АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Напрями вдосконалення системи соціального страхування

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  4. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  5. Антропологія менеджменту та антропологія конфлікту як перспективні напрями досліджень
  6. База даних як складова інформаційної системи
  7. Базові компоненти соціального життя
  8. Банківської системи в Україні.
  9. В Службу соціального супроводу «Альтаїр»
  10. в умовах рейтингової системи
  11. Вибір технічних засобів та розробка технічної структури системи управління
  12. Визначення властивостей нервової системи за психомоторними показниками (теппінг-тест)

Складність соціальної ситуації потребує проведення великих соціальних реформ, у ході яких слід розв”язати такі ключові завдання:

-Створити економічні та правові умови для підвищення трудової активності, розвитку підприємництва і ділової ініціативи працездатних громадян;

-Забезпечити підвищення рівня соціальної захищенності і соціального обслуговування ветеранів, інвалідів, людей похилого віку, дітей, інших непрацездатних та соціальновразливих груп населення;

-Створити однакові стартові умови для всіх громадян незалежно від місця проживання й рівня доходів у реалізації прав на охорону здоров”я й отримання освіти.

Для виконання цих завдань необхідно: 1)завершити формування законодавчої бази, яка забезпечить проведення активної і дієвої соціальної політики; 2) підвищити фінансову стабільність і ефективність використання коштів державних позабюджетних соціальних фондів і недержавних фондів, які здійснюють соціальне страхування.

Із метою стабільного фінансового забезпечення реформи соціального захисту населення потрібно вжити таких першочергових заходів:

-забезпечити стабільне, стійке фінансування прийнятих програм соціального захисту населення відповідно до затверджених показників бюджетіврізних рівнів, бюдежтів фондів державного соціального стархування, бюджеті внедержавних фондів, які здійснюють різні види соціального страхування громадян;

-активніше залучати кошти населення через розвиток і стимулювання обов”язкового та добровільного страхування;

-забезпечити стійкість та надійність страхових систем у виконанні страхових зобов”язань за рахунок підвищення вимог до розміру статутного капіталу, розвитку інституту перестрахування, резервування тощо.

У подальшому реформуванні системи соціального страхування необхідно вирішити ряд організаційних питань. Потребують оптимізації операції зі сплати страхових внесків до фондів. У світовій практиці ця проблема вирішується шляхом передачі права на збір страхових внесків податковій службі або іншій структурі з можливим введенням єдиного соціального податку.

Запровадження єдиного соціального внеску з 01.01.2011 рр. обумовило узгодження бази нарахувань по внескам до всіх соціальних фондів, кількості й розміру страхових тарифів. Введення єдиного внеску стало одним із перспективних напрямів вдосконалення системи соціального страхування в Україні, що вирішуватиметься як в інтересах платників страхових внесків, так і застрахованих осіб, однак ще в більшій мірі збільшило навантаження на ПФУ, який являється адміністратором внеску.

Реформування системи соціального страхування потребує запровадження п”яти окремих програм обов”язкового державного соціального страхування: пенсійного, медичного, у зв”язку з тимчасовою втратою працездатності, на випадок безробіття, а також від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Виокремлення таких видів соціального страхування сприяє підвищенню ефективності організації страхового захисту від конкретних соціальних ризиків. У цьому випадку забезпечується повне врахування природи соціального ризику, облік фінансових витрат, однорідність інтересів застрахованих осіб.

 

1. Поняття страхування тимчасової втрати працездатності, основні принципи.

2. Управління та нагляд у сфері страхування тимчасової втрати працездатності.

3. Кошти страхування: джерела формування та порядок використання.

4. Визначення розміру страхових внесків, порядок та строки сплати.

5. Забезпечення за страхуванням тимчасової втрати працездатності

6. Сутність, завдання і основні принципи СНВВПЗ

7. Управління і нагляд у сфері стр-я від НВ

8. Відщкодування шкоди заподіяної застрахованому ушкодженнями його здоров'я

9. Фін-я стр-я від НВ

10. Порядок і строки проведення страх. виплат

11. Суть, значення, основні принципи страхування на випадок безробіття.

12. Особи, що підлягають страхуванню на випадок безробіття.

13. Джерела коштів страхового фонду та їх використання.

14. Розмір та порядок сплати страхових внесків.

15. Матеріальне забезпечення на випадок безробіття.

16. Управління та нагляд у сфері страхування на випадок безробіття.

17. Значення пенсійного страхування, основні принципи.

18.Пенсійна система України: принципи організації, структура. Пенсійний фонд України (ПФУ)

19. Порядок нарахування страхових внесків, визначення розмірів і строки сплати страхових внесків до ПФУ

20. вітність до ПФУ

21. Виплата пенсій в солідарній системі.

22. Особливості недержавного соціального страхування.

23. Недержавне пенсійне страхування.

24. Недержавне медичне страхування.

25. Існуючі проблеми етапу реформування системи соціального страхування в Україні.

26. Напрями вдосконалення соціального страхування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)