АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості пенсійного забезпечення з інвалідності окремих категорій громадян

Читайте также:
  1. IV. ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
  2. V. Література періоду громадянських воєн.
  3. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття.
  4. Аграрні кризи та їхні особливості
  5. Аналіз освітлення робочої зони розробника проекту з метою визначення та забезпечення його оптимального значення.
  6. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.
  7. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  8. Арешт майна як захід забезпечення кримінального провадження.
  9. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  10. Бізнес-лексика та її особливості
  11. Біохімічні особливості
  12. В м. Л при визначенні одного з демографічних показників, вивчалося співвідношення дітей і осіб пенсійного віку до чисельності працездатного населення. Який це показник?

Пенсії за інвалідністю військовослужбовцям і працівникам органів внутрішніх справ:

Умови, норми й порядок пенсійного забезпечення регулюються Законом України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців і осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ».

^ Цей закон поширюється і на військовослужбовців строкової служби, а також на працівників органів внутрішніх справ і членів їхніх сімей.

Пенсії за інвалідністю призначаються військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які стали інвалідами, якщо інвалідність настала в період проходження ними служби, але не пізніше 3 місяців після звільнення зі служби, або якщо інвалідність настала пізніше цього строку, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманого в період проходження служби.

^ Залежно від причини інвалідності інваліди поділяються на дві категорії: інвалідів війни та інвалідів із загалу військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ.

Категорія впливає на рівень пенсійного забезпечення.

До першої категорії належать особи, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час захисту Батьківщини, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи чи виконання інших обов'язків військової служби.

До другої категорії належать інваліди через каліцтво, отримане внаслідок нещасного випадку, не пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби (службових обов'язків), чи внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням служби.

Пенсії за інвалідністю не залежать від тривалості військової служби чи служби в органах внутрішніх справ, однак призначаються й виплачуються після звільнення зі служби.

Пенсія за інвалідністю для військовослужбовців офіцерського складу, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ встановлюється у таких розмірах, відповідних до сум грошового забезпечення:

інвалідам війни І групи — 100%;

інвалідам війни II групи — 80%;

інвалідам війни III групи — 60%;

решті інвалідів:

І групи — 70%;

II групи — 60%;

III групи — 40%.

^ Законодавством установлено мінімальні пенсії військовослужбовцям строкової служби — інвалідам війни.

Для солдатів і матросів строкової служби І та ^ II груп вони не можуть бути нижчими від трьох мінімальних пенсій за віком, для III групи ця межа – півтори мінімальні пенсії за віком, решті інвалідів-військовослужбовців строкової служби І групи – 200%, II –100% і III – 50% мінімального розміру пенсії за віком.

Пенсії за інвалідністю особам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи:

Відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» пенсії за інвалідністю призначаються громадянам, інвалідність яких настала через каліцтво чи хворобу, отримані внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Пенсії призначаються у підвищених розмірах.

У всіх випадках розмір державної пенсії особам, віднесеним до 1-ї категорії, не може бути нижчим:

для І групи інвалідності — ^ 10 мінімальних пенсій за віком;

для II групи інвалідності — 8 мінімальних пенсій за віком;

для III групи інвалідності — 6 мінімальних пенсій за віком;

Дітям-інвалідам сплачуються 3 мінімальні пенсії за віком.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)