АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рівномірність розподілу жирового компонента в масі змолочним компонентом і какао порошком

Читайте также:
  1. Відмінність дроблення від мітотичного розподілу соматичних клітин.
  2. Вплив технології одержання композиції жировий компонент, лецитин на рівномірність розподілу сировинних компонентів.
  3. Вплив технології приготування кондитерського напівфабрикату з цукрової пудри і жирового компонента на рівномірний розподіл компонентів в масі
  4. Если волна падает под углом Брюстера, то почему в отраженном свете преобладает электрическая компонента, перпендикулярная плоскости падения?
  5. Закон нормального розподілу випадкових похибок та статистична обробка при нормальному розподілі результатів спостережень
  6. Зміна технічного стану механізму газорозподілу .
  7. Изучение состава и структуры растений лесного сообщества как компонента экосистемы
  8. Использования событий в компонентах .NET.
  9. Как активизировать свойства компонента?
  10. Как называется естественный абразивный материал, представляющий собой продукт вулканической деятельности, основными компонентами которого являются кремнезем и окислы металлов?
  11. Класовий характер розподілу і перерозподілу національного доходу в буржуазному суспільстві
  12. Механізм розподілу національного доходу у суспільстві. Фонд споживання та нагромадження
Рівномірність розподілу жиру в масі,%
          Середнє значення
          80,0

Для збільшення рівномірності розподілу компонентів в масі необхідно знизити в'язкість маси за рахунок додавання жирового компонента. Зміст жирового компонента в масі складає близько 26%. Проведена серія дослідів по збільшенню змісту жирового компонента в масі для зниження в'язкості і забезпечення утримання часток з розміром 25 мкм 89-90%. З проведених досліджень видно, що додавання жирового компонента більше 29% дозволяє отримати масу з вмістом часток розміром не більше 25 мкм в кількості 89-93% (рисунок 3.5).


 

Рис. 3.5 - Залежність зміни вмісту часток з розміром не більше 25 мкм від змісту жирового компонента в масі.

 

Однак, додавання такої кількості жирового компонента зменшує можливість дозування його у «вільному» вигляді на 3-5%.

Для збереження кількості «вільного» жирового компонента запропоновано спосіб приготування молочно- какао -жирового компонента. При такій технології здійснюється змішування молочного компонента, какао порошку і жирового компонента та його подрібнення. Проведена серія дослідів з визначення кількості жирового компонента, необхідного для забезпечення рівномірності розподілу компонентів в масі не нижче 90 % і вмісту часток з розміром 25 мкм не менше 89-90 %.

З урахуванням вмісту жиру в какао порошку (в межах 10 %) для досліджень взято вміст кількості жирового компонента від 23 до 30%. При цьому температура жирового компонента і час перемішування маси залишаються постійними.

Аналізуючи отримані дані можна зробити висновок, що при отриманні жирового компонента в напівфабрикаті в кількості 24-26 % отримання часток з розміром 25 мкм коливається в межах 89-90 %, подальшого збільшення вмісту жирового компонента призводить до зниження вмісту часток з розміром 25 мкм.

Малюнок 10 - Залежність зміни вмісту часток з розміром не більше 25 мкм від змісту жирового компонента в напівфабрикаті.

Таким чином, підсистема С після проведених змін роздалась на підсистему С] - отримання цукрово -жирового напівфабрикату, і під систему З 2 - отримання молочно- какао -жирового напівфабрикату.

Визначення стабільності підсистем виробляли шляхом визначення вмісту жирового компонента в рецептурної суміші на протяг всього технологічного процесу протягом години і зміни. Обсяг вибірки становив 50 замірів. Дані зведені в таблицю3.7.

Таблиця 3.7


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)