АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І. Загальна характеристика проблеми

Читайте также:
  1. I Тип Простейшие. Характеристика. Классификация.
  2. I. Электрофильтры. Характеристика процесса электрической очистки газов.
  3. II.2 Стилистическая характеристика рекламного текста
  4. III. Социолингвистическая характеристика
  5. А30. Эллинистический Египет (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  6. А31. Держава Селевкидов (общая характеристика социально-экономических и политических отношений).
  7. Абсолютизм. Общая характеристика. Особенности стиля. Используемые композиционные решения, конструктивные элементы и строительные материалы. Ключевые здания. Ключевые архитекторы.
  8. Амплитудно-частотная характеристика и способы ее измерения
  9. Анализ издержек начинается с построения их классификаций, которые помогут получить комплексное представление о свойствах и основных характеристиках.
  10. Анализ структуры и системы управления организации, общая характеристика
  11. Аналіз існуючих теоретико-практичних розробок створення інформаційних систем для вирішення обраної проблеми.
  12. Аналіз проблеми дитячої двомовності.

З урахуванням того, що країни арабського регіону найближчим часом мають розпочати диверсифікацію поставників авіаційної продукції, наявні доволі оптимістичні перспективи щодо постачань на ринки регіонів Близького Сходу та Північної Африки літаків вітчизняного виробництва.

Протягом наступних 20 років країни арабського регіону мають витратити близько 80 млрд дол. США на поновлення авіапарку цивільної авіації, тобто, на придбання більше 750 нових літаків. Значні кошти планується вкласти і в модернізацію застарілих літаків. У перспективі країни Перської Затоки планують розширити джерела експорту для пошуку нових джерел прибутку, зробити внесок у підтримку авіатранспортної промисловості. Значний вплив на розширення авіатранспортного потенціалу матиме формування регіону Перської Затоки в якості потужного центру світового туризму.

Довідково: очікується, що чисельність туристів, що подорожують до країн Близького Сходу, у 2011 р. становитиме 136 млн осіб, з них – близько 106 млн становитимуть іноземні пасажири та близько 25 млн - пасажири з країн Близького Сходу. Протягом наступних 10 років країни Близького Сходу планують інвестувати у туристичну галузь більше 3,2 млрд дол.

На цей час країни Близького Сходу відчувають гостру потребу в координації митних критеріїв між собою та у сфері авіаційних транспортних перевезень. Вони потребують інвестицій у новітні технології, що дозволить країнам ефективно управляти своїм повітряним транспортом. Також для них важливо побудувати необхідну інфраструктуру аеропортів, зокрема, злітно-посадочні смуги.

При розробці головних засад формування політики просування вітчизняної авіаційної продукції до країн арабського регіону Україні доцільно враховувати досвідрозвитку співробітництва в зазначеній галузі між цими країнами та країнами Європейського Союзу й США (зокрема, на прикладі компаній „Ейрбас” та „Боїнг”).

Останнім часом намітилась тенденція переходу до альтернативних варіантів та більш перспективних форм партнерства між Україною та арабськими країнами (оренда літаків, надання сервісних послуг). Прогрес у цьому плані значною мірою залежить від реалізації політики залучення іноземних інвестицій, що сприятиме просуванню на ринки арабських країн новітніх українських технологій, продукції авіаційної галузі. Найбільш важливим має стати організація періодичних міжнародних авіаційних виставок-ярмарків за участю українських авіавиробників, участь української сторони у проведенні міжнародних авіасалонів, що має забезпечити розвиток торгівельно-економічних зв’язків у жорстких ринкових умовах за сприяння торгівельно-промислових палат, проведення конференцій, бізнес-форумів тощо.

У країнах арабського світу поступово збільшується інтерес до використання приватних літаків, що, передусім, пов’язано з прагненням забезпечити високий рівень безпеки авіаперельотів, скоротити тривалість авіаподорожей, гарантувати певний рівень конфіденційності перельотів, уникнути тривалого перебування в транзитних аеропортах.

Метою даної аналітичної записки є аналізможливих варіантів розвиткуспівробітництва в авіаційній галузі між Україною та країнами Близького Сходу та Північної Африки на тлі сучасних процесів регіоналізації та глобалізації, в умовах посилення економічної конкуренції в регіоні між основними виробниками авіаційної продукції – США та ЄС, надання рекомендацій щодо оптимального формату розвитку відносин в авіаційній галузі з метою найбільш ефективного забезпечення національних інтересів нашої держави в арабському регіоні.

Доцільно ретельно проаналізувати економічну кон’юнктуру авіаційного ринку країн Близького Сходу та Північної Африки на короткострокову та довгострокову перспективу для знаходження механізмів просування української продукції на ринки арабських країн.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)