АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 1. Формування ресурсної бази підприємства

Читайте также:
  1. I розділ
  2. III. Формування теми, мети і завдань уроку.
  3. Авіатранспортного підприємства»
  4. Актуальність розділу.
  5. Аналіз виробничих ресурсів і організаційно-технічного рівня підприємства
  6. Аналіз галузі та конкурентного середовища підприємства в галузі
  7. Аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості підприємства
  8. Аналіз маркетингового середовища підприємства
  9. Аналіз оточуючого середовища сервісного підприємства
  10. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  11. Аналіз товарної політики підприємства
  12. Аналіз фінансового стану підприємства

За інших однакових умов, виходимо із ситуації, що вже створене промислове підприємство, яке функціонує в реальних умовах сьогодення за діючої нормативно-правової бази України. Динамічний розвиток економічної діяльності підприємства потребує вкладення інвестицій.

1.1. Визначити необхідний обсяг реальних (виробничих) інвестицій для підприємства залежно від конкретної економічної ситуації на ринку та на самому підприємстві:

Згідно з завданням (варіантом) використовується одна із ситуацій (А, Б, В).

А) за кількісними та якісними характеристиками попит на ринку задовольняється повністю, тому не має потреби у збільшенні обсягу виробництва продукції на підприємстві – тобто здійснюється лише просте відтворення основних засобів.

o Визначити потребу капіталу для заміни застарілих видів обладнання підприємства сучасними досконалішими його моделями, одиниць.

o Обчислити капітальний дохід від реалізації машин та інших засобів праці, які вибувають з експлуатації, тис. грн.

o Визначити необхідний обсяг реальних (виробничих) інвестицій для здійснення простого відтворення основних засобів підприємства, тис. грн.

Б) попит на продукцію підприємства постійно зростає, тому виробник заінтересований у відповідному збільшенні обсягу виробництва з допомогою введення в дію додаткових виробничих потужностей.

Згідно з завданням (варіантом) використовується питома величина капітальних вкладень на одиницю приросту виробничої потужності, а саме:

o Обчислити необхідну середньорічну величину виробничої потужності підприємства виходячи із очікуваного коефіцієнта її використання в розрахунковому році та виявленого попиту ринку на продукцію, одиниць.

o Визначити величину середньорічної виробничої потужності, якої бракує для задоволення ринкового попиту на продукцію, одиниць.

o Розрахувати абсолютну величину необхідної додаткової виробничої потужності за допомогою коефіцієнта перерахунку, одиниць.

o Визначити загальну суму необхідних виробничих інвестицій (капітальних вкладень) на розрахунковий період, тис. грн.

В) має місце різке зменшення попиту ринку на пропоновану для продажу продукцію, через що підприємство мусить модернізувати її або терміново організувати виробництво нової, конкурентоспроможної продукції.

Згідно з завданням (варіантом) використовується питома величина капітальних вкладень на одиницю приросту (заміни, модернізації) виробничої потужності, а саме:

o Обчислити необхідну середньорічну величину виробничої потужності підприємства виходячи із очікуваного коефіцієнта її використання в розрахунковому році та виявленого попиту ринку на продукцію, одиниць.

o Визначити величину середньорічної виробничої потужності, якої бракує (потрібно замінити)для задоволення ринкового попиту на продукцію, одиниць.

o Розрахувати абсолютну величину необхідної додаткової виробничої потужності за допомогою коефіцієнта перерахунку, одиниць.

o Визначити суму необхідних виробничих інвестицій (капітальних вкладень) на розрахунковий період, тис. грн.

o Визначити суму необхідних інвестицій (капітальних витрат), зв’язаних з маркетинговими дослідженнями, проектуванням нових виробів та диверсифікацією виробництва, тис. грн.

o Визначити загальну суму інвестиційних ресурсів на розрахунковий період, тис. грн.

1.1.1. Визначити балансову вартість основних засобів (основного капіталу) з врахуванням конкретної економічної ситуації на ринку та на самому підприємстві, застосовуючи структуру передбачену завданням (п. 2.14). Результати розрахунків звести в табл. 1.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)