АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні відомості про стробоскоп

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Бази даних. Основні відомості
  5. Відомості в галузі зовнішньої політики і економіки, які можуть становить державну таємницю, —
  6. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.
  7. Відомості про авторів
  8. Відомості про виконання робіт
  9. Відомості про виконання робіт
  10. ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ
  11. Відомості щодо освіти та стажу роботи кадрового складу інформаційно-аналітичного відділу
  12. Відомості, що вносяться до ЄРДР

Стробоскоп призначений для початкового встановлення моменту запалювання, а також справної роботи відцентрового і вакуумного регуляторів випередження запа-лювання. Звісно, що неправильна установка моменту запалювання всього на 2…3 º і несправності регуляторів може бути причиною підвищених витрат палива, перегріву двигуна, втрати потужності та може скоротитися термін служби двигуна. Однак перевірка і регулювання системи запалювання є досить складними операціями, які не завжди доступні досвідченому автолюбителю. Автомобільний стробоскоп дозволяє спростити обслуговування системи запалювання.

Робота стробоскопа основана на стробоскопічному ефекті. Суть його полягає в наступному: якщо освітлити об’єкт, що рухається в темряві, досить коротким яскравим спалахом, він зорово буде уявляти як би нерухомою “застиглою” в тому положенні в якому його застав спалах. Освітлюючи, наприклад, обертове колесо спалахами, наступним з частотою, рівної частоті його обертання, можна зорово зупинити колесо, що легко замітити по положенню якої-небудь мітки на ньому.

Для установки моменту запалювання запускають двигун на холості оберти і стробоскопом освітлюють спеціальні установчі мітки. Одна з них — рухома — розташована на колінчастому валу (на маховику, або на шківу привода генератора), а друга - на корпусі двигуна. Спалахи синхронізують з моментами іскроутворення в запалювальної свічі першого циліндра, для чого ємкісний датчик стробоскопа кріплять на його високовольтному проводі.

В світлі спалахів будуть бачені обидві мітки, причому, якщо вони знаходяться точно одна проти другої, кут випередження запалювання оптимальний, якщо рухома мітка зміщена, коректують положення переривача - розподільника до співпадання міток.

Основним елементом приладу є імпульсна безінерційна стробоскопічна лампа Н1 типа СШ-5, спалахи якої відбуваються в моменти появлення іскри у свічі першого циліндра двигуна. Внаслідок цього установочні мітки, що нанесені на маховику або шківу колінчастого вала, а також інші деталі двигуна, що обертаються, або переміщуються синхронно с колінчастим валом, при освітленні їх стробоскопічною лампою вважаються нерухомими. Це дозволяє спостерігати зсув між моментом запалювання та моментом проходження поршнем верхньої мертвої точки на всіх режимах роботи двигуна, а саме. контролювати правильність установки початкового моменту запалювання та перевірити працездатність відцентрового та вакуумного регуляторів випередження запалювання.

Електрична принципова схема автомобільного стробоскопа приведена на рис. 1. Прилад складається із двохтактного перетворювача напруги на транзисторах VI, V2, випрямляча, що складається із випрямляючого блока VЗ і конденсатор С1, обмежуючих резисторів R5, R6, накопичувальних конденсаторів С2, С3, стробоскопічної лампи Н1, ланцюга підпалу лампи, що складається з конденсаторів С4, C5 і розрядника F1 і захисного діода V4. Живлення приладу здійснюється віж акумуляторної батареї автомобіля.

Рисунок 1 - Електрична принципова схема автомобільного стробоскопа на германиевых транзисторах.

     

 

Рисунок 2 - Стробоскоп електричний в зборі

 

1 - стробоскоп; 2 - затискач,,плюс” стробоскопа з клемою,,плюс” (на схемі Х6); 3 - затискач маси – з клемою,,мінус” (на схемі Х5); 4 - адаптер стробоскопа (Х2)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)