АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Діагностика пасивних елементів

Читайте также:
  1. Аналіз, діагностика та прогнозування розвитку регіональної економіки
  2. Вади розвитку у дітей, діагностика,лікувальна тактика та надання екстреної медичної допомоги.
  3. ВИЗНАЧЕННЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ
  4. Вимоги до структурних елементів курсової роботи
  5. Вправа 112. Запишіть дієприкметники українською, зробіть висновки щодо правил перекладу активних і пасивних дієприкметників з російської мови на українську.
  6. Вправа 121. Запишіть дієприкметники українською, зробіть висновки щодо правил перекладу активних і пасивних дієприкметників з російської мови на українську.
  7. Вступ. Педагогічна діагностика (поняття, складові і функції педагогічної діагностики).
  8. Диференційна діагностика
  9. Диференційна діагностика
  10. Диференційна діагностика гідронефрозу
  11. ДІАГНОСТИКА
  12. Діагностика

Для "прозвонки" радіодеталей і монтажних кіл часто використовують авометр в режимі виміру опорів або окремий омметр із стрілочним індикатором. При роботі з ним доводиться переводити погляд на стрілку. Якщо ж особлива точність вимірів не потрібна, застосовують пробники з візуальною індикацією (рис.1) і пробники зі звуковою сигналізацією.

Рисунок 1 – Схема пробника з світловою індикацією

Рисунок 2 – Схема пробника з звуковою індикацією

 

Пробники зі звуковою сигналізацією являють собою генератор низькочастотних коливань (типу LC, RC або мультивібратор) із виходом на малогабаритний гучномовець або телефон. Опір, що перевіряється змінює режим роботи генератора, що призводить до зменшення інтенсивності звукового сигналу або зміні його частоти. Приклади таких пробників наведені на рис. 2. Схема, що наведена на рис.2, а дозволяє перевіряти якість з’єднання та опори до 1 кОм.Коли при торканні щупами ділянки кола, що перевіряється в телефоні чутні лише шорхання, це вказує, що опір даної ділянки перевищує 1 кОм. Повна відсутність звуку означає обрив або дуже великий дозволяє опір кола, що перевіряється.Схема, що наведена на рис.2, б, реагує звуковим сигналом на електричні кола з опором до 100 кОм. На рис.3 наведена схема пробника з акустичною та світловою індикацією.

 

Рисунок 3 – Пробник з акустичною та світловою індикацією


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)