АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Призначення, устрій і робота агрегату, що проектується та його роль у роботі підприємства

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  3. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

Характеристика виробництва та його технологічна спрямованість

 

ТОВ «ІНКОМ-ВП» - товариство з обмеженою відповідальністю в основі діяльності якого лежить будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій.

Монтажна організація ТОВ «ІНКОМ-ВП» займається такими видами робіт:

· Будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій;

· Будівництво інших споруд;

· Електромонтажні роботи;

· Інші будівельно-монтажні роботи;

Механічний цех виготовляє виготовляє різні інструменти та заготівки для монтажних бригад. Цей цех має обслуговуючий персонал, який займається організаційними заходами та планово-попереджувальними ремонтами, наладкою кожного обладнання у цьому цеху чи ліквідацією аварійних несправностей. Сам цех обладнаний: шліфувальними, токарними, універсально заточувальними, фрезерними верстатами для обробки матеріалів, вентиляторами, зварювальними апаратами, теліжкою та кран-балками; також на території механічного цеху знаходиться інвентарний склад. У механічному цеху виготовляють різні інструменті та заготівки для монтажних бригад. Електроприймачі цеху не пов'язані між собою технологічним процесом, їх робота відбувається незалежно один від одного і зупинка одного або декількох з них не викликає зупинки інших електроприймачів

Цех поділений на дільниці, універсально заточувальний верстат перебуває в шліфувально-заточній дільниці. Шліфувально-заточна дільниця займається шліфуванням та заточкою деталей.

 

Призначення, устрій і робота агрегату, що проектується та його роль у роботі підприємства.

Універсальний заточувальний верстат 3Е642Е призначений для заточування основних видів різального інструменту: різців, фрез, зенкерів і т. д. з інструментальної сталі, твердого сплаву, металокераміки абразивними, алмазними і ельборовими колами.

Заточувальний верстат це допоміжний верстат. Різці, фрези та інше підносять до нього в спеціальних контейнера для інструменту що зносився. Після надходження подібного інструменту на верстат він обробляє інструменти з допомогою шліфувального кола і шліфувальної бабки і інших пристосувань. Коли інструмент нарешті готовий працівник, який працює на верстаті, кладе його в спеціальний контейнер. Після заповнення контейнеру його відносять до інвентарного складу.

Заточення багатолезового інструменту на верстаті може здійснюватися двома методами: з подачею на оборот виробу і з подачею на кожному зубі до жорсткого упору.

Заточення з подачею на оборот виробу проводиться зніманням частини припуску послідовно з кожного зуба. Після обороту виробу знову здійснюється подача кола і повторюється цикл.

Таким методом можна заточувати багатолезовий інструмент як вручну, так і в автоматичному циклі.

Заточення з подачею на кожному зубі до жорсткого упору проводиться зніманням припуску з одного зуба інструменту, і положення ріжучої частини шліфувального круга фіксується жорстким упором. Потім коло відводять, проводять поділ і повторюють операцію на кожному зубі.

Верстат виконаний з поздовжнім переміщенням столу (від гідроциліндра і вручну) по нерухомому підставі, поперечним (ручним) і вертикальним (механізованим і ручним) переміщеннями бабки шліфувальної. Механізми верстата змонтовані всередині і на верхній площині станини і каретки з колоною. Поруч з верстатом встановлені гідростанція, агрегат охлавженія, привід частотний. Верстат зображений на малюнку Рис.1.2.1, Специфікація складових частин представлена у Таблиці 1.2.1.

 

Рис.1.2.1 Розташування складових частин заточного верстата 3Е642Е

 

 

Таблиця 1.2.1 - Специфікація складових частин заточного верстата 3Е642

№ ПП Найменування
  Станина верстата
  Гідроциліндр подачі столу
  Основа робочого столу
  Головка шліфувальна
  Механізм реверсу столу
  Механізм ручного переміщення столу
  Гідрокоммунікацій
  Пульт управління основною
  Панель управління
  Пульт управління лівий
  Охолодження
  Корпус пульта
  Каретка з колоною
  Електрообладнання. Розташування на верстаті
  Механізм підйому столу
  Бабка шліфувальна
  Комплект кожухів
  Комплект оправок
  Стіл робочий
  Механізм тонкої подачі
  Механізм поперечної подачі
  Електрообладнання. Розташування на панелі

 

 

Рис. 1.2.2. Кінематична схема

 

Таблиця 1.2.2 – Перелік елементів до кінематичної схеми

Назва Позиція Число зубів зубчастих коліс, заходження черевиків, ходових гвинтів Модуль або хід гвинтової лінії для ходових гвинтів, крок ланцюга, мм Напрямок та кут нахилу зубів, напрямок витка, діаметр черв'яка, тип черв'яка
Бабка шліфувальна     1,5  
Бабка шліфувальна     1,5  
Бабка шліфувальна     2,0  
Механізм підйому     2,0  
Механізм підйому       Ліве
Редуктор підйому       Ліве
Редуктор підйому     2,5 30, Праве
Редуктор підйому     2,5 Праве
Механізм поперечної подачі       5°42’38’’
Механізм поперечної подачі       Праве
Механізм тонкої подачі       20, Праве
Каретка з колоною     2,5  
Каретка з колоною     2,5  
Каретка з колоною       Праве
Основа столу        
Основа столу        
Основа столу        
Механізм переміщення столу        
Стіл   -    

Таблиця 1.2.3 – Технічні дані і характеристики верстата 3Е642Е


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)