АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аромапедікюр

1. Аромотерапія. Її визначення.

Популярність ароматерапії важко переоцінити. Концепція ароматерапії використовується як виробниками косметичної і фармацевтичної продукції, так і медичними центрами та спа-комплексами, салонами косметичних послуг. У зв'язку з цим виникла необхідність дати чітке визначення «професійної ароматерапії» і підкреслити її відмінність від таких понять як «побутова або естетична ароматерапія» і «аромалогія». За допомогою ароматів люди завжди намагалися активно впливати на фізичний, емоційний, душевний стан людини. Особливо почесне місце відводилося ароматам у багатьох давніх культурах. Тисячі курильниць підносили фіміам богам і духам предків; тонни сандалу йшли на приготування пасти, призначеної для змащення і бальзамування тіл. Незчисленні кількості рожевих пелюстків перетворювали на рожеву воду і рожеве масло. Майстерні кулінари порушували апетит з ароматними спеціями та прянощами. Стародавні лікарі використовували масла для лікування та попередження хвороб, священнослужителі для підношення богам, чаклуни і маги для загострення свого ясновидіння, жінки для залучення чоловіків, чоловіки для залучення жінок.

Ефірні олії принципово відрізняються за хімічними і фізичними властивостями від жирних олій, які представляють собою суміші гліцеридів вищих карбонових кислот. Натуральні ефірні масла, з позицій сучасної науки - це багатокомпонентні органічні сполуки, отримані з рослин і складаються з терпентів і їх кисневмісних похідних: спиртів, кетонів, ефірів, альдегідів, а також ароматичних вуглеводнів. Хімічний склад ефірної олії дуже складний. Кількість різних органічних і неорганічних речовин, що входять до складу ефірних олій, коливається від 120 до 500. Тому штучним, хімічним шляхом скопіювати його неможливо. Ось чому синтетичні масла не мають лікувальні властивості натуральних ефірних олій. Ароматичні олії можуть бути сконцентровані в різних частинах рослини: в зернах (аніс, мускатний горіх), коренях (імбир), деревині (сандал, рожеве дерево) і, нарешті, в квітках (троянда, колір апельсинового дерева), і плодах. Ефірні олії одержують, подрібненням їх. Склад ефірних олій може відрізнятися в залежності від того, в якій частині рослини відбувається його синтез. Розглянемо для прикладу гіркий апельсин. У його шкірці міститься ароматичне масло «есенція Кюрасао», в листі і дрібних плодах - «есенція дрібних зерен гіркого апельсина», у квітках - «есенція Неролі», названа на честь італійської князівни. Склад ароматичного масла залежить також і від того, на якій стадії життєвого циклу надійшла ця рослина на переробку. Крім того, важливе значення; мають застосування сільськогосподарської технології і тип ґрунту - ці фактори сприяють появі ефірних масел з новими ароматами Властивості ефірних олій.

1. Легше води і практично у воді не розчиняються. При використанні ефірних олій потрібен емульгатор (молоко, вершки, мед, морська сіль, крем).

2. Вони нежирні, випаровуючись при кімнатній температурі, не залишають на відміну від рослинних олій плям на папері. Може спостерігатися лише легке фарбування, якщо ефірна олія має колір.

3. Окислюються під впливом світла і кисню, у зв'язку з чим потребують особливих умов зберігання.

4. Мають широкий спектр біологічної активності.

5. Ефірні олії не можна наносити на шкіру в чистому вигляді, тому що можна викликати опіки. Функціональні властивості ефірних олій: шкірне ефірне масло багатофункціональне, воно багатоскладове, але є загальна тенденція в їх дії.

1. Всі ефірні масла мають бактерицидну, протизапальну та антисептичну дію.

2. Всі ефірні масла позитивно впливають на нервову систему.

3. Всі ефірні олії благотворно впливають на емоції та психічне здоров'я.

4. Всі ефірні масла володіють позитивним дерматологічним і косметологічним ефектом, активно відновлюючи і зберігаючи здоров'я і красу шкіри і волосся. Головною умовою, що визначає ефективність професійної ароматерапії, є присутність сполук, еволюційно близьких організму людини, які представлені тільки в натуральних ефірних маслах. Компонентний склад ефірних олій обумовлює їх унікальні біологічні властивості (антисептичну, антивірусну, бактерицидну, протизапальну, імуномодулюючу) і дозволяє ефірним маслам безпосередньо брати участь в обмінних процесах різного рівня, від клітинного до органного та системного. Таким чином, в самій природі натуральних масел закладена можливість комплексного впливу на декілька рівнів організму людини: фізичний, психоемоційний, енергетичний. Але із зростанням популярності ароматерапії на ринку катастрофічно зменшується обсяг натуральних ефірних олій. На сьогоднішній день ринок запашних речовин на 96% складається з продуктів аромасинтеза і всього 4% належить натуральним ефірним маслам. Одна з причин обмеженого виробництва натуральних ефірних масел - дефіцит екологічно чистої сировини. Отже, препарати для професійних цілей не можуть коштувати дешево і продаватися через універмаги і торгові кіоски. Вони повинні супроводжуватися професійною консультацією і реалізовуватися через косметичні салони та медичні центри. Останнім часом методи ароматерапії широко застосовуються у догляді класу «спа» і «de luxe» - ці два поняття стосовно до манікюру і педикюру набувають дедалі більшої популярності. Для клієнтів послуга такого класу престижна і тому оцінюється відповідним чином. Майстер, що виконує цю послугу, необхідний повною мірою усвідомлювати значення цих понять. Манікюр і педикюр класу «спа» і «de luxe»-передбачають наступне: найвищий рівень сервісу; застосування високоякісних професійних продуктів з вираженим лікувальним ефектом; проведення в ході сеансу комплексу лікувальних і розслаблюючих процедур, таких як пілінг, парафінотерапія, грязелікування і ароматерапія. Оскільки один крем не може надавати таку ж дію, як ефірні масла, WJLDE пропонує з'єднати лікувальні властивості крему і потужну дію ефірних олій, що може виявитися ефективним для індивідуального лікування різних захворювань. Був розроблений основний крем, який добре поєднується з різними ефірними маслами. Тому при застосуванні ароматерапії при догляді за ногами можна вибрати одне з масел, змішати речовини безпосередньо перед застосуванням і відразу ж нанести на шкіру. Наші мастила призначені для лікування не тільки для звичайних захворювань ніг. Масла роблять благотворний вплив на весь організм, на фізичний і душевний стан. Таким чином ми можемо надавати клієнтам природну допомогу. Основний крем і лікувальні олії можна застосовувати і при рефлексозонотерапії медичного лікування ніг і під наглядом фахівця і в домашніх умовах.

Огляд властивостей масел, що застосовуються в ароматерапії.

Масло валеріани заспокійливе, снодійне, протисудомне. Масло базиліка - з Азії, відоме як прянощі з тайської і середземноморської кухні, антидепресивну, проти судомну дію, що покращує функціонування шлунка, що зміцнює нерви. Олія евкаліпта - з Австралії; раніше застосовувалась як загальнолікувальний засіб, виключно для якнайшвидшого загоєння ран, а також при застудах, лихоманці, невралгії, болях у м'язах; антисептичну, дезодоруючу дію, що стимулює. Олія герані -з Європи; застосовується при різних захворюваннях шкіри; надає очищуваного, освіжаючого відчуття, терпку, тонізуючу, а також заспокійливу одночасно підбадьорливу дію, наприклад, як масло для ванн; седативну (заспокоює нерви), антидепресивну дію. Камфорне масло - з Формозських островів, з Китаю і Японії; камфора міститься у всіх частинах дерева старше 50 років, покращує кровообіг, травлення, серцеву та легеневу активність. Масло лаванди - завезено до Англії римлянами; есенція часто використовується для виготовлений духів і туалетної води,має заспокійливу і болезаспокійливу дію, особливо при головних болях і мігрені; антидепресивний, заспокоює нерви, дезодоруючий, тонізуючий ефект. Масло лайма - з Мексики, Перу, Бразилії, Гаїті; зігріваюча, освіжаюча, стимулююча, дезінфікуюча,дія,сприяє розгладженню зморшок сполучної тканини. Масло меліси -з Європи, Середньої Азії та Північної Америки; ще називають мелісу еліксиром життя завдяки її заспокійливій, розслаблюючій і протисудомній дії на серце, кров'яний тиск і емоційний стан нормалізується. Аромат, схожий на лимонний, підвищує настрій, виявляє антидепресивну, що зміцнює, що стимулює нерви і шлунок дію. Мускатно-шавлійне масло -з Північної Америки, Аравійського півострова; стимулююча і зміцнює легені, антисептична, тонізуючу, протизапальна дія. Апельсинове масло - з Східної Індії та Китаю; отримують з квітів апельсинового дерева; одна з олій, що робить сильну антидепресивну дію, рекомендується при безсонні, істерії, фобії, депресіях. Масло пачулі – з Індії; використовують при виробництві східних парфумів, вважається, що 0,1г стимулює розумову діяльність, терпке, сприяє загоєнню ран. Олія перцевої м'яти - з Середземномор'я; один з найважливіших терапевтичних есенцій: Здавна використовується в якості приправи; надає багатосторонню дію; застосовується при застуді, лихоманці, розладах травлення нудоти, головного болю, мігрені, захворюваннях шкіри: болезаспокійливий, протисудомну, в'яжучу засіб. Масло розмарину - одне з найбільш давно відомих лікарських рослин в Англії; стимулює нервову систему; хороший засіб при млявості, слабкості апатії; болезаспокійливий, протисудомний, стимулюючий, антисептичний ефект, що піднімає кров'яний тиск. Масло сандалового дерева - з Індії, раніше використовувалося для обкурювання, бальзамування та виробництва косметичних препаратів; зараз відомо його благотворний вплив на шкіру; класичне застосування-для сухої шкіри, як антисептик при вуграх, в теплий компрес для обезводненої шкірі, як заспокійливий засіб при свербінні шкіри. Протисудомне, седативне, афродизіак. Масло кипариса - зі Сходу; масло для ванн з розслаблюючою і освіжаючою дією; застосовується перш за все при великій втраті рідини (пронос, кровоточиві ясна, інтенсивна менструація); перешкоджає потовиділенню. Дезодоруюче, звужує судини.

Препарати для ароматерапії

Основний крем - нейтральний крем на основі природних олій, призначений для роботи на стопі. Складається з суміші ефірних олій з кісточок персика, бджолиного воску і вітаміну Е.

Масло для терапії 1- застосовується при пітливості ніг. Входять масло кипариса, апельсина і мускатне масло.

Масло 2- застосовується при втомі і болю у ногах. Містить масло лайма, лаванди та розмарину.

Масло 3- застосовується при холодних стопах. Містить олію перцевої м'яти, розмарину і евкаліпта.

Масло 4- застосовується при сухих, потрісканих стопах. Містить масло пачули, мирра й сандалового дерева.

Масло 5- знімає нервове напруження. Містить масло герані, базиліку та апельсинового дерева.

Масло 6- дає заспокійливий ефект. Містить масло лаванди, меліси і валеріани.

Масло 7 -надає тонізуючу дію. Містить масло камфори, розмарину і лайма.

Застосування. Загальне правило застосування:

Покласти на долоню основний крем і додати п'ять крапель одного з терапевтичних масел. Відразу ж після цього почати масаж, щоб масло не випаровувалось. При лікуванні дітей додається тільки одна крапля олії. На 40 кг. ваги береться 2-4 краплі Для людей вагою більше 100 кг. можна брати до 10 крапель олії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)