АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення щодо ПТД

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

3.1.1 ПТД (1.4) містить організаційні, технічні і технологічні рішення, спрямовані на досягнення під час будівництва вимог, визначених у 1.2.

Згідно із ДБН А.2.2-3 [tyty], проект організації будівництва (ПОБ) розробляється у складі проекту (затверджуваної частини робочого проекту) як розділ "Організація будівництва"; проекти виконання робіт ПВР розробляються на основі робочої документації.

Зміст ПТД для здійснення робіт на конкретному об'єкті визначається з урахуванням індивідуальних властивостей та умов його будівництва (1.2), детальності проектної документації, спеціалізації та досвіду учасників будівництва, форм їх взаємодії тощо. Склад і зміст ПВР, за необхідності, обумовлюються у договорі підряду на будівництво об'єкта.

3.1.2 Для забезпечення комплексної безпеки будівництва ПТД має містити проектні рішення зокрема з таких напрямків:

забезпечення міцності і стійкості споруджуваних та існуючих будівель, споруд і конструкцій в процесі будівництва (зокрема – своєчасне виконання заходів із захисту та закріплення конструкцій прилеглих об’єктів, передбачених у проектній документації відповідно до ДБН В.1.2-12);

забезпечення безпеки і нормальних експлуатаційних умов для об'єктів прилеглої забудови та благоустрою;

безпечне облаштування будівельного майданчика, проїзду, розвантаження і завантаження транспортних засобів;

захист котлованів і траншей від поверхневих і ґрунтових вод;

послідовність і темпи виконання робіт, які забезпечують ефективне і безпечне здійснення будівництва;

вибір комплекту будівельних машин і засобів механізації, їх розміщення і регламентація правил безпечної експлуатації;

максимальне скорочення обсягів і термінів робіт, які виконуються в умовах дії небезпечних і несприятливих чинників;

забезпечення техногенної і пожежної безпеки та безпечних умов праці під час виконання робіт на діючому підприємстві;

зниження екологічного та геологічного ризиків через дотримання гранічно допустимих концентрацій небезпечних та шкідливих виробничих чинників;

заходи з ліквідації негативного техногенного впливу будівництва на навколишнє середовище у разі виявлення його засобами моніторингу будови;

способи й порядок поводження з відходами.

Для будівництва у складних умовах (природно-кліматичних, геологічних, гідрогеологічних, техногенних тощо), а також під час зведення унікальних будівель і споруд для забезпечення безпеки передбачаються спеціальні заходи.

У разі виникнення або виявлення не передбачених умов, що впливають на безпеку, в ПТД вносять необхідні корективи відповідно до 1.4.

3.1.3 Для будівництва унікальних об'єктів та об'єктів зі складними технічними рішеннями у ПОБ передбачаються, а у складі ПВР розробляються програми необхідних досліджень, випробовувань, режимних спостережень, моніторингу поточного стану об’єктів, включаючи методи технічного контролю, організацію станцій, полігонів, вимірювальних постів та інші роботи, що забезпечують надійність і безпеку виконання будівельно-монтажних робіт і подальшої експлуатації споруд.

За визначеної відповідно до 1.19 та 2.1.1 необхідності передбачають здійснення науково-технічного супроводу будівництва таких об'єктів.

3.1.4 Для будівництва будівель і споруд з особливо складними конструкціями і методами виконання робіт проектні організації у складі робочої документації розробляють робочі креслення на спеціальне обладнання, пристрої та оснастку для виконання таких робіт (це можуть бути: зведення складних підземних споруд, утримання стін котлованів, створення спеціальних видів залізобетонних конструкцій, монтаж негабаритних будівельно-технологічних блоків, будівельне водозниження, замороження ґрунту, захист від впливу небезпечних виробничих об’єктів, виконання робіт в особливо стиснених умовах, на великій висоті тощо). У складі ПОБ розробляють рішення з методів виконання таких робіт.

Для розроблення такої документації можуть залучатися спеціалізовані проектні, проектно-конструкторські, проектно-технологічні, проектно-вишукувальні, науково-дослідні організації, які мають ліцензії на відповідний вид проектування.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)