АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Орієнтовна структура змісту навчальної дисципліни та розподіл навчального часу (год.)

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. II. СТРУКТУРА КВАЛИФИКАЦИОННОЙ РАБОТЫ
  3. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  4. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА
  5. III. Структура Клуба
  6. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  7. IV. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПРОФСОЮЗА
  8. IY. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ КЛУБА
  9. VI. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПАРТИИ.
  10. А) структура текстів драм
  11. Активные операции коммерческих банков, их структура.
  12. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Вінницький національний аграрний університет

Навчально-науковий інститут аграрної економіки

 

 

Факультет обліку та аудиту

Кафедра організації обліку та звітності

 

Фінансовий облік І

 

 

Методичні вказівки

До виконання практичних занять

Для студентів галузі знань 0305 – Економіка та підприємництво

Напряму підготовки 6.030509 - Облік і аудит

ОКР «Бакалавр»

 

Вінниця - 2012

Фінансовий облік - І. Методичні вказівки до виконання практичних занять для студентів галузі знань 0305 – Економіка та підприємництво напряму підготовки 6.030509 - Облік і аудит ОКР «Бакалавр» / Іщенко Я.П., Китайчук Т.Г., Плахтій Т.Ф., Правдюк О.Л., Гуцаленко О.О. – Вінниця: ВЦ ВНАУ, 2012. – 116 с.

 

 

Рецензенти:

Разборська О.О., к.е.н., доцент кафедри фінансового контролю та аналізу Вінницького торговельно-економічного Інституту КНТЕУ

Мулик Т.О., к.е.н., доцент кафедри обліку та аналізу факультету обліку і аудиту навчально-наукового інституту аграрної економіки Вінницького національного аграрного університету

 

Фінансовий облік - І. Методичні вказівки до виконання практичних занять для студентів галузі знань 0305 – Економіка та підприємництво напряму підготовки 6.030509 - Облік і аудит ОКР «Бакалавр» складені відповідно освітньо-професійної програми для освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» та методичних рекомендацій про порядок підготовки та видання навчально-методичної літератури у ВНАУ.

Методичні рекомендації є обов’язковими до впровадження з 2012-2013 н.р.

 

Затверджено на засіданні навчально-методичної комісії

Вінницького національного аграрного університету

(протокол № 9 від 28.05.2012р.)

 

 

НАВЧАЛЬНЕ ВИДАННЯ

ІЩЕНКО Яна Петрівна, КИТАЙЧУК Тетяна Геннадіївна, ПЛАХТІЙ Тетяна Федорівна, ПРАВДЮК Ольга Леонідівна, ГУЦАЛЕНКО Оксана Олександрівна

 

Фінансовий облік - І. Методичні вказівки до виконання практичних занять для студентів галузі знань 0305 – Економіка та підприємництво напряму підготовки 6.030509 - Облік і аудит ОКР «Бакалавр»

Коректування та верстку виконала Плахтій Т.Ф.

Ум.-друк. Арк.. 3. Формат А5. Зам. №____

Видавничий центр Вінницького національного аграрного університету

21008, м. Вінниця, вул. Сонячна, 3


ЗМІСТ

  Передмова  
1. Мета і завдання дисципліни  
2. Орієнтовна структура змісту навчальної дисципліни та розподіл навчального часу  
3. Структура курсу за КМСОНП для дисципліни «Фінансовий облік - 1»  
4. Пояснення щодо розрахунку кількості балів за видами робіт навчальної дисципліни  
5. Загальні вказівки до виконання практичних робіт  
6.1 Тема 1. Основи побудови фінансового обліку  
Тема 2. Облік грошових коштів  
Тема 3. Облік розрахунків з дебіторами  
Тема 4. Облік основних засобів  
Тема 5. Облік нематеріальних активів та інших необоротних активів  
Тема 6. Облік фінансових інвестицій  
Тема 7. Облік виробничих запасів  
Тема 8. Облік готової продукції та товарів  
Тема 9. Облік біологічних активів  
6.2. Завдання для виконання наскрізної задачі  
7. Перелік питань, які рекомендуються для самостійної роботи студента  
8. Словник  
9. Рекомендована література  

 

Передмова

 

 

Фінансовий облік – І, як важлива складова інформаційної системи підприємства забезпечує значну частину загального обсягу економічної інформації. Тому сучасні менеджери, фінансисти та економісти для того, щоб кваліфіковано оцінити фінансовий стан підприємства, перспективи його розвитку та приймати обґрунтовані фінансові, економічні й управлінські рішення, повинні знати принципи організації і форми ведення бухгалтерського обліку, порядок обліку господарських процесів та формування бухгалтерської звітності.

Методичні вказівки покликані допомогти студентам засвоїти принципи і методи ведення обліку та складання звітності у відповідності до загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку. Вони значною мірою орієнтовані на потреби студентів навчально – наукового інституту аграрної економіки ВНАУ, які прагнуть в перспективі отримати високооплачувані посади в солідних фірмах, для роботи в яких вже сьогодні необхідні глибокі знання обліку і фінансів, права і економіки, комп’ютерів та іноземної мови.

Методичні вказівки містять широке коло завдань, за якими можна опрацювати необхідні практичні прийоми активного засвоєння і використання теоретичних знань. Завдання, що пропонуються та наведені в них дані є умовними, однак вони ретельно вивірені на предмет їх відповідності в Україні методами ведення обліку.

Контрольні питання для окремих тем розкривають їх основний зміст. Робота над контрольними запитаннями до тем дозволяє самостійно оцінювати рівень засвоєння матеріалу та своєчасно робити власні відповідні висновки відносно його поліпшення.

При підготовці методичних вказівок було використано навчально-методичну і наукову літературу з бухгалтерського фінансового обліку, нормативно – законодавчі акти.

Завдання, наведені в методичних вказівках, охоплюють питання групування активів підприємства, його капіталу й зобов’язань, складання бухгалтерського балансу, відображення господарських операцій підприємств на рахунках бухгалтерського обліку подвійним записом, принципи організації аналітичного обліку, форми бухгалтерського обліку тощо, їх вирішення сприяє розвитку навиків самостійного творчого мислення, підвищує практичну підготовку студентів.

 

 


Мета і завдання дисципліни

 

 

Освітньо-професійною програмою підготовки бакалаврів за спеціальністю напряму 0501 «Економіка і підприємництво», затвердженою Міністерством освіти і науки України від 17.06.2006р. для спеціальності 6.050100 «Облік і аудит» для вивчення навчальної дисципліни «Фінансовий облік» відведено 5 кредитів загальним обсягом 180 годин.

Метою дисципліни є опанування теорії та практики ведення фінансового обліку на підприємствах різних форм власності, озброєння студентів необхідними теоретичними знаннями і практичними навичками з обліку грошових коштів, дебіторської заборгованості, основних засобів, нематеріальних активів, запасів, витрат виробництва та іншого майна підприємства.

Завданням, що випливають з вимог освітньо-професійної програми при вивченні дисципліни «Фінансовий облік І», є надання знань щодо раціональної організації і ведення на підприємстві облік активів на підставі використання прогресивних форм і національних стандартів з бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

Для досягнення поставленої мети та завдань надзвичайно важливе значення надається індивідуальній та самостійній роботі студента, яка передбачає створення умов якнайповнішої реалізації творчих можливостей студентів через індивідуально-спрямований розвиток їхніх здібностей, науково-дослідну роботу і творчу діяльність.

Самостійна робота є основним засобом засвоєння студентом навчального матеріалу в час, вільний від обов’язкових навчальних занять, без участі викладача.

Практичні заняття побудовані на наскрізному матеріалі пов’язаному із суміжними курсами.

 

 


Орієнтовна структура змісту навчальної дисципліни та розподіл навчального часу (год.)

Модулі Назва теми Лекції (год.) Практичні (год.) Самостійна робота студентів (год.)
1. Основи побудови фінансового обліку      
Облік грошових коштів      
Облік розрахунків з дебіторами      
Всього за 1 модуль      
2. Облік основних засобів      
Облік нематеріальних активів та інших необоротних активів      
Облік фінансових інвестицій      
Облік виробничих запасів      
Облік готової продукції та товарів      
Облік біологічних активів      
Всього за 2 модуль      
Разом      

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)