АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік завдань, вимоги і рекомендації до їх виконання та критерії оцінювання

Читайте также:
  1. B. 2. Вимоги до транзакцій
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. II Методика виконання курсової роботи.
  4. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  5. ISO посилює вимоги до випробування машинозчитуваних паспортів
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  11. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  12. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики

Індивідуальна робота призначена для визначення рівня засвоєння студентами теоретичних і практичних знань з навчальної дисципліни “Маркетингова товарна політика”, а також їх здатності до логічного мислення, абстрагування та узагальнення, формування самостійних висновків з конкретних проблем товарної політики підприємства.

Індивідуальна робота передбачає виконання дослідження маркетингової товарної політики на прикладі конкретного підприємства або організації. Підприємство обирається студентом самостійно і узгоджується із викладачем.

Під час вивчення дисципліни «Маркетингова товарна політика» передбачено виконання Індивідуальної роботи № 1 та Індивідуальної роботи № 2.

Завдання на Індивідуальну роботу № 1:

1. Проаналізувати основну вигоду від використання товару.

2. Опис характеристик товару, його якісних параметрів, дизайну.

3. Описати весь асортимент товару за характеристиками: ширина, глибина, насиченість.

Завдання на Індивідуальну роботу № 2:

1. Аналіз внутрішньої та зовнішньої упаковки.

2. Проаналізувати товарну марку щодо сприйняття візуалізації та відповідності нормативно-законодавчим актам

3. Рекомендація заходів, які сприятимуть підсиленню позицій товару на ринку.

Більш детальніша інформація у додатку А.

Необхідно дотримуватись такого порядку оформлення індивідуальної роботи:

1. Титульна сторінка (додаток Б).

2. Зміст - 1 сторінка.

3. Вступ – 1-2 сторінки.

4. Теоретична частина – 7-10 сторінок.

5. Висновки і рекомендації.

6. Список використаної літератури.

7. Додатки до контрольної роботи (у випадку необхідності).

Оформлення індивідуальної роботи здійснюється відповідно до сучасних вимог, текст можна написати або набрати на комп’ютері. Набраний комп’ютерний текст друкується на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297) через два міжрядкових машинописних (1,5 комп'ютерних) інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм, що відповідає 14-му розміру комп'ютерного шрифту Times New Roman.

Ііндивідуальну роботу необхідно оформляти, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 25 мм, праве - 10 мм, верхнє і нижнє - 20 мм. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту повинна бути однаковою.

Заголовки структурних частин роботи ”ЗМІСТ”, “ВСТУП”, “ВИСНОВКИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ”, “СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ”, “ДОДАТКИ” друкують великими літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці, в підбір тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовками (за винятком заголовка пункту) та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

Кожну структурну частину індивідуальної роботи треба починати з нової сторінки.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, малюнків таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №. Нумерація має бути наскрізною.

Першою сторінкою індивідуальної роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. Другою сторінкою є “ЗМІСТ”. На цих аркушах номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки.

Таблиці, ілюстрації, формули нумерують послідовно (за винятком таблиць, ілюстрацій, формул поданих у додатках) в межах розділу.

Таблиця. У правому верхньому куті пишеться слово “Таблиця” із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу). Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею симетрично до тексту.

Ілюстрація. Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад, “Рис. 1.2” (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Формула. Формули в роботі нумерують в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номера формул пишуть біля правого берега аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу). Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів треба подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони дані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта треба подавати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова “де” без двокрапки.

Кожен показник, цифра чи цитата у індивідуальній роботі повинні мати посилання, які роблять у тексті (зазвичай, в кінці речення) у квадратних дужках, наприклад: [15, С. 154], де перша цифра “15” означає номер джерела у списку використаної літератури, а друга “154” – сторінку, на якій наведено зазначені дані або цитовану тезу. При одночасному посиланні на декілька джерел посилання оформляють таким чином: [5, С. 19; 11, С. 5; 23, С. 9], тобто автор одночасно посилається на 5; 11 та 23 літературу у списку використаної літератури.

Наприкінці індивідуальної роботи наводять список використаної літератури, який розпочинають з нової сторінки, а саму літературу нумерують арабськими цифрами і розташовують (не перериваючи нумерації) у такій послідовності:

1) Закони України (в алфавітному порядку);

2) книги, статті та інші літературні джерела кириличною абеткою в алфавітному порядку (опубліковані українською мовою, а після них іншими);

3) електронні джерела інформації у послідовності наведеній вище.

У індивідуальній роботі список використаної літератури рекомендується подавати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків. Авторів, які мають однакові прізвища, записують за алфавітним порядком їхніх ініціалів. Праці одного автора записують за першими буквами назв його праць.

Додатки до індивідуальної роботи оформляють на наступних сторінках розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи. Додатки повинні мати спільну з рештою тексту наскрізну нумерацію сторінок. Кожен додаток має розпочинатись з нової сторінки та мати назву (заголовок), надруковану вгорі малими літерами (крім першої) симетрично до тексту сторінки. З правого боку рядка над заголовком друкують з першої великої літери слово “Додаток” та його позначення (велика літера чи номер). Додатки позначають великими літерами української абетки або нумерують арабськими цифрами, наприклад, додаток Б або додаток 2. Якщо в роботі лише один додаток, то його позначають як “Додаток А”.

Максимальна оцінка за кожну індивідуально роботу – 5 балів, а саме:

- за повноту розкриття завдання (1 – 4 - бали);

- за оформлення роботи згідно з вимогами і наявність посилань на джерела інформації (1 бал);

Бальна оцінка зменшується:

- за невчасне виконання – на 2 бали;

- за недостатнє розкриття теми – на 2 бали;

- за відсутність посилань на джерела інформації – на 1 бал.

 

Питання для підготовки до іспиту

 

1. Місце товару в маркетинговій діяльності.

2. Сучасні визначення товару.

3. Сучасні визначення послуг.

4. Види товарів і послуг.

5. Головні ринкові характеристики товару та методи їх визначення..

6. Охарактеризувати основні властивості споживчих товарів.

7. Охарактеризувати товари виробничого призначення

8. Товарна номенклатура та її показники.

9. Товарний асортимент та його показники.

10. Визначення структури, основного, додаткового, обмеженого, впорядкованого асортименту.

11. Головні чинники, що впливають на попит в товарах.

12. Правила взаємодії попиту і пропонування товарів.

13. Графічне зображення рівноважної ціни.

14. Поняття еластичності попиту за ціною та його використання в товарній політиці.

15. Визначення показника еластичності попиту за ціною.

16. Політика ціноутворення залежно від властивостей товару.

17. Значення ціни в системі ринкових характеристик товару.

18. Види «франко цін на товари».

19. Визначення якості та класу (ґатунку) продукції.

20. Категорії якості обслуговування.

21. Показники якості продукції. Управління якістю.

22. Призначення і зміст міжнародних стандартів серії 9000.

23. Розгорнуте визначення якості товару.

24. Головні напрямки загальної політики щодо якості продукції.

25. «Петля якості» та її етапи.

26. Вимоги «петлі якості» до функції маркетингу.

27. Вимоги «петлі якості» до матеріально технічного постачання.

28. Рейтинг товару та методика його визначення.

29. Критерії визначення «конкурентоспроможності країни».

30. «Паблік рілейшнз» її призначення та заходи.

31. Значення сертифікації для формування та посилення іміджу товару.

32. Визначення конкурентоспроможності продукції.

33. Показники конкурентоспроможності товару.

34. Імідж товару і чинники що його визначають.

35. Міжнародні критерії оцінки конкурентоспроможності товару, фірми, держави.

36. Класифікація, ознаки й різновиди ринку товарів і послуг.

37. Особливості сучасного ринку товарів і послуг промислово розвинутих країн.

38. Зміст товарної політики підприємств маркетингової орієнтації.

39. Формування попиту на ринку окремого товару.

40. Головні тенденції змін форм підприємницької діяльності сучасного ринку.

41. Потреби людини та суспільства, їх класифікація.

42. Цінності людини та їх класифікація.

43. Чинники, що визначають попит на товари.

44. Чинники, що визначають товарне пропонування.

45. Мікроекономічні теорії споживацької поведінки.

46. Загальні положення теорії граничної корисності.

47. Загальні положення концепції кривих байдужості та бюджетних ліній.

48. Психологічні теорії споживацького попиту.

49. Соціологічні та культурологічні теорії споживацького попиту.

50. Місткість ринку та методики її визначення.

51. Особливості вивчення можливостей продажу товарів споживчого та виробничого призначення.

52. Головні напрямки маркетингових досліджень показників діяльності фірм- конкурентів.

53. Маркетингові дослідження товару.

54. Цільовий ринок та методи його вибору. •

55. Етапи і критерії ринкового сегментування.

56. Оцінка доступності ринку.

57. Оцінка можливостей освоєння сегмента ринку.

58. Товарна політика підприємства та її складові.

59. Модифікація та модернізація товару.

60. Визначення місця товару на ринку.


Додаток А


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)