АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стадія рекуперації розчинника

Читайте также:
  1. F 1. Імперіалізм — особлива стадія капіталізму
  2. ПОЛІТИЧНА СТАДІЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ВІДРОДЖЕННЯ
  3. Стадія відгонки розчинника зі шроту.
  4. Стадія дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії).
  5. Стадія екстракції олії з підготовленої макухи розчинником.
  6. Стадія І — збільшення середньої продуктивності
  7. Стадія приймання, зберігання та видачі розчинника.
  8. Тема 1. ПРОЦЕС ПРОТОІНДУСТРІАЛІЗАЦІЇ - РАННЯ СТАДІЯ ГЕНЕЗИСУ ІНДУСТРІАЛЬНОГО СУСПІЛЬСТВА
  9. Тема 4: Організаційна стадія наукового пошуку

Парова суміш розчинника і вологи після тостера поз. J-14 стадії відгонки розчинника зі шроту через мокрий шротоуловлювач поз. J-21, де за допомогою зрошення гарячою водою очищається від часток шроту, направляється в трубний простір конденсатора тостера поз. J-36. Вода на зрошення мокрого шротоуловлювача поз. J-21 подається з початкового шламовипарювача поз. J-17 циркуляційним насосом гарячої води поз. J-19 і після мокрого шротоуловлювача поз. J-21 самопливом повертається до початкового шламовипарювача поз. J-17. В трубному просторі конденсатора тостера поз. J-36 парова суміш розчинника і вологи конденсується, за рахунок подачі в міжтрубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46, рівень в якому контролюється по скляним показчикам рівня.

Пара розчинника від екстрактора поз. J-06 стадії екстракції олії з підготовленої макухи розчинником направляється в міжтрубний простір конденсатора екстрактора поз. J-37, в якому вона конденсується за рахунок подачі в трубний простір конденсатора води оборотної і у вигляді конденсату самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46.

Пара розчинника від сепаратора І-ї ступені поз. J-26 стадії дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії) направляється в міжтрубний простір конденсатора І-ї ступені поз. J-35 за рахунок розрідження, яке забезпечується роботою парового ежектора поз. J-52/1, до якого подається гостра водяна пара тиском 0,1÷0,5 МПа (т. РІ J-52/1). В міжтрубному просторі конденсатора І-ї ступені поз. J-35 пара розчинника конденсується, за рахунок подачі в трубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату насосом розчинника І-ї ступені поз. J-54/1 подається до робочого баку розчинника поз. поз. J-44 стадії екстракції олії з підготовленої макухи розчинником, рівень в якому контролюється по скляним показчикам рівня. Насос розчинника І-ї ступені поз. J-54/1 автоматично вмикається по максимальному рівню (т. LSАН J-54/1) и вимикається по мінімальному рівню (т. LSАL J-54/1) в розширювальному баку на лінії всмоктування насосу (блокування № 36, 37). Пара розчинника, яка не сконденсувалась, ежектором поз. J-52/1 подається до економайзера поз. J-51.

Пара розчинника від сепаратора ІІ-ї ступені поз. J-28 стадії дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії) направляється в міжтрубний простір конденсатора ІІ-ї ступені поз. J-34 за рахунок розрідження, яке забезпечується роботою парового ежектора поз. J-52/2, до якого подається гостра водяна пара тиском 0,1÷0,5 МПа (т. РІ J-52/2). В міжтрубному просторі конденсатора ІІ-ї ступені поз. J-34 пара розчинника конденсується, за рахунок подачі в трубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату насосом розчинника ІІ-ї ступені поз. J-54/2 подається до водовідокремлювача поз. J-46. Насос розчинника ІІ-ї ступені поз. J-54/2 автоматично вмикається по максимальному рівню (т. LSАН J-54/2) и вимикається по мінімальному рівню (т. LSАL J-54/2) в розширювальному баку на лінії всмоктування насосу (блокування № 38, 39). Пара розчинника, яка не сконденсувалась, ежектором поз. J-52/2 подається до економайзера поз. J-51.

В економайзері поз. J-51 суміш пари розчинника і води від ежекторів поз. J-52/1,2 охолоджується і конденсується за рахунок подачі до верхньої частини економайзера води циркуляційним насосом економайзера поз. J-55 та подачі до оболонки економайзера води оборотної. Вода з розчинником з нижньої частини економайзера поз. J-51 через теплообмінник економайзера поз. J-53, де вона охолоджується водою оборотною, і переливний бачок, з якого надлишок води з розчинником самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46, подається на всмоктування циркуляційного насосу економайзера поз. J-55. Насосом поз. J-53 вода через пластинчатий теплообмінник поз. J-53-1, в якому вона охолоджується водою оборотною до температури не вище 65 0С (т. ТІ J-53-1), повертається до економайзера поз. J-51. Суміш пари розчинника і води з економайзера поз. J-53 направляється в міжтрубний простір конденсатора економайзера поз. J-51-1, де конденсується за рахунок подачі в трубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46. Пара розчинника, яка не сконденсувалась, подається до повітряного конденсатора поз. J-39.

Суміш пари розчинника і води від відгоночної колони дискового типу поз. J-29 стадії дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії) направляється в міжтрубний простір конденсатора відгоночної колони поз. J-33, де конденсується за рахунок подачі в трубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46.

Суміш пари розчинника і води з початкового шламовипарювача поз. J-17 та кінцевого шламовипарювача поз. J-18 направляється в міжтрубний простір водогрійного конденсатора поз. J-38, де конденсується за рахунок подачі в трубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46.

Пара розчинника, яка не конденсувалась, з усіх конденсаторів та пароповітряна суміш розчинника з трубопроводів дихання та водовідокремлювача поз. J-46, збірників оборотного сховища поз. 41/1,2,3 стадії приймання, зберігання та видачі розчинника, фільтра олії поз. J-10 та робочого бака розчинника поз. поз. J-44 стадії екстракції олії з підготовленої макухи розчинником, танка олії поз. J-11, місцелопромивача поз. J-22 та збірника місцели поз. J-23 стадії дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії) направляється в трубний простір повітряного конденсатора поз. J-39, де конденсується за рахунок подачі в міжтрубний простір конденсатора води оборотної, і у вигляді конденсату самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46.

Остаточне очищення повітря від пари розчинника здійснюється в абсорбційній башті поз. J-47 під розрідженням 0,2÷0,4 кПа (т. РІ J-47), яке забезпечується роботою повітродувки поз. J-40, шляхом охолодження пари розчинника до температури мінус 10÷15 0С (т. ТІ J-47) і конденсації розчинника фреоном, який циркулює через абсорбційну башту поз. J-47 за допомогою виморожувача поз. J-48. Конденсат розчинника з абсорбційної башти поз. J-47 самопливом зливається до водовідокремлювача поз. J-46, а очищене повітря в кількості 10÷40 м3/годину (т. FІ J-40) викидається до атмосфери повітродувкою поз. J-40. На трубопроводі викиду повітря до атмосфери здійснюється контроль за вмістом розчинника (т. QO 34).

Забезпечення конденсаторів стадії рекуперації розчинника водою оборотною здійснюється від водооборотного циклу.

Конденсат (розчинник + вода) з усіх конденсаторів надходить у водовідокремлювач поз. J-46, де відбувається відділення розчинника від води. Розчинник з верхньої частини водовідокремлювача поз. J-46 перетікає до робочого баку розчинника поз. J-44 стадії екстракції олії з підготовленої макухи розчинником, потім насосом поз. J-43 подається на останню ступінь в екстрактор поз. J-06. Втрати розчинника поповнюються подачею розчинника насосом поз. J-42 зі збірників поз. 41/1,2,3 стадії приймання, зберігання та видачі розчинника до водовідокремлювача поз. J-46.

З водовідокремлювача поз. J-46: з середньої частини – самопливом, а з нижньої частини після змішування з водою госппитною – насосом відведення стічних вод поз. J-20, разом зі стічними водами від місцелопромивача поз. J-22 та збірника місцели поз. J-23 стадії дистиляції місцели і отримання готової продукції (олії), вода, забруднена розчинником, подається до кінцевого шламовипарювача поз. J-18.

Забруднена вода від мокрого шротоуловлювача поз. J-21 зливається до початкового шламовипарювача поз. J-17, де за рахунок подачі гострої пари здійснюється її нагрів до температури 75÷95 0С (т. ТІ J-17) і випаровування розчинника. З початкового шламовипарювача поз. J-17 надлишок води переливається до кінцевого шламовипарювача поз. J-18, в який насосом поз. J-20 подаються стічні води. В кінцевому шламовипарювачі поз. J-18 здійснюється нагрів стічних вод до температури 75÷95 0С (т. ТІ J-18) за рахунок подачі гострої пари і остаточне випаровування розчинника. Суміш пари розчинника і води з початкового шламовипарювача поз. J-17 і кінцевого шламовипарювача поз. J-18 надходить для конденсації в міжтрубний простір водогрійного конденсатора поз. J-38.

Стічна вода з кінцевого шламовипарювача поз. J-18 переливається до циркуляційної ємкості поз. J-60. З ємкості поз. J-60 надлишок стічної води по трубопроводу, в якому здійснюється контроль за відсутністю розчинника (т. QO 35), переливається в бензоуловлювач поз. J-45, до якого також зливається стічна вода від трапової каналізації на відмітці 0,00 м. В ємкості поз. J-60 здійснюється циркуляція стічної води відцентровим насосом поз. J-61 з тиском нагнітання 0,1÷0,2 МПа (т. РІ J-61) через теплообмінник охолодження поз. J-62, в якому вода стічна (в трубному просторі) охолоджується водою оборотною (в між трубному просторі) до температури не вище 55 0С (т. ТІ J-62). Відокремлений гексан з верхньої частини бензоуловлювача зливається в збірник оборотного бензосховища поз. 41/3 стадії приймання, зберігання та видачі розчинника. Відокремлена вода з нижньої частини бензоуловлювача зливається через контрольний колодязь поз. 46 до каналізації. В контрольному колодязі здійснюється автоматичний газовий аналіз (т. ІQAH 12/9) за концентрацією парів гексану, яка не повинна перевищувати 0,115 % об. (10% НКМВ), а також аналітичний контроль на вміст в стічній воді: гексану не більше 10 мг/м3, олії не більше 15 мг/м3 (т. QO 21).

На щиті оператора здійснюється сигналізація стану обладнання „в роботі”:

Циркуляційний насос гарячої води поз. J-19 - т. GАН J-19;

Насос відведення стічних вод поз. J-20 - т. GАН J-20;

Повітродувка поз. J-40 - т. GАН J-40;

Виморожувач поз. J-48 - т. GАН J-48;

Насос розчинника І-ї ступені поз. J-54/1 - т. GАН J-54/1;

Насос розчинника ІІ-ї ступені поз. J-54/2 - т. GАН J-54/2;

Циркуляційний насос економайзера поз. J-55 - т. GАН J-55.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)