АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Символьні шрифти

Читайте также:
  1. Векторні шрифти
  2. Поняття про шрифти
  3. Растрові шрифти
  4. Шрифти креслярські

Крім символів букв і цифр часто доводиться працювати з іншими образами. Це спеціальні знаки, що рідко зустрічаються в звичайному тексті, але корисні при виконанні спеціальних робіт. Для спрощення використання їх об'єднують в символьні шрифти. Замість букв і цифр, як в звичайному шрифті, символьний шрифт містить зображення спеціальних символів.

Математиці, наприклад, потрібні букви грецького алфавіту, а також символи£, А ~, =, со, ± і інші. Математичні символи об'єднані в символьний набір Symlbol. Він входить в стандартне постачання системи Windows.

У книгах, пов'язаних з комп'ютерною тематикою, може зустрітися фраза: ".. натиснуть поєднання клавіш Ctrl+Shift+A". Існує безліч різноманітних шрифтів із зображенням клавіш комп'ютерної клавіатури. Такий, наприклад, шрифт Keystroke.

Спеціальні символи потрібні шахістам для побудови шахових діаграм. Один з таких шрифтів називається ChessFairy. Як і інші шрифти, символьні шрифти бувають моноширинними і пропорційними. Шрифт ChessFairy є моноширинним.

У картографії потрібні значки для позначення корисних копалин, промислових споруд, лісів, аеродромів, морських портів, жител різних тварин. Такі символи містить шрифт GeographicSymbols.

Спеціальним символьним набором користуються для запису нотних знаків. Для цього призначений шрифт GeographicSymbols.

Для художнього оформлення літературних творів може бути з успіхом застосований шрифт Ornament. Він містить велику кількість отбивок, віньєток, кутків і інших оформительских елементів.

Для повсякденної роботи часто потрібні різні покажчики, стрілки і багато які інші декоративні елементи, які додають документам


неповторний вигляд. Набір таких символів Wing Dings постачається в складі операційної системи Windows.

Існують шрифти із зображенням штриха-кодів, знаків телеграфної азбуки, морської семафорної азбуки (що передається прапорцями), знаків дорожнього рушення ы багато інших.

Контрольні запитання:

1. Що називають шрифтом?

2. Що ж відрізняє один шрифт від іншого?

3. Переваги та недоліки шрифтів Serif та Sans Serif?

4. Переваги та недоліки пропорційного та моноширинного шрифту?

5. Що таке гарнітура?

6. Що таке начертания та які види начертания ви знаєте?

7. Чи всі гарнітури мають повний набір начертань?

8. Хто визначає кількість начертань? Призначення кожного з
начертань

9. Назвіть регульовані параметри шрифту?

10. Що таке кегль? Назвіть стандартні значення кегль.

11. Що таке інтерліньяж?

12. Опишіть растрові шрифти? Недоліки та переваги растрові шрифти.


13. Опишіть векторні шрифти? Недоліки та переваги

14. Що таке кернінг?

15.Як переглянути встановлені шрифти?

16. Який значок вказує на растрові шрифти? Яке розширення мають
файли з растровими шрифтами?

17. Який значок вказує на векторні шрифти? Яке розширення мають
файли з векторними шрифтами, та що це означає?

18. Яка програма дозволяє проглянути шрифти?

19. Яку інформацію можна отримати під час огляду шрифту?
20.Як проглянути всі начертания шрифту?

21. Як видалити і встановити шрифт?

22. Що таке символьні шрифти?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)