………………………………………….…

Додатки………………………………………..………………………..………

 

 


Вступ

Еволюція торгового капіталу

Розвиток економічної системи являє собою окрему форму прогресу всього суспільства. В основі ж розвитку економічної системи лежить ріст продуктивної сили праці за рахунок використання більш досконалих засобів виробництва, росту кваліфікації, освіченості працівників.

Ріст продуктивної сили праці найчастіше виявляється в появі (відділенні) нових самостійних видів діяльності, йде процес поглиблення поділу суспільної праці. На визначеному етапі розвитку людського суспільства, його економічної організації, економічної системи відбувається виділення (відокремлення) як самостійного виду діяльності збуту зроблених товарів. З’являються люди, які при пануванні промислового капіталу професійно займаються реалізацією продукції і доведенням її до кінцевого споживача, тобто торгівлею. А це призводить до необхідності концентрувати у власності товар та гроші – так виникає нова економічна категорія як торговий капітал.

Торговий капітал являє собою частину промислового капіталу, що відокремилася, яка обслуговує процес реалізації товарів. На ранніх етапах розвитку капіталізму власник промислового капіталу сам займається реалізацією товарів. Однак у міру розширення обсягів виробництва і росту часу обігу з’явилася потреба в особливій групі капіталістів — торговцях, що займаються реалізацією готової продукції.

Торговий капітал, як і всякий інший капітал, приносить його власнику визначений доход, називаний у даному випадку торговим прибутком. Його джерелом служить додаткова вартість, створена в сфері виробництва. Торговий капітал оперує тільки в сфері обігу, займаючись тими видами діяльності, які не зв’язується з виробництвом вартості. Капітал же — це самозростаюча вартість, метою якої саме і є самозростання. Власники ж торгового капіталу мають як основний мотив свого поводження одержання прибутку не нижче середньої. У своєму русі прибуток розпадається на товарно-торговий і грошово-торговий капітал (у ринковій економіці вони обидва являють собою частину прибутку), на відсоток, підприємницький доход і земельну ренту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)