АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тематика дипломних проектів

Читайте также:
  1. VII. Тематика курсових робіт з аналізу фінансів підприємств
  2. Древнегреческий дидактический эпос: функции, особенности, тематика. Поэмы Гесиода – идейное и художественное своеобразие.
  3. Жанр элегии в древнегреческой лирике: происхождение, тематика, основные разновидности и представители.
  4. Жизнь и творчество Софокла. Тематика пьес, новаторство драматурга. Мастерство сюжетосложения в трагедии рока «Царь Эдип».
  5. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВИХ ТА ДИПЛОМНИХ РОБІТ
  6. Загальні вимоги та методичні рекомендації щодо виконання дипломних робіт, видання четверте, доповнене. – Дніпропетровськ: ДДФА, 2012. – 53 с.
  7. Захист і оцінка дипломних проектів
  8. КАК ВОЗМОЖНА ЧИСТАЯ МАТЕМАТИКА?
  9. КОПЕРНИК, КОПЕРНИКАНСКОЕ УЧЕНИЕ И МАТЕМАТИКА
  10. КУРСОВИХ ТА ДИПЛОМНИХ РОБІТ
  11. Математика
  12. Математика

Тематика дипломних проектів повинна бути актуальною і спрямованою на вирішення завдань відповідно до напряму майбутньої діяльності фахівця. Теми дипломних проектів підбирають викладачі спецдисциплін, розглядаються і затверджуються на засіданні циклової комісії. Після затвердження теми дипломного проекту, проходить їх закріплення за студентами (з визначенням керівника проекту),що оформлюється наказом директора технікуму.

Рекомендовані теми проектів:

а) житлові будівлі висотою 3-9 поверхів;

б) громадські будівлі: адміністративні будівлі, школи,дитячі садки, лабораторні корпуси, клуби тощо;

в) сакральні споруди;

г) однородинні житлові будинки;

д) промислові будівлі: одноповерхові будівлі різного призначення, зблоковані з адміністративно-побутовими корпусами висотою 2-5 поверхів.

Конструктивну схему будівлі та її об’ємно-розпланувальне рішення приймають згідно паспорта типового проекту (із застосуванням сучасних планувальних норм, конструкцій та матеріалів), який долучається до завдання на проектування.

Перевагу слід надавати розробці дипломного проекту на реальній основі. В цьому випадку приймається конкретний об’єкт, адекватний містобудівній ситуації. Майданчик для будівництва слід приймати з усіма наявними факторами: кліматичними умовами, рельєфом місцевості, орієнтацією по частинах світу, грунтами, розташуванням існуючої забудови тощо. Розробка дипломного проекту на реальній основі викликає певні труднощі, проте сприяє всебічній підготовці майбутнього фахівця.

 

 

Третім різновидом тематики дипломного проектування є завдання, зорієнтовані на реконструкцію та реставрацію конкретних будівель, що мають історичну архітектурну цінність та зміну функціонального призначення існуючих будівель при реконструкції забудови.

В залежності від складності теми дипломного проекту, конкретних цілей і задач, які потрібно вирішити в процесі роботи, керівнику проекту дається право вносити необхідні корективи у склад креслень та пояснювальної записки, враховуючи при цьому, що студент у своєму проекті повинен показати знання по всіх дисциплінах (особливо спеціальних), якими він оволодів у процесі навчання за програмою.

При виконанні дипломних проектів слід приділяти достатню увагу питанню технічної творчості студентів. З цією метою введено макетування, до якого відносяться:

· макети будівель різного призначення;

· макети генпланів;

· стенди до кабінетів спецдисциплін.

Розробка проектів з макетуванням полягає в об’єднанні студентів в творчі групи в кількості від 2 до 3 осіб (залежно від об’єму робіт та їх складності), які займаються створенням макету.

Дипломні проекти, що розробляються з макетуванням, в обов’язковому порядку повинні висвітлювати всі розділи проекту, в повному об’ємі мати пояснювальну і графічну частину. Наочність та інформативність макетування пробуджує у студентів зацікавленість до обраної професії, спонукає їх до творчої самостійної роботи, до пошуку та вивчення сучасних методів спорудження будівель, а також дає можливість перевірити правильність композиційних рішень і гармонійність будівлі. Макетування – це творчі доробки студентів, які використовуються як наочність та допомагають викладачам під час проведення занять.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)