АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основними факторами є час і ризик

Читайте также:
  1. Взаимосвязь между фундаментальными факторами и динамикой обменного курса
  2. Відміну від факторингових операцій) часто включає політичний ризик.
  3. Д) факторами, влияющими на динамику и совокупного спроса, и совокупного предложения.
  4. Основними видами та інструментами державного
  5. Основними джерелами формування нової соціальної верстви були селяни, міщани та шляхта.
  6. Причины конфликтов можно объединить в группы в соответствии с обусловливающими их факторами – информацией, структурой, ценностями, отношениями и поведением.
  7. Ядро ячейки-хранителя как коммутационный узел взаимодействия с временными факторами различных порядков. Возможности перемещения двойника по временным факторам
  8. Яке з тверджень є помилковим “Основними видами зовнішньоекономічної діяльності є...

Тема 7: ДІАГНОСТИКА МАЙНА І РИНКОВА ЦІНА ПІДПРИЄМСТВА

1. Сутність, завдання та особливості оцінки вартості підприємства

2. Види вартості, які визначаються при оцінці підприємства

3. Методичні підходи до оцінки вартості підприємства

СУТНІСТЬ, ЗАВДАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНКИ ВАРТОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

При оцінці підприємств, як цілісно-майнових комплексів, отримана вартість такого підприємства коригується на вартість нематеріальних активів (торгові марки, знаки, гудвіл) та на вартість нефункціонуючих активів. Зрозуміло, що конкретний бізнес в рамках організаційно-правової форми може бути об'єктом купівлі-продажу, але це не обов'язково супроводжується переходом власності на торгові марки, знаки і т. і.

Відмінності розуміння оцінки підприємства та оцінки бізнесу зумовлені особливостями підприємства як об'єкта оцінки.

• Наявність у підприємства сукупності нематеріальних активів, таких як торгові знаки, торгові марки, гудвіл, які істотним чином впливають на вартість такого підприємства;

• Наявність у підприємства нефункціонуючих активів, які прямо чи опосередковано не використовуються в бізнесі, але в цілому впливають на вартість такого підприємства.

Оцінка вартості будь-якого об'єкту власності є впорядкованим, цілеспрямованим процесом визначення в грошовому виразі ринкової вартості об'єкту з урахуванням потенційного і реального доходу, який цей об'єкт приносить в певний момент часу в умовах конкретного ринку.

Процес оцінки передбачає наявність оцінюваного об'єкту і оцінюючого суб'єкта.

Суб'єктом оцінки виступають професійні оцінювачі, що володіють спеціальними знаннями і практичними навичками. Об'єктом оцінки може бути будь-який об'єкт власності в сукупності з правами, якими наділений його власник. Це може бути бізнес, компанія, підприємство, фірма, банк, окремі види активів, як матеріальних, так і нематеріальних.

Основними факторами є час і ризик.

Час отримання доходу вимірюється інтервалами, періодами. Він може бути рівний дню, тижню, місяцю, кварталу, півріччю або року. Ринкова вартість об'єкту змінюється в часі, під впливом багатьох факторів, тому вона може бути розрахована на даний момент часу.

Під ризиком розуміються непостійність і невизначеність, пов'язані з кон'юнктурою ринку, з макроекономічними процесами і т. і. Іншими словами, ризик - це вірогідність того, що доходи, які будуть отримані від інвестицій, виявляться більше або менше прогнозованих.

Бізнес або підприємство володіють всіма ознаками товару і можуть бути об'єктом купівлі-продажу. Але це товари особливого роду. І особливості ці зумовлюють принципи і методи оцінки.

По—перше, це товар інвестиційний, тобто товар, вкладення в який здійснюються з метою віддачі в майбутньому. Витрати і доходи роз'єднані в часі.

По-друге, бізнес є системою, але продаватися може як вся система в цілому, так і окремо її підсистеми і навіть елементи.

По-третє, потреба в цьому товарі залежить від процесів, які відбуваються як всередині самого товару, так і в зовнішньому середовищі.

Оцінку бізнесу проводять з метою:

• підвищення ефективності поточного управління підприємством.

• визначення вартості цінних паперів у разі купівлі-продажу акцій підприємств на фондовому ринку.

• визначення вартості підприємства у разі його купівлі-продажу цілком або по частинах. В ринковій економіці часто необхідно оцінити підприємство для підписання договору, що встановлює частки співвласників у разі розірвання договору або смерті одного з партнерів;

• реструктуризації підприємства (ліквідація підприємства, злиття, поглинання або виділення самостійних підприємств).

• розробки плану розвитку підприємства. В процесі стратегічного, планування важливо оцінити майбутні доходи фірми, ступінь її стійкості.

• визначення кредитоспроможності підприємства і вартості застави при кредитуванні.

• страхування, в процесі якого виникає необхідність визначення вартості активів напередодні втрат.

• прийняття обгрунтованих управлінських рішень. Інфляція спотворює фінансову звітність підприємства, тому періодична переоцінка майна незалежними оцінювачами дозволяє підвищити реалістичність фінансової звітності, що є базою для прийняття її фінансових рішень;

• здійснення інвестиційного проекту розвитку бізнесу. В цьому випадку для його обґрунтовування необхідно знати початкову вартість підприємства в цілому, його власного капіталу, активів, бізнесу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)