АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок визначення міри криволінійності

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  3. II. Порядок аккредитации
  4. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  5. II. Порядок медицинского освидетельствования
  6. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе
  7. II. Порядок приема и увольнения
  8. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  9. III . Порядок присвоения квалификационной категории
  10. III. Миропорядок
  11. III. Порядок вынесения медицинских заключений во ВЛЭК ГА (ЦВЛЭК ГА)
  12. III. Сроки и порядок проведения Конкурса

1.Обчислення основної помилки

2.Обчислення фактичного значення t- критерію

3.Маючи фактичне значення. Обчислюють критерію значення t-критерію. Виписують з таблиці за числом ступені свободи V=N=-1

4. Встановлення достовірності шляхом порівняння значень фактичного і критичного критерію.

 

Ранговакореляція характеризуєвзаємозв’язокознак, якіможнапроранжуватинаосновібальнихоцінок. Прикладом може бути порівняння за рангами розподілубанківськихустанов за ліквід­ністюта прибутковістю.Послідовністьоцінкизв’язку за цим методом така: розподіляютьваріантифакторноїознаки у порядку збільшення з відповідними рангами; порядподають ранги для варіантіврезультатив­ноїознаки.Якщо зв’язок між ознаками прямий, то зі збільшенням кількос­ті рангів ознаки x кількість рангів ознаки y так само збільшуватиметься. За зворотного зв’язку збільшення кількості рангів ознаки x супроводжуватиметься зменшенням кількості рангів ознаки y. За відсутності зв’язку зміна рангу ознаки y не відображатиме жодного порядку збільшення чи зменшення.Ступіньщільності зв’язку між ознаками визначається ранговим коефіцієнтом кореляції:
де d — рангова різниця; n — кількість пар варіантів.
За відсутностізв’язку = 0, за прямогозв’язку-маєвигляддодатногодробу, за зворотного — від’ємного

. Ранговакореляція — метод кореляційногоаналізу, якийвикористовується для сукупностейневеликогообсягу і для кількіснихознак, якщоїхнясукупність не має нормального розподілу.

Її суть полягає в тому, що залежність шукають не між безпосередньо виміряними ознаками, а між їхніми порядковими номерами (рангами).

Ранжування проводиться за кожноюознакоюокремо: перший ранг надаєтьсянайменшомузначеннюознаки, останній — найбільшомуабонавпаки.

Ранговий коефіцієнт кореляції - це показник зв*язку між порядковими номерами залежної і незалежної ознаки.

 

8 Часткові коефіцієнти кореляції

Часткова кореляція застосовується для оцінки залежності між

1 залежною ознакою; 2 незалежню;

При цьому перша незалежна вважається такою що має завжди одинакове значення. Тому часткова кореляція дає відповідь на те як залежить перша ознака від іншої.

Коефіцієнт часткової кореляції – це показник який вимірює ступінь залежності при постійному значенню третього.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)