АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І. Загальні положення

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

 

 

Економіка Виробничо-господарської

Діяльності підприємства

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання курсового проекту

Для студентів галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування»

напрямку 030601 “Менеджмент”

 

 

  Затверджено на засіданні кафедри Менеджменту персоналу та адміністрування Протокол № 4 від 24.11.2011 р.

 

Львів – 2012


Економіка виробничо-господарської діяльності підприємства: Методичні вказівки до виконання курсового проекту для студентів галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» напрямку 030601 “Менеджмент”/ Упоряд.: Й.С. Ситник, Я.В. Панас, Р.О. Винничук. – Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2012. – 27 с.

 

Упорядники Ситник Й.С., канд. екон. наук., доцент Панас Я.В., асистент Винничук Р.О., асистент  
Відповідальний за випуск Струтинська Л.Р. канд. екон. наук, доцент.
Рецензенти Гавран В.Я., канд.екон.наук, доц. Новаківський І.І., канд.екон.наук, доц.

І. Загальні положення

Практика господарювання на ринкових засадах підтверджує істину, що ефективність будь-якої виробничо-господарської та комерційної діяльності залежить насамперед від компетентності та творчої активності управлінських кадрів, достатньо глибокого знання ними конкретної економіки, законодавчої бази й соціальних аспектів господарювання.

Важливе значення має набуття майбутніми спеціалістами навиків використання теоретичних знань у практичній діяльності, що забезпечується розв’язанням навчальних завдань. Мета виконання курсового проекту “Економіка виробничо-господарської діяльності підприємства” є практичним застосування теоретичних узагальнень лекційного матеріалу з дисципліни “Економіка і фінанси підприємства” і набуття навиків планових розрахунків.

Власне, в межах курсового проекту студенти на основі вивченої дисципліни економічно обґрунтовують механізм функціонування підприємства. Курсовий проект виконується на базі умовних вихідних даних, які відтворюють реальні співвідношення в економіці України, та на основі сучасної методології розрахунків згідно із чинною нормативно-правовою базою країни.

Структура курсового проекту чітка і включає послідовність проведення розрахунків у відповідності до господарського циклу діяльності підприємства. Визначення потреби у реальних інвестиціях – визначення витрат на матеріали та комплектуючі вироби щодо виготовлення умовної продукції (товарів, робіт, послуг) – розрахунок кількості одиниць технологічного обладнання та чисельності персоналу для виконання виробничої програми – калькуляція собівартості продукції – визначення ціни виробу, валового доходу від реалізації річного обсягу продукції, чистого прибутку – розрахунок економічних показників ефективності діяльності підприємства.

При оформлені курсового проекту обов’язково дотримуватись таких вимог: робота виконується на стандартних аркушах формату А4, пояснювальна записка містить титульний лист, індивідуальне завдання на роботу згідно варіанту (табл. А, Б, В), розрахунково-аналітичну частину, перелік використаної літератури, зміст. Зміст курсового проекту викладається в строгій послідовності, передбаченій даними рекомендаціями. Кожний наступний розрахунок числового матеріалу ведеться, починаючи з приведення відповідної формули та розкриття значення її символів та одиниць виміру.

Таблиці нумеруються у відповідності до послідовності, встановленої цими вказівками. Текст розрахунково-аналітичної частини містить економічні розрахунки, показані в табличній формі. Обкладинка записки оформляється креслярським шрифтом або за допомогою оргтехніки у відповідності з додатком 1. Записка роботи скріплюється (зшивається) з лівої сторони.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)