АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок прийому автотранспортних засобів

Читайте также:
  1. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  2. II. Порядок аккредитации
  3. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  4. II. Порядок медицинского освидетельствования
  5. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе
  6. II. Порядок приема и увольнения
  7. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  8. III . Порядок присвоения квалификационной категории
  9. III. Миропорядок
  10. III. Порядок вынесения медицинских заключений во ВЛЭК ГА (ЦВЛЭК ГА)
  11. III. Сроки и порядок проведения Конкурса
  12. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА

Замовлення на виконання технічного обслуговування, ремонту автотранспортних засобів і окремих агрегатів подаються замовником у формі письмової заявки.
Оформлення замовлень проводиться при пред'явленні документа, що засвідчує особистість замовника, технічного паспорта на автотранспортний засіб. Замовник, що не є власником, пред'являє завірену у встановленому порядку доручення на право розпорядження автотранспортним засобом.
Підприємство (організація, установа) надає гарантійний лист із вказівкою обсягу робіт, підписане керівником підприємства й головним бухгалтером. Представник замовника пред'являє доручення на право здачі автотранспортного засобу в технічне обслуговування й ремонт і його одержання з підприємства.
У випадку неможливості прийняття автотранспортного засобу на технічне обслуговування й ремонт у заявці повинна бути зазначена причина відмови, підписана відповідною посадовою особою.
Право на позачергове користування всіма видами послуг на автообслуговуючих підприємствах надається окремим категоріям громадян відповідно до чинного законодавства.
Замовники, що користуються правом на позачергове користування послугами, пред'являють відповідні документи й технічний паспорт на автотранспортний засіб. Право на позачергове обслуговування зберігається за ними при користуванні автотранспортним засобом за дорученням.
Особам, що користуються автотранспортними засобами за дорученням, не згаданим вище, право на позачергове обслуговування не надається.
Правом на позачергове користування послугами користуються автотуристи, що прорходять транзитом (при пред'явленні особистого паспорта) і громадяни, що уклали договори з підприємством на абонементне обслуговування.
Примітка. Транзитним уважається автотурист, що перебуває на відстані не менш 300 км від місця проживання. До автотуристів відносяться також водії автобусів, зайняті екскурсійним обслуговуванням.
При оформленні замовлень на технічне обслуговування й ремонт автотранспортних засобів забороняється вилучення у власників технічних паспортів.
Автотранспортні засоби, прийняті автообслуговуючим підприємством до виконання, що й очікують, робіт, зберігаються на підприємстві, у тому числі на відкритих майданчиках, а зняті з автомобіля агрегати (крім кузова) і вузли - у приміщеннях підприємства.
Прийом до ремонту кузова й кузовних деталей здійснюється відповідно до вимог РД 37.009.024-92.
При прийманні аварійного автомобіля наявність довідки про аварію обов'язково*.
Прийом до ремонту автотранспортних засобів іноземного виробництва, а також вітчизняних, знятих з виробництва понад 10 років, здійснюється при наявності на підприємстві відповідних агрегатів, вузлів, деталей і матеріалів або за умови надання таких замовником. При цьому допускається проводити роботи з технічного обслуговування й ремонту цих автотранспортних засобів при відсутності нормативно-технічної й технологічної документації з оплатою замовлення на договірній основі.
Замовники, що мають право на позачергове користування послугами автообслуговуючих підприємства, здають автотранспортні засоби позачергово, при цьому вжеі початі роботи з технічного обслуговування або ремонту автотранспортних засобів інших осіб не припиняють.
Автотуристам і власникам автотранспортних, засобів, що перебувають на абонементнім обслуговуванні, першочергове право на заміну номерних агрегатів не надається.
При незгоді замовника на проведення робіт з усунення несправностей, що загрожують безпеки руху, або при неможливості в процесі ремонту автотранспортного засобу усунути зазначені несправності автообслуговуюче підприємство при видачі автотранспортного засобу в замовлення-убранні робить оцінку: " Автотранспортний засіб має дефекти, що загрожують безпеки руху".
Автообслуговуючі підприємство зобов'язано виконати погоджений із замовником обсяг робіт повністю, якісно й у строк. Строки використання замовлень (у робочих днях) припиняють у кожному конкретному випадку, за узгодженням із замовником, і не повинні перевищувати:
- технічне обслуговування - 2-х днів (з урахуванням графіка змінності);
- поточний ремонт (крім кузова) - 10 днів;
- ремонт двигуна (капітальний) - 2-х днів;
- зовнішнє фарбування кузова зі зняттям старої фарби - 15 днів;
- зовнішнє фарбування кузова без зняття старої фарби - 10 днів;
- повне фарбування кузова зі зняттям старої фарби - 20 днів;
- повне фарбування кузова без зняття старої фарби - 16 днів;
- жестяницько-зварювальні роботи - 20 днів;
- складні жестяницько-зварювальні роботи - 30 днів;
- жестяницько-зварювальні роботи з наступним фарбуванням - 35 днів;
- складні жестяницько-зварювальні роботи з наступним фарбуванням - 50 днів.
Замовник має право відмовитися від замовлення на виконання обслуговування (ремонту) і зажадати відшкодування збитків, якщо автообслуговуюче підприємство не може виконати обслуговування (ремонт) до зазначеного в замовлення-наряді строку.
Замовник має право також призначити новий строк, протягом якого обслуговування (ремонт) повинні бути виконані.
Приймання заявки замовника до виконання на автообслуговуючем підприємстві оформляється замовлення-убранням і при необхідності його продовженням, а заявки на гарантійний ремонт - рекламаційним актом за формою, установлюваної виготовлювачем. У замовлення-убранні вказуються погоджений із замовником обсяг робіт, необхідні запасні частини й матеріали, вартість і строк виконання замовлення.
При оформленні замовлення-наряду у випадку залишення автотранспортного засобу на підприємстві для ремонту одночасно складається приймально-здавальний акт, у якім при прийманні автотранспортного засобу відображаються його комплектність, видимі зовнішні ушкодження й дефекти, а також передані замовником запасні частини й матеріали.
При прийманні автотранспортного засобу замовникові видаються копії приймально-здавального акту й замовлення-наряду.
Для ремонту автотранспортного засобу можуть бути використані надавані замовником запасні частини й матеріали, що відповідають вимогам діючої нормативно-технічної документації. Про надання замовником запасних частин і матеріалів робиться запис у всіх екземплярах приймально-здавального акту.
Замовник повинен представити документи, що підтверджують законність придбання номерних агрегатів автотранспортного засобу.
У випадку, якщо замовник звертається із проханням зробити додаткові роботи, не застережені раніше оформленим замовленням, то на підставі додаткової заявки виписується продовження замовлення-наряду й установлюється новий строк виконання робіт.
Додаткові роботи виконуються з урахуванням черговості.
При втраті замовником копії замовлення-наряду або приймально-здавального акту автотранспортний засіб видається по письмовій заяві замовника із пред'явленням документа, що засвідчує його особистість.
Складання калькуляції й оформлення документів по визначенню вартості ремонту ушкодженого автотранспортного засобу, його вартості з урахуванням технічного стану й амортизаційного зношування, а також оцінка втрати товарного виду проводиться консультаційними відділами як самостійний вид послуг по письмовій заяві власника або по запиту зацікавлених організацій.
Відсутність калькуляції в замовника не є підставою для відмови в прийомі автотранспортного засобу до ремонту.
Виконання послуг на автообслуговуючи підприємстві в присутності замовника, таких як підкачування шин, діагностичні роботи, деякі роботи ТО й ремонту, мийка й інші може проводитися без оформлення заявки й приймально-здавального акту. При цьому оформляється номерний талон, ліва частина якого після закінчення робіт видається замовникові. Допускається застосування чеків касових апаратів при оформленні й оплаті робіт, а також ведення касових операцій без застосування касових апаратів. У цьому випадку власникові видається квитанція про сплату виконаних робіт установленого зразка.
При наявності на підприємстві автотехобслуговування ділянок самообслуговування замовник може робити на них технічне обслуговування й ремонт автотранспортних засобів власними силами з використанням устаткування й інструмента підприємства.
Замовник зобов'язано дотримувати встановлених правила техніки безпеки, пожежної безпеки й виробничої санітарії. Ознайомлення замовника з вимогами " Положення про порядок надання послуг на ділянках самообслуговування СТО" виконує представник підприємства, про що робиться запис у спеціальному журналі.
Знаходження замовника в основних виробничих приміщеннях без дозволу керівництва підприємства забороняється. Перелік ділянок, де дозволяється присутність замовників, установлюється адміністрацією автообслуговуючого підприємства.
Вартість робіт, запасних частин і матеріалів оплачується замовником (індивідуальним власником, юридичною особою) відповідно до діючих прейскурантів, а при відсутності таких - за договірними цінами.
Замовник оплачує надавані підприємством послуги, запасні частини й матеріали в наступному порядку:
- при вартості заявлених робіт на ТО й ремонт до 1000 грн. - після виконання замовлення;
- при вартості заявлених робіт понад 1000 грн. - при оформленні замовлення вноситься аванс у розмірі не менш 50% орієнтовної вартості робіт і повна вартість використовуваних запасних частин і матеріалів. Остаточний розрахунки проводиться після виконання замовлення.
Замовник може, за своїм розсудом, оплатити повністю вартість послуг при оформленні замовлення.
У випадку виявлення в процесі ремонту необхідності виконання додаткових робіт, не передбачених при первіснім оформленні замовлення-убрання, підприємство має право виконати ці роботи в межах 10% вартості замовлення без попереднього узгодження із замовником, про що замовник попереджується при оформленні замовлення-наряду. При вартості додаткових робіт понад 10% замовникові направляється поштове запрошення для узгодження нової вартості робіт. Робота з автотранспортним засобом у цьому випадку припиняється, і воно переміщається в зону очікування.
Час із моменту відправлення і його одержанні цього запрошення замовником (по датах поштових штемпелів) у строк виконання замовлення не входить, a загальний строк виконання замовлення збільшується.
Не поширюється на автотранспортні засоби власників юридичних осіб.
Замовлення юридичних осіб виконуються в строки, установлені на підставі замовлення-убрання після попередньої оплати повної вартості роботи, запасних частин і матеріалів.
Замовник має право відмовитися від послуг підприємства й одержати автотранспортний засіб, оплативши вартість фактично виконаних робіт і відшкодувавши підприємству прямі збитки, заподіяні розірванням договору.
Якщо автообслуговуюче підприємство виконало обслуговування (ремонт) з неналежною якістю, або порушило інші умови замовлення (крім порушення строків виконання робіт), замовник має право вимагати за своїм вибором:
- безоплатного усунення допущених порушень у розмірний строк;
- відшкодування понесених замовником витрат на усунення допущених порушень;
- відповідного зменшення вартості виконаних робіт з обслуговування (ремонту).
Замовник має право відмовитися від замовлення на виконання обслуговування (ремонту) і зажадати відшкодування збитків, якщо у встановлений строк порушення, не були усунуті підприємством.

 

Порядок видачі автотранспортних засобів
Автотранспортний засіб видається замовникові або його представникові після повної оплати виконаних робіт при пред'явленні копії приймально-здавального акту й замовлення-наряду, документів, що засвідчують особистість замовника, а для представника - також доручення, оформленої у встановленому порядку.
Видача автотранспортного засобу замовника проводиться після контролю повноти і якості виконаних робіт.
При одержанні автотранспортного засобу з технічного обслуговування й ремонту замовник зобов'язано перевірити його комплектність (у тому числі можливість підміни окремих складових частин), а також обсяг виконаних робіт, справність вузлів і агрегатів, що піддалися ремонту.
Усі претензії, що стосуються комплектності або підміни окремих складових частин автотранспортного засобу, замовник зобов'язано пред'явити підприємству безпосередньо при одержанні його з технічного обслуговування й ремонту. А якщо ні, то він втрачає право згодом посилатися на ці недоліки.
Відсутність претензій за обсягом, якості й вартості виконаних робіт замовник підтверджує підписом у замовленні-убранні. При видачі автотранспортного засобу він одержує копію замовлення-убрання з оцінкою про оплату.
Замовник, що оформив необхідні документи, що й прийняв автотранспортний засіб, зобов'язаний негайно виїхати з території автообслуговуючого підприємства.
У випадку прибуття замовника на автообслуговуюче підприємство для одержання автотранспортного засобу пізніше, чим через троє доби (не вважаючи вихідних і святкових днів) після обумовленого в замовлення-убранні строку виконання замовлення, підприємство має право направити автотранспортний засіб на платну стоянку. Замовник оплачує вартість зберігання відповідно до діючих прейскурантів.
У випадку, якщо замовник у місячний строк після дворазового письмового попередження (з повідомленням) не одержить автотранспортний засіб, підприємство стягує із замовника всі належні платежі в порядку цивільного судочинства.
При виявленні протягом гарантійного строку недоліків, які не могли бути виявлені при звичайному способі контролю, замовник зобов'язаний негайно повідомити про них на автообслуговуюче підприємство.
У випадку порушення замовником вимог існуючих правил підприємство має право анулювати замовлення. У цьому випадку замовник зобов'язано оплатити вартість виконаних робіт.

 

Порядок виконання роботи

1. Вивчити порядок прийому і видачі автотранспортних засобів на СТОА.

2. Заповнити бланки документів на прийом автотранспортних засобів на СТОА.

3. Заповнити бланки документів на видачу автотранспортних засобів з СТОА.

 

Зміст звіту:

1. Описати організацію приймання та видачі легкового автомобіля на СТОА

2. Описати вимоги до приймання та видачі легкового автомобіля на СТОА

3. Зробити висновок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)