АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Коротка версія лекції

Читайте также:
  1. INTERNET EXPLORER 5.0 російська версія
  2. Етап. Коротка характеристика діяльності підприємства на ринку
  3. Жизнь слишком коротка, чтобы скрывать свою любовь. Почему восьмилетки так медленно понимают, что и тридцатишестилетним нужно столько же ласки, сколько и четырехлетним?
  4. КОРОТКА АНОТАЦІЯ
  5. Коротка господарсько-економічна характеристика господарства.
  6. КОРОТКА ДОВІДКА ПРО КАФЕДРУ, ЦИКЛОВУ КОМІСІЮ
  7. Коротка інтерпретація шкал 3-го рівня
  8. Коротка характеристика гірничопромислового району
  9. Коротка характеристика цеху і обладнання, що експлуатується
  10. Міф сьомий: версія необхідності двомовності
  11. ПЕСЕНКА КОРОТКАЯ КАК ЖИЗНЬ САМА

Необхідність створення систем якості

 

В умовах ринкової економіки успішна діяльність будь-якої компанії можлива лише в тому випадку, коли вироблені нею продукція/послуги:

· відповідають чітко визначеним потребам, середовищу застосування і призначення;

· мають необхідні споживчі властивості;

· відповідають діючим (прийнятим, погодженим) нормативним документам;

· відповідають чинному законодавству та іншим вимогам суспільства;

· пропонуються покупцеві за конкурентноспроможними цінами;

· обумовлюють одержання прибутку.

 

Як цього досягти?

Міжнародні стандарти серії ISO 9000 дають на це питання однозначну відповідь – чи необхідно у компаніях створювати системи менеджменту якістю (Quality Management System), під якими розуміємо сукупність організаційної структури, методик, процесів і ресурсів, необхідних для здійснення загального управління якістю (ISO 9000:2000).

 

Система менеджменту якістю (СМЯ) компанії будується з урахуванням головної умови, згідно з якою для досягнення вищезазначених цілей необхідно організувати діяльність так, щоб тримати під контролем усі технічні, адміністративні та людські чинники (ресурси), що впливають на якість виробленої програмної продукції і послуг. Управління якістю повинно бути орієнтоване на виявлення, скорочення, усунення, а головне, своєчасне запобігання випуску програмної продукції незадовільної якості.

СМЯ компанії значно впливає на результати цінової і нецінової конкуренції. СМЯ забезпечує можливість зниження собівартості виробленої програмної продукції і послуг, пов'язаних із її впровадженням, експлуатацією і супроводженням. СМЯ здатна виявити й оцінити наслідки, усунути, а головне, попередити появу непродуктивних втрат і дефектів у всіх сферах діяльності компанії. СМЯ орієнтується на виявлення причин дефектів і недопущення їх у майбутньому як силами співробітників підрозділу якості, так і фахівцями всіх сфер виробництва компанії.

СМЯ дає впевненість вищому керівництву в тому, що діяльність компанії близька до оптимальної, і забезпечує керованість характеристиками якості програмних засобів чи послуг, які розробляються та надаються. Наявність у компанії ефективної СМЯ дозволяє реагувати на різні вимоги ринку до якості за допомогою координації змін ціни і якості, створювати різні за якістю програмні продукти, керувати процесом зміни якості програмної продукції, забезпечити запас стійкості компанії та завойовувати нові ринки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)