АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок виконання роботи. Спостереження за ходом осіданням суспензії, що міститься у скляній високій склянці, проводять за допомогою торзійних вагів (рис.1.4)

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  5. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  6. II. Порядок аккредитации
  7. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  8. II. Порядок медицинского освидетельствования
  9. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе
  10. II. Порядок приема и увольнения
  11. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  12. III . Порядок присвоения квалификационной категории

Спостереження за ходом осіданням суспензії, що міститься у скляній високій склянці, проводять за допомогою торзійних вагів (рис.1.4)

 

Перед початком проведення експерименту необхідно зважити шальку в дисперсійному сере­дови­щі. Для цього наливають в стакан 1 (рис.1.4) 500 мл води та занурю­ють у воду шальку 2, яка прикріп­лена до коромисла терезів 3. Слід­куючи за тим, щоб шалька не тор­калася стінок стакана, вимірюють глибину H занурення шальки у во­ду. Відкривають аретир 4 та рухом важеля 5 встановлюють показчик рівноваги 6 у нульове положення. Стрілка терезів 7 покаже на шкалі масу шальки в дисперсійному се­редовищі Q 0.

 

Для приготування суспензії (концентрація суспензії задається викладачем) певну кількість дос­ліджуваного дисперсного порошку поміщають у ступку, змочують водою, переносять у склянку і наповнюють до мітки дистильова­ною водою. Перемішують паличкою з гумовимнаконечником до рівномірного розподілу частинок по всьому об'єму склянки. Закін­чивши перемішування, шальку швидко занурюють у суспензію. Одночасно із зануренням шальки включають секундомір. Звільнив­ши коромисло, пересуванням аретиру врівноважують ваги й прово­дять вимірювання маси осаду залежно від часу. Час між вимірю­ваннями вибирають самостійно, виходячи з необхідності побудови точної, плавної кривої.

Перше вимірювання маси Q необхідно зробити якомога швид­ше, щоб спостерігати осідання найбільш великих частинок, що міс­тяться в суспензії. Подальші зважування проводять через інтервали часу, які дорівнюють спочатку 15–20 с та збільшуються зі змен­шенням швидкості накопичення осаду. Вимірювання проводять до тих пір, поки суспензія повністю не освітлиться або показники ва­гів не будуть змінюватися протягом 5–7 хв. В ідеальному випадку експеримент закінчується, коли маса осаду досягає кількості по­рошку, узятого для приготування суспензії. Вимірювання можна закінчувати тоді, коли зміна маси за 10 хв. складає не більше 2–3 міліграмів, або коли на шальку вагів випадає не менше 75% почат­кової кількості порошку. Після закінчення вимірювання шальку виймають із суспензії і змивають з неї частинки, які осіли.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)