АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зовнішній вигляд дистанційного навчального курсу та навігація

Читайте также:
  1. Аналізу підсумків навчального року
  2. Антиконкурентна поведінка у вигляді зловживання монопольним становищем
  3. Банк тестових завдань з предмету пропедевтика ортопедичної стоматології на підсумковий модульний контроль 2-го курсу
  4. Бах інформації. Коливання цього курсу знаходить своє вираження
  5. Будь-яка зміна електромагнітного поля з часом супроводжується його зміною в просторі – тобто поширюється у просторі у вигляді електромагнітних хвиль.
  6. В – Індивідуальні розділи курсу
  7. ВИВЧЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВУ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
  8. Виявляти хиби в організації та методиці проведення навчального процесу.
  9. Возможно обучение, как по всему курсу, так и по отдельным модулям.
  10. Глоссарий по курсу «Менеджмент»
  11. Головним чином, у відповідних змінах курсу національної грошової
  12. ДНЕВНИК СТУДЕНТА ПО КУРСУ

Зовнішній вигляд курсу представлений на рис. 2.6

 

рис. 2.6

 

У лівій верхній частині вікна курсу в області навігаційної смуги відображаються гіперпосилання на сторінки системи, які відкриваються в процесі роботи. Посилання дозволяють простежити шлях від стартової сторінки до поточної сторінки і надають можливість швидко повернутися на одну з раніше відкритих сторінок.

Нижче області навігаційної смуги вікно курсу ділиться на три колонки. У лівій і правій колонках розміщені відповідно функціональні і інформаційні блоки, в середній широкій - центральний блок, в якому розташовані основні модулі курсу (рис. 2.6).

 

Блоки

Блок - це група посилань і інші засоби роботи з курсом, об'єднані за загальними ознаками і мають своє призначення (табл.1).

За допомогою кнопок і. розташованих праворуч від його назви, зміст блоків можна відображати або приховувати. При цьому назва блоку відображається завжди.

Таблиця 1. Блоки дистанційного навчального курсу в Moodle

 

Блок Призначення Розміщення у вікні курсу
Люди Посилання веде до списку всіх учасників курсу. Клацання на прізвищі учасника дозволяє переглянути детальну інформацію про нього Зліва
     
Елементи курсу Виводиться список всіх типів ресурсів та елементів, розміщених в курсі Зліва
Керування Використовується для управління курсом. Дозволяє користувачеві швидко перейти до певних дій. Інтерфейс залежить від ролі учасника Зліва
Категорії курсів Відображаються всі категорії доступних курсів сайту. Дозволяє швидко перейти до будь-якого курсу Зліва
Календар У Календарі відображаються події сайту, курсу, групові події і власні події користувача. Користувач може при необхідності приховати події, які його не цікавлять Праворуч
Наступаючі події У блоці відображаються події (дата і час), які заплановані в курсі на найближчий час. Посилання дозволяють відкрити для виконання відповідні елементи курсу Праворуч
Обмін повідомленнями Відображаються посилання на повідомлення внутрішньої пошти Moodle. Натискання на посилання відкриває історію повідомлень Праворуч

 

Блок «Календар»

У календарі дистанційного навчального курсу рамкою виділяється поточна дата, а також кольорами виділяються дати, на які заплановані певні події

Будь-який користувач може користуватися цим календарем як власним блокнотом, записуючи в нього інформацію про свої власні події - події користувача. Ці події будуть відображатися для нього в календарі будь-якого курсу. Нагадування про наближення події також відображаються і в блоці Наступаючі події.

Щоб ввести новий запис о запланованій події (наприклад, про проведення очної консультації або здачі лабораторної роботи), потрібно клацнути по посиланню з назвою місяця в блоці Календар і натиснути кнопку Нова подія або ж натиснути однойменне посилання в блоці Наступаючі події. Далі треба ввести назву і опис цієї події, дату і час його початку і завершення. Якщо подія повторюється кожного тижня в один і той же час, то треба вибрати «Повторювати тижні», вказати, скільки разів воно повторюється, і натиснути кнопку Зберегти.

 

Модулі

Модуль курсу - фрагмент дистанційного навчального курсу у форматі «структура» або «календар», який має назву і містить інформаційні ресурси та інтерактивні елементи курсу.

Позначення (піктограми) ресурсів та елементів наведені в блоці Елементи курсу (рис.2.6). Зазвичай модуль містить навчальні матеріали по одній темі.

Модулі розміщені в центральному блоці сторінки курсу (рис.2.6). Їх вигляд буде відрізнятися в залежності від заданого викладачем формату курсу. Найчастіше використовується формат-структура (тематичний).

Якщо нумерованих модулів багато, то сторінка може виявитися досить довгою, що не завжди зручно для роботи. Користувач може виділити один модуль як поточний, скориставшись спеціальною кнопкою . При цьому для переходу до прихованих модулям курсу використовуйте меню, що розгортається «Перейти на...» (рис.2.7)

рис.2.7

 

При повторному натисненні на кнопку відображаються всі модулі дистанційного курсу.

У модулях курсу розміщуються ресурси і елементи, представлені у вигляді посилань на навчальні матеріали або завдання, які необхідно вивчити або виконати.

Перед початком роботи з курсом уважно вивчіть інформацію, представлену у вступному модулі, особливу увагу зверніть на методичні рекомендації для студента по роботі з дистанційним навчальним курсом.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)