АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Діагностування систем живлення інжекторних двигунів

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. ERP (Enterprise Resource Planning)- системы управления ресурсами предприятия.
  3. FIDELIO V8 - новое поколение систем управления для гостиниц
  4. II. Богословская система
  5. III. Лексика как система (8 часов)
  6. III. СИСТЕМЫ УБЕЖДЕНИЙ И ГЛУБИННЫЕ УБЕЖДЕНИЯ
  7. III. Требования к организации системы обращения с медицинскими отходами
  8. L.1.1. Однокомпонентные системы.
  9. L.1.2.Многокомпонентные системы (растворы).
  10. S: Минимальный налог при упрощенной системе налогообложения - это
  11. SCADA как система диспетчерского управления
  12. SCADA как часть системы автоматического управления

1. Параметри діагностування інжекторних систем живлення.

2. Порядок діагностики форсунок.

У системі живлення бензинових двигунів з карбюраторами перевіряють такі прямі (структурні) діагностичні параметри: питому втрату палива через жиклери; рівень палива у поплавковій камері карбюратора; продуктивність паливного насоса; тиск палива після насоса; забрудненість повітроочисника.

Основна проблема обслуговування систем – це очищення інжекторів форсунок. Один із методів очищення – ультразвукових.

Прилад ASHU (Німеччина) використовують для діагностування і ультразвукового очищення знятих з автомобіля бензинових електромагнітних форсунок BOSCH, Lucas, Weber, Jecs, Nippon Kiki, Nippon Denso, Sagem Bendix, Rochester, Hitachi і форсунок безпосереднього впорскування GDI.

Діагностування проводять до і після очищення в такій послідовності. Перевіряють робото здатність і герметичність форсунок при тиску бензину в діапазоні від 0 до 8 бар і тривалості імпульсу впорскування 3-6-12 мс. Візуально контролюють якість розпилювання у мірному прозорому циліндру приладу, який має вигляд конуса, і ступень розпилювання. Одночасно перевіряють точність дозування палива у вісім форсунок с похибкою до 1% і порівнюють динамічні й статичні порції палива. Перевіряють продуктивність форсунок за допомогою 10-ступеневої програми при різних тривалостях імпульса.

Після перевірки з форсунки можна демонтувати деякі деталі (захисний ковпачок, фільтр, нижнє і верхнє ущільнювальні кільця), щоб вибракувати їх або замінити. Для ультра звукового очищення форсунки закріплюють у спеціальній ванні. Алгоритм програми повністю керує очищення внутрішньої частини форсунки, напрямної голки, клапанної голки, каналу підведення палива так, що всі робочі поверхні складових частин набувають первинного вигляду.

Використання приладу ASNU дає змогу знизити втрату палива, зменшити затрати на передчасну заміну дорогих форсунок. Очищення форсунок за допомогою цього приладу сприяє рівномірному розподілу палива та ефективному розпилюванню пальної суміші завдяки ліквідації відкладів смоли і закоксування, збільшення ресурсу експлуатації лямбда-зонда, бо зменшилися відклади смоли на його поверхні, зниженню на 36% рівня СО відпрацьованих газах.

Питання для контролю:

1. Які прилади використовують для діагностики систем живлення.

2. Порядок ультразвукового очищення форсунок двигунів.

Література: О.А. Лудченко “Технічна експлуатація і обслуговування автомобілів” ст. 88-89.

 

 

Тема№21


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)