АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. Вправа 1. Для кожного наведеного нижче положення знайдіть відповідний термін або поняття

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

Вправа 1. Для кожного наведеного нижче положення знайдіть відповідний термін або поняття.

1. Оцінка майна, здійснювана самостійно державними органами приватизації з використанням стандартної методології та стандартного набору вихідних даних.

2. Вартість майна, з якою розпочинається його продаж встановленими законодавством способами, що передбачають конкуренцію покупців.

3. Сума вартості активів підприємства, відображених у його передавальному балансі.

4. Комплекс методичних підходів, методів та оціночних процедур, що відповідають певному виду вартості майна.

5. Визначення певного виду вартості майна суб’єктом оціночної діяльності за договором із замовником.

6. Визначена на дату оцінки поточна вартість витрат на створення (придбання) нового об’єкта, подібного до об’єкта оцінки, який може бути йому рівноцінною заміною.

7. Принцип, який ґрунтується на тому, що майно має вартість тільки за умови корисності його для потенційного власника або користувача.

8. Вартість активів, за якою активи відображаються в передавальному балансі підприємства, складеному на дату оцінки, у тому числі активи, що підлягали переоцінці на засадах незалежної оцінки.

9. Принцип, який передбачає врахування поведінки покупців на ринку, яка полягає у тому, що за придбання майна не сплачується сума, більша від мінімальної ціни майна такої ж корисності, яке продається на ринку.

10. Вартість, яка може бути отримана за умови продажу об’єкта оцінки у строк, що є значно коротшим від строку експозиції подібного майна, протягом якого воно може бути продане за ціною, яка дорівнює ринковій вартості.

11. Вартість, визначена з урахуванням конкретних умов, вимог та мети інвестування в об’єкт оцінки.

12. Принцип, який відображає співвідношення пропонування та попиту на подібне майно.

13. Принцип, який передбачає, що вартість об’єкта оцінки визначається розміром економічних вигод, які очікуються від володіння, користування, розпорядження ним.

14. Вартість заміщення (відтворення) об’єкта оцінки за вирахуванням усіх видів зносу.

15. Вартість, яка розраховується виходячи із сучасних умов використання об’єкта оцінки і може не відповідати його найбільш ефективному використанню.

16. Принцип, який передбачає врахування впливу на вартість об’єкта оцінки таких факторів, як праця, управління, капітал та земля, що є пропорційним їх внеску у загальний дохід.

17. Сукупна вартість цілісного майнового комплексу, зменшена на суму зобов’язань.

18. Вартість, яку очікується отримати за об’єкт оцінки, що вичерпав корисність відповідно до своїх первісних функцій.

19. Принцип, який полягає в урахуванні залежності ринкової вартості об’єкта оцінки від його найбільш ефективного використання.

20. Підхід до оцінки вартості майна, який передбачає визначення поточної вартості витрат на відтворення або заміщення об’єкта оцінки з подальшим коригуванням їх на суму зносу.

21. Вартість, яка визначається за встановленими алгоритмом та складом вихідних даних.

22. Визначена на дату оцінки поточна вартість витрат на створення (придбання) в сучасних умовах нового об’єкта, який є ідентичним об’єкту оцінки.

23. Підхід до оцінки вартості майна, при якому вартість об’єкта оцінки визначається як поточна вартість очікуваних доходів від найбільш ефективного використання об’єкта оцінки, включаючи дохід від його можливого перепродажу.

24. Підхід до оцінки вартості майна, який передбачає аналіз цін продажу та пропонування подібного майна з відповідним коригуванням відмінностей між об’єктами порівняння та об’єктом оцінки.

 

Поняття:

Переоцінена вартість, принцип корисності, вартість у використанні, вартість заміщення, витратний підхід, принцип очікування, незалежна оцінка, база оцінки, початкова вартість майна, принцип внеску, інвестиційна вартість, вартість ліквідації, оціночна вартість, дохідний підхід, принцип найбільш ефективного використання, залишкова вартість заміщення, принцип попиту та пропонування, вартість відтворення, стандартизована оцінка, ліквідаційна вартість, сукупна вартість цілісного майнового комплексу, принцип заміщення, чиста вартість цілісного майнового комплексу, порівняльний підхід.

 

Вправа 2. Розв’язати задачі, користуючись наведеною нижче методикою.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)