АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особи, що підлягають страхуванню на випадок безробіття

Читайте также:
  1. Випадок
  2. Випадок скінченної кількості вимірювань
  3. Електронні інформаційні портали, що підлягають огляду для формування інформаційно-аналітичної довідки
  4. Зазначте вимоги до особи, яка має намір стати суддею.
  5. Заява підписується особою, яка її подає. До заяви додасться оформлений належним чином документ, що підтверджує повноваження особи, яка її подає, відповідно до вимог цього Кодексу.
  6. Кримінальне провадження щодо особи, яка тримається під вартою, неповнолітньої особи має бути здійснено невідкладно і розглянуто в суді першочергово.
  7. На випадок, якщо на місце у фіналі претендує більше одного гравця.
  8. Обсяг дієздатності фізичної особи, обмеженої в цивільній дієздатності
  9. Права, обов’язки та відповідальність свідка у кримінальному провадженні. Особи, які не можуть бути допитані як свідки.
  10. Про застосування технічних засобів фіксування процесуальної дії заздалегідь повідомляються особи, які беруть участь у процесуальній дії.
  11. Про затримання і взяття під варту неповнолітнього негайно сповіщаються його батьки чи особи, які їх замінюють.

Застраховані особи. Страхуванню на випадок безробіття підлягають особи, що працюють на умовах трудового договору (контракту), включаючи тих, що проходять альтернативну (невійськову) службу, а також ті, що працюють неповний робочий день або неповний робочий тиждень, та на інших підставах, передбачених законодавством про працю. Окрім найманих працівників, згідно чинного законодавства, застрахованими на випадок безробіття є також інші особи (громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана ВРУ), на користь яких здійснюється страхування.

Представниками застрахованих осіб є профспілки або їх об’єднання чи інші уповноважені найманими працівниками органи (представники).

Статусу застрахованої особа набуває з дня укладання трудового договору, з якого починається сплата страхових внесків. Їх сплата припиняється відповідно з дня розірвання договору. Застрахованим особам видається свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яке є єдиним для всіх видів соціального страхування. Порядок його видачі та зразок затверджується Кабміном України.

Страхуванню на випадок безробіття не підлягають:

- працюючі пенсіонери та особи, в яких відповідно до законодавства виникло право на пенсію;

- іноземці та особи без громадянства, які тимчасово працюють за наймом в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором.

Застраховані особи отримують право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги. Право на їх отримання мають також незастраховані особи (військовослужбовці України, звільнені з військової служби у зв’язку з скороченням чисельності чи штату без права на пенсію) та особи, що вперше шукають роботу, інші незастраховані особи у разі їх реєстрації в установленому порядку як безробітні.

Громадяни України, що працюють за її межами та незастраховані у системі соціального страхування на випадок безробіття країни, в якій вони перебувають, мають право на забезпечення за умови сплати страховику страхових внесків, якщо інше не передбачено міжнародним договором.

Особи, що забезпечують себе роботою самостійно (члени творчих спілок, творчі працівники, не члени творчих спілок), фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, особи, що виконують роботи (послуги) згідно з цивільно-правовими угодами мають право на матеріальне забезпечення за умови сплати страхових внесків.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)