АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І.9 Складання використаних джерел інформації

Читайте также:
  1. E Знищення гризунів - джерел інфекцій
  2. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  3. Акти цивільного законодавства як джерело цивільного права
  4. Аналіз соціологічної інформації.
  5. Базові закони у сфері інформації та інформатизації. Закони, що врегульовують певні види інформаційних відносин (видове законодавство).
  6. Бах інформації. Коливання цього курсу знаходить своє вираження
  7. БІБЛІОГРАФІЧНОГО ОПИСУ У СПИСКУ ДЖЕРЕЛ
  8. Близькі родичі та члени сім'ї обвинуваченого і потерпілого, а також представники засобів масової інформації мають пріоритетне право бути присутніми під час судового засідання.
  9. Бюджетний дефіцит та джерела його фінансування.
  10. Важливість національних атласів. Національний атлас України як джерело фактографічної та аналітичної інформації.
  11. Вартість оплачених та невикористаних послуг не повертається.
  12. ВИБІР ТЕМИ І СКЛАДАННЯ ЗМІСТУ РОБОТИ

Всі джерела нумерують наскрізне арабськими цифрами в алфавітному порядку. Джерело, на яке посилаються в тексті, позначають тим порядковим номером, яким воно записано в списку використаної літератури.

Про кожен документ подаються такі відомості: прізвище та ініціали автора; якщо книжка написана двома чи трьома авторами, то їх прізвища перераховуються за таким порядком, у якому вони вказані в книжці; повна і точна назва книжки, яка не береться в лапки; підзаголовок, який уточнює назву (якщо він вказаний на титульному аркуші); дані про повторне видання, назва міста видання книжки в називному відмінку; для міст Києва, Харкова, Москви, Ленінграда (нині Санкт-Петербурга) вживаються скорочення К,Х,М.Л.СП; назва видавництва (без лапок, рік видання (осі слів «рік» або скорочення "р").

Кожна група відомостей відокремлюється одна від одної знаком крапка і тире (. -).

Бібліографічний опис роблять мовою документа.

Документи, які мають більше трьох авторів, описують за назвою. При цьому за косою рискою, яку проставляють після останнього слова назви, наводять ініціали і прізвища авторів.

Якщо на титульному аркуші відсутнє прізвище автора або авторів, то запис даних про книжку починають з назви книжки, після чого за косою рискою вказують прізвище редактора та його ініціали, які ставлять перед прізвищем, і всі останні елементи за прізвищем автора.

Відомості про статті, які опубліковані в збірниках, журналах та інших періодичних виданнях, повинні мати прізвище та ініціали автора статті, заголовок статті, після якого йде повна назва джерела (книжки чи збірника), у якому знаходиться стаття за викладеними вище правилами, а для журналу - назва, рік випуску, номери сторінок, на яких розміщена стаття.

Приклади бібліографічного опису при складанні списку використаної літератури для реферату та курсової роботи

Офіційні матеріали (Закони, Укази, Постанови, Декрети та інше)

1. Про охорону праці: ЗАКОН України від 14 жовтня 1992 року // Право України.-1993,-N2,-С.65 – 77.

 

2. Про охорону праці: ЗАКОН України від 14 жовтня 1992 року //Закони України. Т.4,-К,,1996.-С. 114-133.

 

3. Про соціально – економічну підтримку становлення та розвитку студентської сім’ї: УКАЗ Президента України від 4 серпня 2000 р. № 958 // Урядовий кур’єр.-2000.-№ 143, 8 серпня.-С.9.

 

4. Про додаткове регулювання орендних відносин: ДЕКРЕТ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ України від 15 грудня 1993 року // Право України.- 1993.-N3.-С.72.

5. Положення про міністерство праці та соціальної політики України: Затв. Указом Президента України від 30 серпня 2000 року № 1035 // Офіційний вісник України,- № 35.-С.15-21.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)