АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок виконання роботи. Із комплекту змінних деталей відібрати необхідний болт з гайкою (за вказівкою викладача), повзун

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  4. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  5. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  6. II. Порядок аккредитации
  7. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  8. II. Порядок медицинского освидетельствования
  9. II. Порядок подачи заявки на участие в Конкурсе
  10. II. Порядок приема и увольнения
  11. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  12. III . Порядок присвоения квалификационной категории

 

  1. Із комплекту змінних деталей відібрати необхідний болт з гайкою (за вказівкою викладача), повзун, дві пластини шорсткістю 2,5 і відповідні втулки для болта.
  2. З довідникової літератури, шляхом замірів і розрахунків вибрати необхідні параметри з’єднання , , , , , , ; коефіцієнти тертя , , . Результати занести в таблицю звіту.
  3. Скласти пристрій так, щоб риска повзуна співпадала з верхньою рискою пластин.
  4. Визначити за формулою (11-2) значення моменту загвинчування відповідно максимальної сили затяжки . Результати розрахунків занести в таблицю звіту.
  5. Розрахувати значення теоретичної граничної зсувної сили за формулою (11-5) для наступних значень моменту загвинчування: ; ; ; ; . Результати занести в таблицю звіту. Побудувати графік залежності граничної зсувної сили від моменту загвинчування .
  6. З тарувального графіку торсійного ключа (рис.11-6) визначити і занести до таблиці звіту покази індикатора , які відповідають моментам затягування ; ; ; ; .
  7. Послідовно здійснити затягування болта до моментів, рівних ; ; ; ; . При кожній затяжці болтового з’єднання навантажити його до початку зсуву повзуна відносно пластин. В момент зсуву покази індикатора динамометричного кільця різко падають. Покази індикатора, що відповідають скачку, записати до таблиці звіту. Після зсуву знову затягнути болт, збільшити момент загвинчування до наступного значення (без зняття попередньої затяжки). При цьому необхідно слідкувати, щоб риска повзуна не вийшла за границі нижньої риски на пластині (інакше болт почне працювати на зріз). Експериментальна сила зсуву визначається по тарувальному графіку машини ДМ-30М (рис.11-5) і являється силою тертя спокою в з’єднанні. Значення сили занести до таблиці звіту.
  8. Повторити дослід при шорсткості пластин 0,63 і 0,16 мкм, визначити силу і її значення занести до таблиці звіту.
  9. Скласти звіт про роботу.

 

 

Контрольні запитання

 

  1. За рахунок чого передається зсувне зусилля у досліджуваному болтовому з’єднанні?
  2. За якими критеріями слід розрахувати болтове з’єднання досліджувальної конструкції?
  3. Яка умова повинна виконуватись для забезпечення нерухомості деталей в з’єднанні при дії сили ?
  4. В якій залежності знаходиться сила від при незмінних і ?
  5. Якими заходами можна збільшити силу зсуву при одній і тій же силі затяжки ?

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)