АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Диференційна діагностика. Колібактеріоз усіх видів молод няку потрібно відрізняти від анаеробної дизентерії (ентеротоксемії); у поросят — трансмісивного гастроентериту

Читайте также:
  1. Аналіз, діагностика та прогнозування розвитку регіональної економіки
  2. Вади розвитку у дітей, діагностика,лікувальна тактика та надання екстреної медичної допомоги.
  3. Вступ. Педагогічна діагностика (поняття, складові і функції педагогічної діагностики).
  4. Диференційна діагностика
  5. Диференційна діагностика гідронефрозу
  6. Диференційна рента
  7. ДІАГНОСТИКА
  8. Діагностика
  9. Діагностика амортизаторів.
  10. Діагностика важковиховуваності
  11. ДІАГНОСТИКА ВИХОВАНОСТІ

Колібактеріоз усіх видів молод няку потрібно відрізняти від анаеробної дизентерії (ентеротоксемії); у поросят — трансмісивного гастроентериту, ентеровірусного гастро ентериту і сальмонельозу; у телят — диплококової, ротавірусної та коронавірусної інфекції. При анаеробній дизентерії у по росят, телят і ягнят характерними є надгострий перебіг хвороби, кривавий пронос, швидка загибель молодняку впродовж 2 — 4 год.

При бактеріологічному дослідженні патологічного матеріалу виді ляють Clostridium perfrindens типу D або С, у вмісті кишок знахо дять типоспецифічний токсин. У разі трансмісивного гаст роентериту поросят відмічають контагіозність і майже 100 %-ву летальність новонароджених поросят. Лабораторні дослідження (виділення вірусу, його ідентифікація за РН в культурі клітин, РІФ, а за необхідності — біопроба на поросятах) забезпечують безпомил кове встановлення діагнозу.

Ентеровірусний гастроентерит не реєструється у по росят до 2 — 3-тижневого віку, проходить не так гостро, як колібак теріоз, і з незначною летальністю (близько 10 %). Вірусологічними й бактеріологічними дослідженнями вдається надійно диференціюва ти ці захворювання. Сальмонельозом частіше уражаються по росята віком понад 2 міс, захворювання поросят-сисунів супрово джується високою температурою (40 - 42 °С). У посівах на диферен-ційно-діагностичні середовища виділяють паратифозні бактерії. Диплококова інфекція молодняку клінічно може нагадува ти септичну форму колібактеріозу, однак для неї характерні висока температура тіла (до 42 °С), опухання суглобів. Спостерігається значне збільшення селезінки. У посівах з крові серця і паренхіматоз них органів виділяють стрептококи. Ротавірусна інфекція уражує телят різного віку, фекалії забарвлені в жовтий колір. Вирі шальне значення для діагностики хвороби мають результати бакте ріологічних посівів та вірусологічних досліджень фецес і вмісту ки шок за РН, РДП, РІФ. Коронавірусна інфекція новона роджених телят супроводжується профузною діареєю з доміш ками слизу та крові. Хворіють телята різного віку. У гістозрізах ви являють ураження епітеліальних клітин ворсинок. Захворювання диференціюють на підставі результатів бактеріологічних досліджень та досліджень за РГА (РЗГА) вмісту кишок. Діареї незараз ного походження виникають внаслідок неправильного та не своєчасного згодовування молозива. При цьому результати бактері ологічного та вірусологічного досліджень негативні.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)