АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 9. Емоційні стани людини та їх корекція

Читайте также:
  1. Cтопа людини
  2. А также многочисленные убранства, и пристанище в вечном месте,
  3. Активизация военно-морской стратегии США и нарастание внутреннего кризиса в Японии
  4. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.
  5. Биография Емельяна Пугачева и его восстание
  6. БІОМАГНЕТИЗМ ЯК ПРОЯВ БІОПОЛЯ ЛЮДИНИ
  7. Буття людини як проблема філософії.
  8. Вартість оплачених та невикористаних послуг не повертається.
  9. Варшавское восстание
  10. Весеннее отрастание
  11. Владайское (солдатское) восстание. Салоникское перемирие
  12. Возрастание температуры кожи

14. Методи корекції психічного та психофізичного стану людини

Психічні та психофізіологічні стани людей в екстремальних ситуаціях різноманітні.

Поясніть, що собою являє психогенна анестезія, мобілізація психофізіологічних резервів та фізичних сил, посттравматичний синдром (див.: Столяренко Л. Д., Столяренко В. Е. Психология и педагогика для технических вузов. – Р.- н.-Д: Феникс, 2001. – С. 327-328).

Схарактеризуйте загальні методи зниження небезпеки, небажаних наслідків, зумовлених психологічними факторами ризику (див.: Столяренко Л. Д., Столяренко В. Е. Психология и педагогика для технических вузов. – Р.-н.-Д.: Феникс, 2001. – С.328).

15. Теорії емоцій

Емоція є інформатором психіки про стан організму людини. Вчені висувають низку теорій емоцій. Спиніться на характеристиці наступних теорій: активаційних; таламічній; конфліктній (див.: Степанов О. М., Фіцула М.М. Основи психології та педагогіки: навчальний посібник. – К.: Академвидав, 2005. – С. 174-175).

16. Позитивні та негативні емоційні стани. Емоції й діяльність

Залежно від особистісних та темпераментних особливостей людей, а також від ситуації, у якій вони знаходяться, одна і та ж причина може викликати у них різні емоції.

Дайте характеристику позитивних (радість, здивування) та негативних (гнів, горе, страх) емоцій (див.: Психология: учебник для технических вузов / Под ред. В.Н.Дружинина. – СПБ. – Питер. – 1999. – С.129; Степанов О. М., Фіцула М.М. Основи психології та педагогіки: навчальний посібник. – К.: Академвидав, 2005. – С. 182-183).

Емоції відіграють важливу роль (відображаючо-оцінну, керувальнну, захисну, мобілізуючу, компенсаторну, сигнальну, дезорганізуючу) у поведінці та діяльності людини. Дайте характеристику перерахованих ролей емоцій (див.: Психология: учебник для технических вузов / Под ред. В.Н.Дружинина. – СПБ. – Питер. – 1999. – С.130-132).

 

Загальні методичні поради до самостійної роботи студентів

Важливим завдання вищої школи України у підготовці студентів на сучасному етапі є формування у них цілісної системи знань про закономірності психічного розвитку людини. Майбутній спеціаліст повинен уміти практично використовувати психологію для розв’язання будь-яких виробничих проблем. Знаючи себе та інших, особистість прагнутиме до вдосконалення власних можливостей, поліпшення своїх взаємин із навколишнім світом. Успіх у професійній діяльності будь-якого спеціаліста значною мірою залежить від наявності у нього системи психологічних знань і вміння повсякденно застосувати їх у своїй життєдіяльності.

Вивчення психології займає чільне місце в підготовці майбутніх спеціалістів інженерного спрямування. Курс „Психологія” орієнтує студента в психології людини, озброює його досягненнями психологічної науки, формує ставлення до людини як до найвищої цінності.

У вивченні курсу „Психологія” студентами інженерних спеціальностей важливу роль відіграє самостійна робота. Самостійна робота в умовах активного впровадження у вищих навчальних закладах нових технологій навчання є засобом формування самостійності особистості студента. Самостійна робота як засіб організації навчального та наукового пізнання студента виступає як навчальне завдання, як форма прояву певного способу діяльності з виконання відповідного навчального завдання. Спосіб діяльності приводить студента до здобуття нового, раніше невідомого йому знання, а також до поглиблення і впорядкування вже наявних знань. У результаті цього здійснюється розумовий розвиток студента й удосконалення його професійної підготовки.

Самостійна робота студентів у ПолтНТУ виступає як специфічний засіб організації й управління самостійною діяльністю студентів інженерних спеціальностей у навчальному процесі та передбачає ознайомлення з теоретичним матеріалом у підручниках, підготовку до практичних занять, виконання письмових модульних контрольних і тестових завдань.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)