АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Способи представлення графічної інформації

Читайте также:
  1. Аналіз соціологічної інформації.
  2. Базові закони у сфері інформації та інформатизації. Закони, що врегульовують певні види інформаційних відносин (видове законодавство).
  3. Бах інформації. Коливання цього курсу знаходить своє вираження
  4. Близькі родичі та члени сім'ї обвинуваченого і потерпілого, а також представники засобів масової інформації мають пріоритетне право бути присутніми під час судового засідання.
  5. Важливість національних атласів. Національний атлас України як джерело фактографічної та аналітичної інформації.
  6. Валовий національний продукт та способи йогорозрахунку
  7. Види економічної інформації та її класифікація
  8. Види інформації
  9. Види соціальної інформації
  10. Виділення об'єктів довідкової інформації
  11. Виділення об'єктів облікової інформації
  12. Визначення та характеристики управлінської інформації

За призначенням графіку поділяють на станкову (ілюстративну та газетно- журнальн), плакатну, а з часом від плакату утворилась прикладна, тобто рекламну графіка. Своє «нове» значення графіка отримала на прикінці 19 сторіччя завдяки розвитку поліграфічного виробництва, тобто вдосконалення приладів для друку – тиражування. Технічний розвиток друкарства полегшив та збільшив можливості відтворення різноманітних малюнків.

В основі графічної техніки лежить лінія та контраст білого та чорного. Але з часом (історія) це поняття на багато розширилось та було вдосконалене. Крім контурних ліній в створенні зображення використовуються також крапки, штрихи, плями. Саме поєднання цих основних елементів дозволяє створювати тонові градації, надавати зображенню об єм та багатоплановість, відтворювати навіть нереальні, фантастичні перевтілення будь якого обраного об’єкту.

Графічне зображення – це зображення в якому об’єкт створюється завдяки лініям, крапка, штрихам, плямами

Крапку можна вважати початком всіх видів форм в композиції, якщо сприймати її, як початок твору. Крапка, як перший дотик олівця до рисунку, різця до скульптури, пензля до полотна і тд. В. Кандінский говорить, що крапка «запліднює площину».

Лінія (від лат Linea - «лляна нитка, шнур; лінія».) - протяжний і тонкий просторовий об'єкт. Тобто лінія - це слід зміщення крапки і є елементом похідним від неї.

Пляма - це заповненна форма.

Графічна інформація - це будь яка інформація, що передана ябо пред’явлена нам у вигляді, ескизів, складних графічних зображений, символів.

Важливу роль в створенні графічних робіт є продумані, грамотно побудовані образи, які мають донести певну інформацію.

 

Проектування – від латиського projectus, буквально – кинутий вперед Тобто це процес створення майбутнього продукту. Чому продукту. Ілюстрація, рекламне, звернення. Пакування, сайт, 3Д тощо – є продуктами проектування.

Мета робити над проектом - створення як найповнішої відповідності проектованого об'єкту потребам людини, як утилітарним, так і естетичним, тобто проектування наочного світу штучного середовища та створення зручних і красивих речей.

 

 

Проектна графіка це візуалізація всіх етапів формотворчого процесу.

Існують різні види проектної графіки: зображення лінійне, однобарвне (монохромне), багатоколірне (поліхромне). Вживання того або іншого вигляду графіки залежить від характеру проекту і загального композиційного задуму. Лінійна графіка найбільш умовна, вона не претендує на створення ілюзії при передачі об'єму і простору. До неї відносяться ескізи, зарисовки, креслення, де важлива зазвичай лише загальна інформація про об єкт.

Виразні можливості кожної графічної техніки залежать від засобів якими вона створюється. Існують різні види проектної графіки: лінійне зображення, монохромне (одноколірне) зображення, та поліхромне (багатобарвне) зображення.

Лінійна графіка – вимагає меншої витрати часу на виконання, ніж інші види проектної графіки, і застосовується в тих випадках, коли робота не повинна передавати важливі для сприйняття об’ємно-просторові особливості зображуваного предмета. Лінійна графіка найбільш умовна, позбавлена наглядності в передачі обсягу та простору. Малюнок – художнє, авторське відтворення майбутнього проекту. Малюнок (графіка) — зображення якогось предмета, візерунка, портрета або явища на якійсь площині художніми техніками (олівець, перо, різні фарби тощо). Малюнки створюють як на недовговічних поверхнях (палицею на піску), так і на довговічних (мідяні, цинкові дошки-матриці для друкування гравюр тощо). Це також витвори мистецтва, зазвичай на папері. Малюнки старих майстрів давно стали предметом колекціонування приватними особами чи музеями

 

Ескіз – первісне уявлення, пошук образу об'єкта проектуванняю Ескіз (франц. esquisse) - це попередній начерк, що фіксує задум художнього твору чи окремої його частини. В ескізі намічається композиційна побудова, просторів, плани, основні колірні співвідношення майбутнього твору. Ескізи бувають графічні, живописні, скульптурні; зазвичай вони відрізняються вільною біглою манерою виконання, але можуть бути детально опрацьовані. У творчості великих художників ескізи представляють художню цінність і можуть мати не тільки підготовчий, але і самостійний характер.

Креслення – відображує технічні характеристики проекту. Креслення - це проекційне зображення предметів у масштабі на певному носії інформації (папері, кальці, плівці, фанері тощо) за допомогою графічних образів - крапок, відрізків прямих і кривих ліній, символів, умовних позначень і т.п. Креслення використовують або як ілюстрацію до тексту (пояснення до навчального матеріалу), або в складі документації, призначеної для виготовлення виробів. Креслення часто постачають пояснюючими написами, технічними вимогами, вказівками по виготовленню виробу (при необхідності). Різновиди креслень - технічний малюнок, ескіз, схема.

Для роботи над майбутньою композицією слід пам’ятати:

- Зоровий центр на аркуші знаходиться вище або нижче за геометричний, в залежності від обраного вами композиційного задуму.

- Предмети що знаходяться в зоровому центрі більш контрастні та ньюансно пророблені ніж ті що знаходяться подалі.

- Після візуально-розумового аналізу об’єкта необхідно перші враження зафіксувати у начерку, ескізі.

- Продумати, підібрати графічні засоби, матеріали та інструменти для виконання майбутньої композиції.

Композицію слід розглядати як поєднання в єдине ціле всіх складових елементів незважаючи на їх різноманітність.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)