АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Болгарія

Столиця-Софія

Державна мова-болгарська

Грошова одиниця-Лев (BGN)

Болгарія. Оплата доріг для вантажного транспорту

Для проїзду по всій мережі доріг за винятком муніципальних доріг в населених пунктах необхідна віньєтка. Тарифи залежать від категорії транспортного засобу, а також класу ЄВРО. Всього ТС поділяють на 3 категорії:

Категорія 1: вантажні ТЗ з 2 і більше осями, включаючи комбіновані ТС, будівельне обладнання, автокрани, спеціальний рухомий склад для перевезення великогабаритних вантажів і інший спеціальний автомобільний транспорт з максимально допустимою масою понад 12 т.;

Категорія 2: вантажні ТЗ з 2 осями, включаючи будівельне обладнання, автокрани, спеціальний рухомий склад для перевезення великогабаритних вантажів і інший спеціальний автомобільний транспорт з максимально допустимою масою менше 12 т.;

Категорія 3: вантажні ТЗ з максимально допустимою масою менше 3,5т. Тарифи, дійсні з 01.01.2013 (в Євро):

 

ТС Еврокласса 0,1 и 2
  день неделя месяц год
категория 1        
категория 2        
категория 3        
ТС Еврокласса 3, 4, 5 и ТС повышенного класса
  день неделя месяц год
категория 1        
категория 2        
категория 3        
           

Компетентні органи:

Перевірку відплати віньєткою здійснюють спеціальні підрозділи («Дорожні збори і дозволу») «Республіканської дорожньої інфраструктури» і офіцери дорожньої поліції.

Розповсюдження та продаж віньєток:

Віньєтки можна купити в центральному управлінні ним регіональних офісах організації «Республіканська дорожня інфраструктура», а також у дистриб'юторів (автозаправні станції OMV, Petrol і Shell, відділення пошти та офіси банку «CZI»). Точки продажу на кордонах, відмічені знаком «Road Charging Point», працюють 24 години на добу.

Віньєтка:

Віньєтка складається з двох частин. Першу частину (стікер) потрібно приклеїти в нижньому правому куті лобового скла, а друга частина повинна знаходитися у водія.

Термін дії віньєтки:

на день - дійсна в день, зазначений в віньєтці;

на тиждень - дійсна сім послідовних днів, включаючи день видачі;

на місяць - дійсна дл того ж дня наступного місяця. Якщо такий день не існує (наприклад, 31 число), віньєтка дійсна до останнього дня наступного місяця;

на рік - дійсна з 1 січня поточного року по 31 січня наступного року (тобто 13 місяців).

Особливі випадки:

Якщо при виїзді з країни з'ясовується, що термін дії віньєтки минув, водій повинен купити віньєтку для покриття періоду часу з дня закінчення терміну дії віньєтки (але не менше вартість віньєтки за мінімальний період для відповідної категорії ТС).

Трактори, призначені для буксирування напівпричепів, вважаються транспортними засобами для перевезення вантажів з більш ніж двома осями (незалежно від дійсної кількості осей). Для таких ТЗ необхідні віньєтки 1 категорії незалежно від того, буксирує чи трактор напівпричіп чи ні.

Якщо вантажівка з двома осями буксирує причіп, користувач повинен придбати додаткову віньєтку для тієї ж категорії ТС (2 категорія) незалежно від кількості осей причепа. Термін дії додаткової віньєтки дорівнює терміну дії основної на ТС.

Якщо пошкоджується стікер з причини дефекту самого стікера або при пошкодженні лобового скла водієві можуть видати нову річну віньєтку безкоштовно після надання другої частини віньєтки. Термін дії нової віньєтки такий же, як і у оригінальною.

Міст «Нова Європа» (тарифи з 01.01.2009):

Тарифи (з ПДВ) за перетин мосту через річку Дунай між містами Руссо (Болгарія) і Джурджу (Румунія):

Тип ТС За однократний проїзд
максимально допустима маса 3,5 т и менше €6
максимально допустима маса >3,5-<7,5 т €12
максимально допустима маса ≥7,5-<12 т €18
максимально допустима маса ≥12 т, максимум 3 оси €25
максимально допустима маса ≥12 т, 4 оси и більше €37

Важливо: Оплата стягується до перетину моста в напрямку Джурджу; оплата стягується з усіх ТС незалежно від країни реєстрації.

Міст «Нова Європа» (тарифи з 01.07.2013):

Тарифи (з ПДВ) за перетин мосту через річку Дунай між городав Відін (Болгарія) і Калафат (Румунія):

Тип ТС За однократний проїзд (в Евро) За однократний проїзд (в BGN)
максимально допустима маса 3,5 т и менше, включає причеп €6 BGN 12
максимально допустима маса >3,5-<7,5 т €12 BGN 23
максимально допустима маса ≥7,5-<12 т €18 BGN 35
максимально допустима маса ≥12 т, максимум 3 оси €25 BGN 49
максимально допустима маса ≥12 т, 4 оси и більше €37 BGN 72

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)