АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І.ОБЛІК УСПІШНОСТІ

Читайте также:
  1. КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ УСПІШНОСТІ СТУДЕНТІВ
  2. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 2. ОПРАЦЮВАННЯ ПІДСУМКОВИХ ДАНИХ УСПІШНОСТІ УЧНІВ
  3. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 3. ОПРАЦЮВАННЯ ДАНИХ МОНІТОРИГНУ УСПІШНОСТІ УЧНІВ
  4. Тема 2. Концептуальні засади успішності провідних сучасних організацій світу

Навчання. Перевірка і оцінка результатів трудової діяльності учнів.

Мета. Ознайомити студентів із діагностикою навчальних досягнень учнів з

трудового навчання, перевіркою і оцінкою результатів трудової

діяльності учнів. Література.

1. Програми для загальноосвітніх навчальних закладів. Трудове навчання. 5-9 класи. — К.: Шкільний світ, 2005.

2. Книга вчителя трудового навчання: Довідково-методичне видання /Упоряд. С.М. Дятленко. — Вид. 2-ге, доп. — Харків: ТОРСІНГ ПЛЮС, 2006.

3. Тхоржевський Д.О. Методика трудового і професійного навчання та викладання загальнотехнічних дисциплін. — К.: Вища школа, 1992.

4. Тхоржевський Д.О. Методика трудового навчання у восьмирічній школі.— К.:Рад.школа, 1967.

5. Тхоржевський Д.О. Методика трудового і професійного навчання. Ч.І. Теорія трудового навчання. — К.: РННЦ «ДІШТ», 2000.

6. Тхоржевський Д.О. Методика трудового професійного навчання. Ч. ІІІ. Методика технічної праці у 5-9 класах. — К.: НПУ, 2001.

7. Тхоржевський Д.О. Методика трудового та професійного навчання. Ч.ІІ. Загальні засади методики трудового навчання. — К.: НПУ ім. М.П. Драгоманова, 2000.

8. Тхоржевський Д.О., Гетта В.Г. Проблемне навчання на уроках праці. — К.: Вища школа, 1980.

9. Тхоржевский Д.А. Практикум по курсу «Методика трудового обучения»: Учеб. пособ. для учащихся педучилищ. — М.: Просвещение, 1980.

Ю.Лында А.С. Методика трудового обучения. Учеб. пособие для студентов пед. институтов по специальности «Общетехнические дисциплины и труд». — М.: Просвещение, 1977.


ПЛАН

Облік успішності.

Види обліку.

Методика перевірки знань і умінь.

Методика оцінки знань і умінь.

Дидактичні вимоги до перевірки і оцінки знань, умінь та навичок

 

І.ОБЛІК УСПІШНОСТІ

У практиці роботи облік успішності є однією з актуальних проблем. Він полягає в перевірці і оцінці знань, навиків і умінь учнів і дозволяє об'єктивно виявити результативність навчання, його позитивні та негативні сторони, виявити недоліки, знайти шляхи вдосконалення учбового процесу.

Суть обліку розкривається шляхом аналізу різних функцій перевірки і оцінки знань, умінь і навиків учнів.

1. Контрольна функція. Перевірка виявляє стан необхідних знань, умінь і навиків учнів. У практиці роботи школи існує декілька видів контролю: контроль вчителя, взаємоконтроль і самоконтроль.

2. Навчальна функція. Перевірка і оцінка є самостійною частиною навчального процесу і характерна для всіх ланок навчання: сприйняття, осмислення, закріплення і застосування знань, умінь і навиків.

3. Розвиваюча функція. Перевірка і оцінка знань, умінь і навиків забезпечує розширення пізнавальних інтересів учнів, дозволяє систематизувати знання, зробити їх чіткими і міцними, сприяє розвитку пам'яті, мислення. При усних відповідях, наприклад, учні повинні пригадати, привести в систему і відтворити відповідні відомості, що вимагають напруженої роботи думок.

4. Виховна функція. Перевірка і оцінка знань, умінь і навиків учнів дозволяє учневі «подивитись» на себе зі сторони. Це виконує виховну дію на характер, волю, культуру праці і поведінки.

5. Організуюча функція. Контроль допомагає організувати час і сили учнів. Виявлення недоліків в знаннях і уміннях школярів пов'язано з виявленням недоліків в організації навчальної роботи і методики її проведення. Це дає велику допомогу вчителеві в підвищенні ефективності процесу навчання.

До перевірки і оцінки знань і умінь учнів ставлять наступні вимоги: всебічність, об'єктивність, індивідуалізація, диференційованість і систематичність.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)