АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ГАРЯЧИХ АСФАЛЬТОБЕТОННИХ СУМІШЕЙ НА АБЗ

Читайте также:
  1. Вибір способу виготовлення заготівлі.
  2. Виготовлення деталей типу хрестовин карданного валу з чотирма зовнішніми циліндричними поверхнями.
  3. Виготовлення контрольних зразків-балочок.
  4. Виготовлення копій протоколів про проведення негласних слідчих (розшукових) дій та додатків до них не допускається.
  5. Виготовлення, утворення несправжніх (імітаційних) засобів для проведення конкретних негласних слідчих дій оформлюється відповідним протоколом.
  6. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  7. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  8. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  9. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  10. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  11. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  12. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»

Асфальтобетонну суміш готують, як правило, одним з таких способів:

· в асфальтозмішувачах примусового перемішування періодичної дії з попередніми просушуванням, нагріванням і дозуванням мінеральних матеріалів. У зв’язку найбільш широким поширенням цієї технології вона називається традиційною;

· в асфальтозмішувачів примусової дії, в яких віддозовані холодні вологі мінеральні матеріали перемішують з гарячим бітумом, а потім вони поступають в сушильний барабан, де їх нагрівають до заданої температури. Така технологія називається безпильною;

· в асфальтозмішувачів вільного перемішування барабанного типу, в яких віддозовані мінеральні матеріали просушуються, нагріваються і змішуються з бітумом. Така технологія називається турбулентною.

У нашій країні асфальтобетонні суміші виготовляють в основному за традиційною технологією (рисунок 15.1) в змішувачах періодичної дії.

Холодний вологий пісок і щебінь подають зі складу в бункери агрегату живлення (10) за допомогою навантажувачів. З бункерів агрегату живлення холодний і вологий пісок та щебінь безперервно подаються за допомогою живильників в певних пропорціях на збірний стрічковий конвеєр, розташований в нижній частині агрегату живлення. Зі збірного конвеєра матеріал надходить на похилий стрічковий конвеєр, який завантажує холодні та вологі пісок і щебінь в сушильний барабан (9). У барабані пісок і щебінь висушують та нагрівають до робочої температури. Нагрівання матеріалу здійснюється внаслідок спалювання рідкого або газоподібного палива в топках сушильного барабану. Гази і пил, які утворюються при спалюванні палива і просушуванні матеріалу, надходять у пиловловлюючий пристрій, що складається з блоку циклонів (2), в якому пил осідає. Не осаджений тонкий пил вловлюється мокрим пиловловлювачем (1) і видаляється у вигляді шламу.

Нагріті до робочої температури пісок і щебінь надходять з сушильного барабана на елеватор, який подає їх у сортувальний пристрій змішувача (8). Сортувальний пристрій розділяє матеріали на фракції за розмірами зерен і подає їх у бункери для гарячого матеріалу. З цих бункерів пісок і щебінь різних фракцій надходять в дозатори, а звідти в змішувач (6).

Мінеральний порошок надходить з агрегату мінерального порошку (7), до складу якого входить обладнання для зберігання і транспортування цього матеріалу. За допомогою дозатора, встановленого на агрегат мінерального порошку, забезпечується заданий вміст порошку в суміші. З дозатора порошок подається в змішувач шнеком.

Бітум, розігрітий в сховищі до рідкого текучого стану, за допомогою нагрівального-перекачуючого агрегату подається в бітумоплавильну установку (4), в якому бітум зневоднюється і нагрівається до робочої температури. Бітум з бітумоплавильні бітумопроводом надходить до змішувача, дозується і вводиться в змішувач.

Всі компоненти, подані в змішувач, перемішуються. Потім готова продукція вивантажується в автомобілі-самоскиди або надсилається за допомогою підйомників у бункери для готової суміші (5).

Управління асфальтозмішувальних установок здійснюється з кабіни (3).

Асфальтозмішувачі, працюють за такою технологічною схемою, служать надійно і дають високу якість продукції.

 


 

 
 

 

 


 


РОЗРОБКА СХЕМИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ АБЗ

У складі АБЗ передбачені:

1. склад щебеню;

2. склад піску;

3. склад мінерального порошку;

4. витратний бункер мінерального порошку;

5. компресорне обладнання;

6. бітумосховище;

7. бітумоплавильне відділення;

8. бітумоварочні котли;

9. парокотельня;

10. асфальтозмішувальна установка;

11. склад паливо мастильних матеріалів;

12. гараж;

13. ремонтно-механічна майстерня;

14. адміністративно-побутовий будинок;

15. трансформаторна підстанція;

16. прохідна.

В результаті планування і забудови території АБЗ забезпечує найбільш сприятливі умови для виробничого процесу і відпочинку людей, раціональне використання земельної ділянки.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)