АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розміри внесків на соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності

Читайте также:
  1. БНМ 2.2.7 Маса і розміри молекул
  2. Виникнення та розвиток страхування
  3. Влада як соціальне явище
  4. Влада як соціальне явище. Концепції влади
  5. Втрати напору при рухові
  6. Г. Страхування електронних пристроїв.
  7. Глава 25. Медичне забезпечення, одноразова грошова допомога та страхування
  8. Глава XVIІ. Загальнообов’язкове державне соціальне страхування та пенсійне забезпечення
  9. Граничні терміни сплати внесків до ПФ роботодавцем та добровільним страхувальником
  10. Дайте характеристику платників збору на обов’язкове державне пенсійне страхування
  11. Депозитнестрахування в Україні: сутність, проблеми та перспективи розвитку.
  12. Динаміка договірних правовідносин страхування як способу забезпечення зобов’язань

Розмір страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, щорічно за поданням Кабінету Міністрів України встановлюється Верховною Радою України для роботодавців і застрахованих осіб.

Розмір внесківна загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності складає:
- для роботодавців – 1,5% від суми фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, а на підприємствах та в організаціях громадських організацій інвалідів, нараховується на суми фактичних витрат на оплату праці – 0,7% - за найманих працівників-інвалідів, 1,5% - за інших працівників.

для роботодавців - на підприємствах та в організаціях
товариств УТОГ і УТОС - 0,5 відсотка суми фактичних витрат на
оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату
основної та додаткової заробітної плати, інші заохочувальні та
компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які
визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими
відповідно до Закону України "Про оплату праці"

0,25 відсотка - для найманих працівників - інвалідів, які
працюють на підприємствах і в організаціях УТОГ і УТОС;
- для найманих працівників – 1%, якщо заробітна плата вища прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи, та 0,5%, якщо заробітна плата нижча прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи;
- для осіб, які беруть участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні на добровільних засадах – 3,6% від суми оподатковуваного доходу.

Розміри страхових внесків страхувальників обчислюються:

- для роботодавців - у відсотках до сум фактичних виплат на оплату праці найманих працівників від 0,2 до 13,8 %;

- для добровільно застрахованих осіб - у відсотках до мінімальної заробітної пл

Страхувальники-роботодавці щомісячно нараховують страхові внески у встановлених розмірах. При цьому не мають значення джерела фінансування витрат на оплату праці. Нарахування здійснюються без зменшення заробітної плати на суму податків та обов'язкових платежів.
Страхові внески нараховуються на суми оплати праці всіх категорій найманих працівників, у тому числі позаштатних, сезонних, тимчасових і тих, хто виконує роботу за сумісництвом.

У разі одержання від підприємств доходів у натуральній формі (продукцією власного виробництва) розмір доходу працівника обчислюється за середньою відпускною ціною продукції стороннім споживачам у тому поточному місяці, в якому проведено нарахування доходів.

Нараховані страхові внески за відрахуванням суми витрат, здійснених страхувальниками за рахунок коштів ФСС ТВП, сплачуються страхувальниками шляхом перерахування відповідних сум на рахунок ФСС ТВП.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)