АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ. Таким чином, основними міжнародно-правовими документами з питань міграції є:Конвенція про зловживання в галузі міграції та про забезпечення трудящим-мігрантам

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. ВИСНОВКИ
  4. ВИСНОВКИ
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. Висновки
  8. Висновки
  9. ВИСНОВКИ
  10. Висновки
  11. Висновки
  12. Висновки

Таким чином, основними міжнародно-правовими документами з питань міграції є: Конвенція про зловживання в галузі міграції та про забезпечення трудящим-мігрантам рівних можливостей і звернення; Міжнародна конвенція про захист прав усіх мігрантів-трудящих та членів їх сімей прийнята Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 1990 р.; Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації прийнята ООН 7 березня 1966 р. Перераховані основні документи та похідні від них інші нормативно-правові акти застосовуються до всіх осіб осіб, але передовсім до тих, хто має особливе відношення до мігрантів. Ці загальні норми в основному зафіксовані у різних угодах з прав людини. Більшість прав, передбачених цими угодами, надається всім, хто перебуває на території чи під юрисдикцією держав-учасниць цих угод.

Існують спеціальні міжнародні норми з міграції, які спеціально розроблені для застосування щодо мігрантів. У національних нормах, які регулюють питання міграції, помітна тенденція до приділення основної уваги зменшенню витрат та ризиків, пов’язаних з міграцією, та забезпечення захисту інтересів інших груп (наприклад, наймачів). Міжнародні норми з міграції, як правило, передбачають більший захист інтересів мігрантів, ніж національні норми. Це пояснюється тим, що деякі держави, що беруть участь у розробці міжнародних норм, угод та інших документів, сприймають себе переважно як країни еміграції. Уряди цих країн хочуть стимулювати еміграцію для розв’язання своїх домашніх проблем. Для того, щоб зробити еміграцію більш принадною, вони бажають захистити інтереси їх громадян, що виїжджають за кордон. Крім того, всі держави хочуть показати, що вони захищають інтереси своїх громадян, які проживають чи мандрують в інші країни.

Ось чому міжнародні норми з міграції часто обмежують свободу національних законодавств та свободу державних службовців при здійсненні національних норм з питань імміграції та еміграції.

Міжнародні організації з проблем біженців. Їх діяльність має важливе значення, особливо щодо сприяння національним урядам та місцевим неурядовим організаціям у набутті багатого світового досвіду та пошуків сучасних ефективних підходів у розв’язанні цих складних та хворобливих проблем, у техніці здійснення конкретних операцій, професійній підготовці працівників відповідних служб.

Особливе значення в цьому плані має діяльність УВКБ ООН, що як унікальна гуманітарна організація накопичила за останні роки новітні теоретичні підходи та практичний досвід.

Укладач:

професор кафедри

,к.ю.н.,доцент Сергєєв І.С.

 

 


 

 


[1]Етнонаціональній розвиток Україні. Терміни, визначення, персоналії. -К., 1997.

[2]Ожегов С.И. Словарь русского языка. - М.: Мысль, 1972., С. 322.

[3] Современный словарь по социологии / під ред. Д.М. Гвишиани – М..: Наука, 1989. С. 159

[4] Див.: Демографический энциклопедический словарь // Под ред. Д.И.Валентей. - Г.: Советская энциклопедия 1985, с. 176.

[5] Словарь иностранных слов. -15 -е издание., исправленное - М.: Рос. С. 48 мов.. 1988, с. 309.

[5] Современный экономический словарь // Под ред. Б.А. Райзберга, Л.Ш. Лозовского, Е.Б. Стародубцева 2- е издание, починенное. Г.: Инфра - М., 1998, с. 196.

[6] Большой экономический словарь // Под ред. А.Н. Азрилияна. 2- е издание, дополненное переработанное. -М. Институт новой экономики, 1997, с. 456.

[7] Современный экономический словарь // Под ред. Б.А.Райзберга, Л.Ш.Лозовского, Е.Б.Стародубцева 2- е издание, починенное. - Г.: Инфра - М., 1998, с. 196.

[8] Міграційні процеси у сучасному світі: світовий, регіональний та національний виміри: (Понятійний апарат, концептуальні підходи, теорія та практика): Енциклопедія / Упоряд. Ю.Римаренко, За ред. Ю. Римаренко. - К.: Довіра, 1998 р.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)