АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мотивація вибору ідеї

Читайте также:
  1. ІІІ. Мотивація навчальної діяльності.
  2. Критерієм стратегічного вибору в матриці BCG є:
  3. Лась до реалізації емісійно-експансіоністської ідеї.
  4. Матриця вибору
  5. Мотивація і стимулювання трудової активності персоналу
  6. Мотивація і стимулювання трудової активності персоналу
  7. Мотивація політичної діяльності
  8. Обґрунтування вибору підприємницької ідеї
  9. ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ЕКОНОМІЧНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ. ВИРОБНИЧІ РЕСУРСИ І ПРОБЛЕМА ВИБОРУ. КРИВА ВИРОБНИЧИХ МОЖЛИВОСТЕЙ
  10. Попит фірми на фактори виробництва та правило оптимального вибору ресурсів
  11. При цьому право вибору місця розташування земельної ділянки Сторона-1 залишає за собою.

Кулінарія – одне із найдавніших мистецтв світу. Не випадково ми завели мову про вміння готувати саме сьогодні: Адже у ці дні кожна господиня заклопотана тим, що приготувати до святкового столу, чим здивувати своїх гостей.Один із самих улюблених продуктів холостяків або людей з відсутністю зайвого часу є пельмені. Пельмені завжди користувалися попитом у населення. Це простий спосіб перекусити по швидкому.Сьогодні багато підприємств України та країн ближнього зарубіжжя виробляють дану продукцію.У підприємця, який бажає зайнятися виробництвом пельменів, є широкий спектр збуту своєї продукції як вітчизняний й так і зарубіжній ринок.

А)Зараз пельменний бізнес переживає не погані часи. Можна зустріти дуже багато різних марок пельменів. Є дорогі, які можна вважати елітними, але є і економ варіант. Часто виграє золота середина. Недорогі пельмені із середньою якістю користуються величезним успіхом.

Б)Купити обладнання для повного циклу виробництва пельменів та вареників можна в будь-якому регіоні. Орієнтовна вартість устаткування з виробництва 5000 тис.грн по заморожуванню та зберіганню 10 тис.грн.Приблизна продуктивність 100 кг пельменів на годину.

В)З 1 листопада 2008 року вступили у дію нові українські національні стандарти виробництва м'ясних напівфабрикатів у тістовій оболонці. До переліку таких продуктів входять вареники з м'ясом, чебуреки, манти, пельмені, равіолі та хінкалі. Держспоживстандарт увів обов'язковий вміст фаршу в пельменях не менш 50% — доти ця цифра зазвичай сягала 40% на 60% тіста. Після 1 листопада 2008 року пельменями може називатись лише та продукція, тістова оболонка якої становить не більше 50%. В протилежному випадку цей продукт має називатися «равіолі».

Г)Вибраний мною напрямок діяльності, володіє рядом переваг у порівнянні з іншими конкуруючими фірмами.Найважливішими з яких є: потреба в даному виді послуг (перевірено мною особисто, моїми рідними і друзями, конкурентоспроможність з мого боку полягає в тому, що наш цех буде працювати краще і якісніше своїх конкурентів - перелік всіх одиниць продукції буде згодом коригуватися і розширюватися шляхом опитування клієнтів, якість продукції, що випускається забезпечить позитивну думку і репутацію нашого цеху по виробництву пельменів

 

Таблиця 1.2.1

Оцінка переваг створюваного підприємства в порівнянні з потенційними конкурентами

Критерії Підприємство Конкуренти
Підприємство “Мясная радость” Підприємство “Радуга” Підприємство “Ятрань”  
Асортимент        
Ціна        
Якість        
Престиж        
Швидкістьобслуговування        
Наявністьдод.послуг        
Стимулюванняспоживачів        
Сумабалів        

На основі цієї таблиці можна зробити висновок що конкурентними перевагами мого підприємства є: сприятлива ціна,висока якість товару,та швидкість обслуговування.А ось стимулювати споживачів купляти нашу продукцію та піднімати престиж нашого підприємства є нашими основними завданнями над якими ще треба працювати.

 

Таблиця 1.2.2

SWOТ – аналіз підприємства

Показ-ники Підприємство “Мясная радость” Підприємства-конкуренти
Підприємство “Радуга” Підприємство “Янтарь”
Сильні сторони Доступна ціна,висока якість продукції,висока швидкість обслуговування Великий асортимент продукції,висока якість продукції Достатньо високий рівень стимулювання споживачів
Слабкі сторони Досить слабкий престиж,та низький рівень стимулювання споживачів Висока ціна,слабкий рівень престижу,нема додаткових послуг,не стимулюють соживачів Низька швидкість обслуговування,маленький асортимент продукції,нема додаткових послуг
Можливості для реалізації Збільшувати асортимент продукції,збільшувати кількість додаткових послуг   Збільшувати швидкість обслуговування   Покращувати ціну,якість та престиж
Небезпека щодо здійснення Можливість витиснення з ринку послуг; неможливість конкурувати з більш великими фірмами   Припинення діяльності, втрата основних клієнтів.   Припинення діяльності, втрата основних клієнтів.

 

На підставі даної таблиці ми можемо бачити велику кількість переваг підприємства “Мяснаярадость”. Але є і багато слабких місць,які треба виправляти.Беручи до уваги що це підприємство існує доволі не довго але вже може конкурувати з провідними брендами у цій галузі і це є хорошим знаком.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)