АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обробка результатів

Читайте также:
  1. IV ДЕНЬ- облік та оцінка результатів.
  2. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ
  3. Аналіз результатів
  4. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  5. Аналіз фінансових результатів на підприємстві
  6. Відмінності результатів дослідження порівнюваних груп є випадковими і несуттєвими. Що це означає?
  7. Гідротермічна обробка зерна
  8. Завершальний етап процесу дослідження - Перевірка, затвердження і упровадження результатів аналітичної роботи.
  9. Закон нормального розподілу випадкових похибок та статистична обробка при нормальному розподілі результатів спостережень
  10. Запис результатів досліду
  11. Зробити аналіз результатів і висновки
  12. Інтерпретація результатів

Дайте відповідь на кожне запитання тесту. Якщо наша відповідь (А чи Б) збігається з варіантами в «ключі», позначте знаком +. Кількість балів, набрана учасником опитування за кожною шкалою, дає уявлення про те, наскільки вира­жена в нього та чи інша форма поведінки в конфліктних ситуаціях.

«Ключ»

№ п/п Боротьба Співробітництво Компроміс Відхід від конфлікту Поступливість
        А Б
    Б А    
  А       Б
      А   Б
    А   Б  
  Б     А  
      Б А  
  А Б      
  Б     А  
  А   Б    
    А     Б
      Б А  
  Б   А    
  Б А      
        Б А
  Б       А
  А     Б  
      Б   А
    А   Б  
    А Б    
    Б     А
  Б   А    
    А   Б  
      Б   А
  А       Б
    Б А    
        А Б
  А Б      
      А Б  
  Б     А
         
                 

Інтерпретація результатів:

За допомогою цього тесту можна визначити кілька основних способів по­ведінки людей в конфліктній ситуації, зміст яких встановлюється мірою співвідно­шення в поведінці конкретної людини двох показників: «орієнтація на задоволен­ня власних інтересів»- та «орієнтація на задоволення інтересів опонента». Різний ступінь цих показників та їх поєднання дає можливість виділити п'ять основних типів поведінки особистості вконфліктній ситуації:

• відхід від конфлікту;

• поступливість;

• боротьба;

• компроміс;

• співробітництво.

Охарактеризуємо окремо кожен з п'яти типів поведінки.

Відхід від конфлікту, або намагання його не помітити — це такий тин по­ведінки, коли у конфлікті мінімально враховуються як власні інтереси, так і опо­нента. За такого типу поведінки на проблему просто не звертають уваги, вважа­ють, що вона зникне сама по собі. Суть такої поведінки чудово відображають відомі приказки: «Не буди лихо, доки воно тихе», «Не чіпай, бо зламається» та ін. Від­так жодна зі сторін нічого не отримує, а результат поведінки описується форму­лою «поразка — поразка» (власна поразка — поразка опонента).

Причинами такої поведінки в конфлікті можуть бути:

• усвідомлення відсутності необхідних ресурсів для отримання «перемоги» над опонентом;

• якесь особливе ставлення до опонента;

• намагання виграти час для «перегрупування сил» і наступної перемоги; • індивідуально-психологічні особливості учасників конфлікту (несхильність до жорстких форм поведінки, лагідний характер, низький рівень домагань тощо).

Боротьба, або «конкуренція» — тип поведінки, за якого у конфлікті макси­мально враховуються і задовольняються власні інтереси і мінімально — інтереси опонента. Зміст такої поведінки можна охарактеризувати за допомогою приказок: «Сильний завжди правий, «Переможців не судять», а результат поведінки опи­сати формулою «перемога —поразка» (власна перемога—поразка опонента).

Поступливість, іншими словами, жертовність — тип поведінки, орієнтований на мінімальне врахування в конфлікті власних інтересів і максимальне задоволен­ня інтересів опонента. Зміст такої поведінки відображають відомі приказки: «Убий ворога своєю добротою», «Підстав щоку», «Мир за будь-яку ціну», а результат поведінки визначає формула «поразка —перемога» (власна поразка —перемога опонента).

Компроміс, або зговірливість — тип поведінки, який забезпечує часткове задо­волення у конфлікті і власних інтересів, й інтересів опонента, що досягається за такої умови: «Я поступлюся тобі в чомусь, а ти мені — в іншому». Зміст такої по­ведінки втілений у приказках: «Краще пів хлібини, ніж нічого», «Поганий мир ліпший за добру сварку», а результат поведінки описується формулою «поразка — поразка» (частково власна поразка — частково поразка опонента), бо повністю не задовольняються інтереси жодного з опонентів.

Співробітництво — тип поведінки, який забезпечує максимальне задоволення в конфлікті власних інтересів та інтересів опонента. Зміст такої поведінки опису­ють приказки: «Одна голова добре, а дві ліпше», «Те, що добре для вас, те доб­ре і для мене», а результат поведінки визначає формула «перемога—перемога» (власна перемога — перемога опонента).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)