АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

УДК 658:371.214

 

Сегеда С.А., Чорнопищук Т.І., Воронецька І.С. Методичні рекомендації для підготовки та написання курсових робіт з дисципліни для студентів факультету менеджменту освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” напряму підготовки 6.0306 “Менеджмент” в аграрних вищих навчальних закладах ІV рівня акредитації. – Вінниця.: РВВ ВДАУ, 2009. – 51 с.

 

 

Рецензенти: кандидат економічних наук, доцент, Т.О. Мулик (Вінницький державний аграрний університет); кандидат економічних наук, доцент, О.М. Лозовський (Вінницький торгівельно-економічний інститут Київського національного торгівельно-економічного університету).

 

 

Рекомендовано до видання науково-методичною комісією Вінницького державного аграрного університету, протокол № 5 від 26 січня 2009 року.

 

Відповідальні за випуск: С.А. Сегеда

 

 

© С.А. Сегеда, Т.І. Чорнопищук, І.С. Воронецька, 2009

© ВДАУ, 2009

ЗМІСТ

 

ВСТУП…………………………………………………………………….………….4

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ………………………….………5

2. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ……………………………………………..6

3. ПІДБІР ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ІНШИХ ІНФОРМАЦІЙНО-СТАТИСТИЧНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………………………7

4. ВИБІР ОБ’ЄКТУ ДОСЛІДЖЕННЯ…………………………………………..….8

5. ЗМІСТ І СТРУКТУРА КУРСОВОЇ РОБОТИ……………………………...……8

6. ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ………………………………………...12

6.1. Загальні вимоги………………………………………………….……….12

6.2. Нумерація………………………………………………………...……….13

6.3. Ілюстрації…………………………………………..……………………..15

6.4. Таблиці…………………...……………………………………………….15

6.5. Формули……………………………………….………………………….16

6.6 Загальні правила посилання на літературні джерела…………………...17

6.7. Оформлення списку використаних джерел…………………………….18

6.8. Додатки………………………………………………………..…….…….19

7. Подання на кафедру та захист курсової роботи……………..19

8. Список рекомендованої літератури………………………….……20

Додатки………………………………………………………………………..…21

Додаток А. Тематика курсових робіт…………………………………..……22

Додаток Б. Орієнтовні плани курсових робіт…………………………….…24

Додаток В. Титульна сторінка…………………………………………….….29

Додаток Д. Завдання на курсову роботу……………………….……………30

Додаток Е. Основні показники розміру підприємства………….………….32

Додаток Ж. Забезпеченість виробничими ресурсами……….…..………….32

Додаток И. Склад та структура товарної продукції………….……………..33

Додаток К. Економічна ефективність виробництва сільськогосподарської продукції в господарстві……...………………………..…..……34

Додаток Л. Фінансовий стан підприємства…………………………………35

Додаток М. Раціональність використання персоналу…………………....…36

Додаток Н. Технічний стан та економічна ефективність відтворення основних фондів……………………………………………...….35

Додаток П. Забезпеченість основними фондами та економічна ефективність їх використання…………………………………..45

Додаток Р. Ефективність використання оборотного капіталу……………..45

Додаток С. Місце галузі зерновиробництва в економіці підприємства…...56

Додаток Т. Економічна ефективність виробництва зерна………………….45

Додаток У. Економічна ефективність виробництва молока……………….56

Додаток Ф. Вимоги до оформлення списку використаних джерел………..56

Додаток Х. Рецензія на курсову роботу………………………………..…....45

Додаток Ц. Шкала підсумкової оцінки знань з курсової роботи…………..45

Додаток Ш. Критерії оцінки підготовки та захисту курсової роботи…..…45

 

Вступ

 

Досягнення конкурентноздатності виробництва потребує опрацювання і прийняття всебічного аргументованих рішень всіх процесів, пов’язаних з виробничо–господарською діяльністю підприємств народного господарства. В сучасних умовах розвитку ринкових відносин в Україні постійно зростають вимоги до рівня підготовки менеджерів-економістів. В процесі вивчення такої дисципліни як “Економіка підприємства” відбувається системне формування студента економіста як майбутнього фахівця, який здатний приймати участь в створенні підприємства та управлінні ним. Цьому підпорядкована вся система форм і методів навчання – лекції, семінарські і практичні заняття, самостійна робота, навчальна практика та курсове проектування. Кожна з цих форм вирішує власні, однак взаємопов’язані завдання.

Сучасні фахівці повинні знати економічні умови діяльності підприємства, механізм розширеного відтворення його ресурсів, методологію формування витрат і ціноутворення, а також вміти самостійно вибирати напрями і способи раціонального використання наявних ресурсів та інвестицій, розробляти різноманітні проекти і сприяти їх реалізації в сучасних умовах виробництва.

Тому особливу увагу необхідно приділяти правильній організації навчального процесу, розвитку навиків самостійного мислення. Важливою формою набуття навиків самостійної наукової роботи є написання студентських дослідницьких, в тому числі, курсових робіт.

Виконання курсової роботи з дисципліни є завершальним етапом вивчення курсу “Економіка підприємства”. Це має сприяти закріпленню отриманих теоретичних знань.

Курсова робота є свідченням вміння студентів самостійно збирати, опрацьовувати інформацію стосовно обраної теми, об’єктивно оцінювати результати виробничо-комерційної діяльності підприємства, виявляти невикористані резерви підвищення конкурентоспроможності підприємств та приймати самостійні рішення з практичних питань в умовах формування ринкового середовища.

У процесі виконання курсової роботи студенти зобов’язані продемонструвати набуті теоретичні знання, вміння поєднати їх з практикою виробничо-комерційної діяльності підприємства незалежно від форми господарювання, враховуючи особливості ринкового механізму, особливості розподілу та використання фінансових і матеріальних ресурсів, використання кадрів та організації праці на підприємстві, прогнозувати економічну ситуацію, опрацьовувати та приймати управлінські рішення з урахуванням вимог ринку. Вирішення цих завдань потребує певних знань у методичних підходах щодо виконання курсової роботи.

Пропоновані методичні рекомендації висвітлюють зміст і методику виконання курсової роботи студентами, містять завдання щодо її виконання, визначають порядок опрацювання літературних джерел, економічної інформації досліджуваних підприємств та порядок оформлення курсової роботи, визначають окремі етапи виконання роботи.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)