АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принцип інтерактивності

Читайте также:
  1. CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003 «Общие принципы гигиены пищевых продуктов»
  2. Cхема электрическая принципиальная блока ТУ-16. Назначение, принцип действия.
  3. Hарушение юридических принципов
  4. I. ОСНОВНЫЕ ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ И ПРИНЦИПЫ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ КПРФ, ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАРТИИ
  5. II. Общие принципы построения и функционирования современных бизнес-структур
  6. o принцип. защиты окружающей среды на благо нынешних и будущих поколений
  7. P-N переход принцип работы полупроводникового диода.
  8. V. Несколько принципиальных соображений
  9. VI. Література періоду принципату
  10. А) співмірності поділу; б) єдиного принципу поділу; в) взаємовиключення членів поділу; г) безперервності поділу.
  11. Административная ответственность как вид административного принуждения. Применение административной ответственности, ее цели, принципы и последствия.
  12. АЙКИДО - ИЗУЧЕНИЕ ФУНДАМЕНТАЛЬНЫХ ПРИНЦИПОВ

Як відомо, учні розвивають своє вміння володіти мовою, коли їхня увага зосереджується на передачі та отриманні автентичних послань (тобто послань, що являють собою інформацію, що є цікавою, як для того, хто говорить, так і для слухача в ситуації, яка є важливою для обох). Це і є інтерактивність. Лінгвістична інтерактивність є спільною діяльністю, що включає в себе «встановлення трикутника відносин між відправником, одержувачем і ситуативним контекстом».

Інтерактивність включає в себе не тільки вираження своїх власних думок, а й сприйняття й розуміння думок інших. Один слухає інших, реагує (прямо чи опосередковано), інші також слухають і реагують.

Ще одна невід'ємна складова інтерактивного обміну інформацією - це так звана інформаційна програма. Щоб акт комунікації був успішним, необхідною вимогою стає інтерес до отримання інформаційних повідомлень та відтворення власних.

Інтерактивне навчання - це упорядкована взаємодія педагога та учнів, що спрямована на досягнення визначеної мети. У сучасному розумінні для інтерактивного навчання характерні такі риси:

- двобічний характер;

- спільна діяльність вчителя та учнів;

- керівництво процесу вчителем;

- спеціальна організація та різноманітність форм;

- інформаційна програма;

- цілісність та єдність; мотивація та зв'язок з реальним життям;

- виховання та розвиток особистості учнів одночасно з процесом засвоєння нових знань. [1]

На основі відомостей про засоби навчання нового покоління, можна виділити класифікацію засобів навчання за формою та способами подання матеріалу:

- статичні проекції (схеми, фотографії, карти, графіки, діаграми тощо);

- динамічні проекції (анімаційні зображення, відео фрагменти, динамічні керовані моделі);

- відтворення звуку (звуковий супровід відео- та анімаційних зображень, динамічних керованих моделей).

Як правило, в засобах навчання нового покоління поєднуються всі три вищезазначені форми подання навчального матеріалу.

Беручи до уваги всі позитивні якості, оснащення шкіл сучасною технікою одночасно висвічує певні недоліки підготовки вчителя й управлінського персоналу системи освіти. Наявність у школі найсучаснішого навчального обладнання не означає автоматичне створення сучасного навчального середовища. Парадоксальним є навіть зниження якості навчання, яке може іноді спостерігатись внаслідок неправильного застосування сучасних засобів навчання, перевищення їх ролі в управління навчально-виховним процесом. [4]

Таким чином, слід відзначити, що технологічні засоби навчання привнесли велику кількість значущих змін у дидактичний процес, вони зробили можливим використання нових методик, наочних засобів навчання, аудіо та відео країнознавчих матеріалів тощо. З появою інтерактивних засобів навчання бачимо також набуття великої цінності взаємодією між вчителем та учнем, важливістю фіксування спільної мети для успішного досягнення поставленої точки, бажаного результату. На даний момент, одним з найвідоміших засобів інтерактивної діяльності є інтерактивна дошка.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)