АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ I

Читайте также:
  1. I розділ
  2. Актуальність розділу.
  3. Бальнеологія як розділ курортології. Головні бальнеологічні групи мінеральних вод.
  4. В – Індивідуальні розділи курсу
  5. Вимоги до написання підрозділу
  6. Вимоги до написання підрозділу
  7. Вимоги до написання підрозділу
  8. Висновки до розділу
  9. Висновки до розділу
  10. Висновки до розділу
  11. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 1
  12. ВИСНОВКИ ДО РОЗДІЛУ 2

Реферат

Обсяг курсової роботи: 56 с., 20 джерел.

Об’єкт дослідження: методика роботи з інтерактивною дошкою.

Мета роботи: створення плану уроку на тему «Peinture française» з використанням інтерактивних засобів навчання з метою розвитку комунікативних компетенцій.

Методи дослідження: описово-компаративний, аналітичний.

Одержані висновки: використання інтерактивної дошки урізноманітнює дидактичний процес, мотивує дітей до навчання методом підключення до процесу аудіального, візуального та кінестетичного сприйняття, полегшує процес, надаючи йому легкість користування та доступу до навчального матеріалу.

Результати дослідження можуть бути використані при складанні планів уроку французької мови з використанням інтерактивної дошки.

Перелік ключових слів: компетенція, технологічні засоби навчання, інтерактивна дошка, принцип інтерактивності, взаємодія, діяльність.

 

ANNOTATION

Le présent mémoire est consacré à l’étude de l’utilisation du tableau blanc interactif pendant les leçons de FLE.

Le but de cette recherche est de créer une fiche pédagogique pour la leçon assistée par le TBI sur le thème «La peinture française» pour le public du niveau B1 selon le CECRL.

 

Зміст

Реферат……………………………………………………………………...2

Annotation…………………………………………………………………...3

Зміст…………………………………………………………………………4

Вступ………………………………………………………………………...5

Розділ І. Використання інтерактивних засобів у навчально-виховному процесі……………………………………………………………………….7

1.1. Поняття комунікативних компетенцій як основних характеристик

володіння іноземною мовою та діяльнісний підхід у навчанні….....…...7

1.2. Технологічні засоби у навчанні……………………………………………15

1.3. Інтерактивні методи навчання……………………………………………..18

1.4. Інтерактивна дошка………………………………………………………...22

Висновки…………………………………………………………………….33

Розділ ІІ. План-конcпект уроку «La peinture française»…………………35

Висновки……………………………………………………………………..52

Загальні висновки…………………………………………………………...53

Список використаної літератури…………………………………………...54

 

 

Вступ

Навчання завжди було пов’язане із застосуванням технічних засобів, адже вони дають змогу розширити можливості і підвищити ефективність подання навчального матеріалу, його засвоєння, управління навчальним процесом.

З розвитком прогресу на задній план відійшли раніше популярні технічні засоби (кінопроектор, аналоговий відео та аудіо магнітофон) та основані на них системи навчання, адже з’явились більш зручні для використання пристрої, через які інформація може бути передана на цифрових носіях, що значно полегшує процес. З розвитком Інтернету та появою доступу до нього у навчальних закладах, перед учасниками дидактичного процесу відкрилась неосяжна кількість інформації, тому кращим, що можна було зробити на цьому етапі є поєднання новітніх технологій з всесвітньою медіатекою.

Ось чому темою для своєї курсової роботи ми обрали саме дослідження роботи з інтерактивною дошкою, що є одним з найпоширеніших представників новітніх технологій у навчанні. Вибір і актуальність цієї теми зумовлені необхідністю ознайомлення з порівняно нещодавно введеним у навчально-виховний процес пристрою та розробки плану уроку з його використанням. Розвиток засобів навчання та можливості їх технічної реалізації суттєво випереджають можливості створення повноцінних методик застосування таких засобів, ось чим можна пояснити брак методик роботи з вищевказаним типом технологій.

Об’єктом даного дослідження виступає методика роботи з інтерактивною дошкою та побудова уроків з її використанням. Головна мета курсової роботи полягає у підборі учбового матеріалу та розробці ряду завдань різних типів для використання на уроці з французької мови в рамках діяльнісного підходу до навчання. З цією метою необхідно розв’язати наступні задачі:

- З’ясувати основні характеристики комунікативних компетенцій та сутність діяльнісного підходу;

- Розглянути питання сутності технічних навчальних засобів, їх переваги, їх еволюцію;

- Зокрема зупинити свою увагу на інтерактивних засобах навчання, порівняти їх можливі позитивні та негативні внески у дидактичний процес;

- Розглянути елементи, що входять до мультимедійного комплексу "інтерактивна дошка", його переваги перед іншими технічними засобами, як для учнів, так і для викладачів;

- Ознайомитись з алгоритмом побудови, підготовки уроку з використанням інтерактивної дошки задля створення доцільного набору завдань;

- Розробити план уроку, що базується на принципі інтерактивності та спрямований на розвиток комунікативних компетенцій учнів з використанням аудіо та відео документів, Інтернет-сторінок, ілюстрацій тощо.

Курсова робота складається зі вступу, основної частини, висновків та списку використаної літератури. Основна частина, в свою чергу, має два розділи: теоретичний, що вміщує систематизовані нами відомості про технологічні (зокрема інтерактивні) засоби навчання та їх використання у навчально-виховному процесі; а також практичний, власне план уроку, з усіма взятими до уваги особливості роботи з даним видом пристрою.

До роботи додано: реферат, анотацію.

РОЗДІЛ I


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)