АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додаток Б. Б.1 Терміни, наведені нижче, вживаються у цих Нормах у значенні, встановленому у таких документах:

Читайте также:
  1. V. ГРАФІЧНИЙ ДОДАТОК
  2. Додаток
  3. ДОДАТОК
  4. Додаток 1
  5. Додаток 1
  6. Додаток 1
  7. Додаток 1
  8. Додаток 1
  9. Додаток 1
  10. Додаток 1
  11. Додаток 1
  12. Додаток 1

(обов’язковий)

 

ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ

Б.1 Терміни, наведені нижче, вживаються у цих Нормах у значенні, встановленому у таких документах:

Б.1.1 Будова, об'єкт будівництва, черга будівництва, пусковий комплекс, передпроектні роботи, проектні роботи, проектна документація, інвестор – ДБН А.2.2-3.

Б.1.2 Інженерні вишукування для будівництва – ДБН А.2.1-1.

Б.1.3 Замовник (забудовник) – Закон України "Про архітектурну діяльність".

Б.1.4 Договірна документація, дозвільна документація, генеральний підрядник, підрядник, субпідрядник – Загальні умови укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.

Б.1.5 Консервація об’єкта (будови), розконсервація об’єкта (будови) – Положення про порядок консервації та розконсервації об’єктів будівництва.

Б.1.6 Навколишнє середовище, навколишнє природне середовище, середовище життєдіяльності людини, навколишнє техногенне се­редовище, оцінка впливів на навколишнє середовище (ОВНС) – ДБН А.2.2-1.

Б.1.7 Благоустрій, об’єкти благоустрою – Закон України “Про благоустрій населених пунктів”.

Б.1.8 Безпека, безпеч­ність виробничого процесу, безпечні умови праці (безпека праці), вимоги безпеки (праці), охорона праці, ризик, небезпечний (виробничий) чинник, шкідливий (виробни­чий) чинник, небезпечна зона, робоче місце – ДСТУ 2293.

Б.1.9 Техногенна без­пека – Закон України "Про правові засади цивільного захисту".

Б.1.10 Пожежна без­пека – ДСТУ 2272.

Б.1.11 Забезпечення пожежної безпеки – Закон України "Про пожежну безпеку".

Б.1.12 Поводження з відходами, збирання відходів, зберігання відходів, перевезення відходів – Закон України "Про відходи".

Б.2 Терміни, наведені нижче, вживаються у цих Нормах у такому значенні:

Б.2.1 Будівельне виробництво – взаємопов’язаний комплекс трудових процесів і виробничих стосунків, спрямований на створення будівельної продукції.

Б.2.2 Відповідальна конструкція – конструкція, від технічного стану якої залежить міцність і стійкість будівлі, споруди, і яку необхідно прийняти в процесі будівництва за актом проміжного прийняття відповідальних конструкцій до закриття її подальшими роботами.

Б.2.3 Захватка – одна з робочих ділянок, на які розбивається об’єкт будівництва для послідовного виконання на них певної сукупності будівельно-монтажних процесів; кожна захватка послідовно використовується як фронт робіт для одного з цих процесів.

Б.2.4 Комплексна безпека будівництва – сукупність різновидів безпеки, дотримуваних в процесі будівництва: техногенна та пожежна безпека будованого об’єкта і прилеглої забудови, безпека праці, безпека осіб, що перебувають поблизу будови, екологічна безпека прилеглої території, безпека дорожнього руху поблизу будови.

Б.2.5 Моніторинг будови – натурні спостереження технічного стану об’єкта будівництва, прилеглої забудови, екологічної ситуації (зокрема – геологічної та гідрогеологічної) на прилеглій території з метою виявлення, оцінки і відстеження техногенного впливу на них факторів, викликаних будівництвом.

Б.2.6 Підготовчий період – період виконання позамайданчикових та внутрішньомайданчикових підготовчих робіт до будівництва об'єкта (2.2).

Б.2.7 Приховані роботи – роботи з будівництва об’єкта, результати яких закриваються подальшими роботами і потребують перед цим підтвердження їх відповідності вимогам проектної документації, стандартів, будівельних норм і правил та технічних умов.

Б.2.8 Проектно-технологічна документація (ПТД) – документація, яка містить рішення з організації і технології будівництва об'єкта. До ПТД відносяться проекти організації будівництва та проекти виконання робіт.

Б.2.9 Проект організації будівництва (ПОБ) – вид проектно-технологічної документації у складі затверджуваної частини проектної документації, яка містить укрупнено розроблені рішення з організації будівництва сукупності об'єктів (об’єкта), що складають будову.

Б.2.10 Проект виконання робіт (ПВР) – вид проектно-технологічної документації, розроблюваної на основі робочої документації виконавцями робіт або на їх замовлення, яка визначає технологію, організацію та умови виконання робіт з будівництва окремого об’єкта (об’єктів) будови, її черг чи пускових комплексів, або виконання окремих видів чи етапів робіт.

Б.2.11 Фронт робіт – частина будівельного об’єкта, яка надається колективу виконавців для виконання доручених йому робіт і є придатною за обсягами та умовами праці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)