АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стадія відгонки розчинника зі шроту

Читайте также:
  1. F 1. Імперіалізм — особлива стадія капіталізму
  2. Відповідно, визначивши експериментальну різницю в температурах кипіння розчину і чистого розчинника
  3. ПОЛІТИЧНА СТАДІЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ВІДРОДЖЕННЯ
  4. Стадія дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії).
  5. Стадія екстракції олії з підготовленої макухи розчинником.
  6. Стадія І — збільшення середньої продуктивності
  7. Стадія приймання, зберігання та видачі розчинника.
  8. Стадія рекуперації розчинника.
  9. Тема 1. ПРОЦЕС ПРОТОІНДУСТРІАЛІЗАЦІЇ - РАННЯ СТАДІЯ ГЕНЕЗИСУ ІНДУСТРІАЛЬНОГО СУСПІЛЬСТВА
  10. Тема 4: Організаційна стадія наукового пошуку

Шрот скребковим конвеєром №2 поз. J-07 стадії екстракції олії з підготовленої макухи розчинником подається на ущільнюючий шнек поз. J-13, який служить затвором для запобігання проникнення пари розчинника з тостера в повітряне середовище робочої зони, і далі в тостер поз. J-14, де відбувається процес випаровування розчинника зі шроту (рекуперація). При зупинці тостера поз. J-14 здійснюється автоматична зупинка скребкового конвеєра №2 поз. J-07 (блокування № 34).

Тостер поз. J-14 складається з шести чанів, у яких послідовно відбуваються наступні процеси: 1,2 - попередня рекуперація за допомогою „глухої” водяної пари, 3 - парова дистиляція „гострою” водяною парою, 4 – видалення надлишкової вологи за рахунок природньої вентиляції, 5,6 - охолодження шроту повітрям. Для рекуперації розчинника зі шроту в тостер поз. J-14 подається водяна пара з тиском 0,5÷0,6 МПа (т. РІ J-14/1). До 1-го та 2-го чанів тостера поз. J-14 подається глуха водяна пара з тиском 0,5÷0,6 МПа (т. РІ J-14/3). До 3-го чану тостера поз. J-14 подається гостра водяна пара з тиском 0,03÷0,15 МПа (т. РІ J-50), яка попередньо перегрівається в нагрівачі гострої пари поз. J-50 до температури 110÷150 0С (т. ТІ J-50). Перегрів гострої водяної пари в нагрівачі здійснюється глухою водяною парою. При низькій температурі водяної пари на вході до дільниці екстракції, до 3-го чану тостера поз. J-14 подається гостра водяна пара, яка попередньо перегрівається в електричному пароперегрівачі поз. J-63 стадії дистиляції місцели і отримання готової продукції до температури не вище 200 0С. Конденсат водяної пари від тостера поз. J-14 та нагрівача гострої пари поз. J-50 подається до системи збирання конденсату водяної пари. Парова суміш розчинника та вологи з верхньої частини тостера з температурою 75÷100 ºС (т. ТІ J-14/2) і розрідженням 0,1÷0,3 кПа (т. РІ J-14/2), яке забезпечується роботою повітродувки поз. J-40 стадії рекуперації розчинника, подається на мокрий шротоуловлювач поз. J-21 стадії рекуперації розчинника.

Охолодження шроту в 5-му та 6-му чані тостера поз. J-14 здійснюється подачею до чану повітря вентилятором тостера. Після тостера повітря очищається в циклонах і викидається до атмосфери.

Шрот від тостера поз. J-14 з вмістом: олії – не більше 1,5 %; вологи - 9÷11%; розчинника – не більше 0,08% (т. QO 33) надходить на скребковий конвеєр №3 поз. J-15, потім на шнек поз. J-16, яким шрот виводиться за межі дільниці екстракції і зсипається до норії поз. ПТ12, яка завантажує шрот до проміжного бункера поз. Е13. З проміжного бункера поз. Е13 шрот завантажується до автотранспорту і направляється до залізничних вагонів.

На стадії здійснюються наступні блокування:

- зупинка норії поз. ПТ12 при перевантаженні електродвигуна норії (блокування № 27);

- зупинка скребкового конвеєра №3 поз. J-15 при зупинці шнека поз. J-16 (блокування № 35);

- зупинка шнека поз. J-16 при зупинці норії поз. ПТ12 (блокування № 14).

На щиті оператора здійснюється сигналізація стану обладнання „в роботі”:

Норія поз. ПТ12 - т. GSАН ПТ12;

Ущільнюючий шнек поз. J-13 - т. GSАН J-13;

Тостер поз. J-14 - т. GSАН J-14;

Скребковий конвеєр №3 поз. J-15 - т. GАН J-15;

Шнек поз. J-16 - т. GSАН J-16.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)